Σελίδες

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Πολιτική Απόφαση ΣΥΡΙΖΑ: Τα δεινά πίσω από τις υποσχέσεις

Αν καταλάβαμε καλά από το κείμενο της Πολιτικής Απόφασης του Ιδρυτικού του Συνεδρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να μην αφήσει κανέναν παραπονεμένο – διαφορετικά πώς θα υποκλέψει (και αυτός) τις ψήφους των ευκολόπιστων;

Τάζουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, υπόσχονται αυξήσεις, επαναπροσλήψεις, ακυρώσεις μνημονίων και αποκρατικοποιήσεων, ακόμη και ιθαγένειες στους… μελλοντικούς ψηφοφόρους του.

Πώς θα τα πετύχει όλα αυτά;

Μα προφανώς… αυτόματα!

Θα καταργήσει τα μνημόνια, θα διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, θα κάνει λογιστικό έλεγχο και ενώ θα τα κάνει όλα αυτά, παράλληλα θα αποκαθιστά στα προ μνημονίου επίπεδα τις εργασιακές σχέσεις, τον κατώτερο μισθό, την κατώτερη σύνταξη, το επίδομα ανεργίας, τα οικογενειακά επιδόματα, θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και βέβαια, «όλοι οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν θα επαναπροσληφθούν»!

Και επειδή «καμιά θυσία για το ευρώ», αν μας πολυζορίσουν, θα τους κάνουμε να το μετανιώσουν.

Πώς; Μα… «με όλα τα δυνατά όπλα», αφού…

«Δεσμευόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε τις ενδεχόμενες

απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών με όλα τα δυνατά όπλα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε, ενώ είμαστε ήδη έτοιμοι να αναμετρηθούμε με οποιαδήποτε εξέλιξη, βέβαιοι ότι, σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός θα μας στηρίξει».

Συγγνώμη, αλλά ποια είναι αυτά τα «όλα τα δυνατά όπλα» που μπορούν να επιστρατεύσουν;

Και τι είδους προετοιμασία έχουν κάνει ώστε να… αναμετρηθούν με «οποιαδήποτε εξέλιξη»;

Μήπως μπορούν να περιγράψουν σ’ αυτούς που προσπαθούν να παραπλανήσουν εις τι συνίσταται αυτή η «οποιαδήποτε εξέλιξη»;

Για να ξέρουμε δηλαδή αν πράγματι θα έχουν την (τόσο βέβαιη για τους ίδιους) στήριξη του ελληνικού λαού.

Το ξέρουν, βέβαια, πως εκτός από το χρέος (για τη διαγραφή του οποίου θα τρίξουν τα δόντια στους δανειστές και αυτοί θα καθίσουν κότες), υπάρχουν και τα ελλείμματα.

Αλλά ας μην χολοσκάμε.

Αυτά, λένε, θα τα αντιμετωπίσουν με… «αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου και την περιβαλλοντικά ασφαλή ανάπτυξη» - ακριβώς δηλαδή όπως έλεγε ότι θα λύσει το θέμα ο Γ. Παπανδρέου, στις παραμονές των εκλογών του 2009 (και τα είδαμε τα χαΐρια μας).

Άσε που αφού θα έχουν πάρει πίσω και τις χρεοκοπημένες ΔΕΚΟ, θα θέσουν και το τραπεζικό σύστημα υπό την ιδιοκτησία και τον έλεγχο του δημοσίου.

Και όχι μόνο αυτό! Θα ιδρύσουν και καινούργιες δημόσιες τράπεζες «ειδικού σκοπού»!

Τώρα αν οι τράπεζες θα έχουν λεφτά, αυτό είναι άλλης τάξης ζήτημα.

Και επειδή στο μεταξύ κάτι πρέπει και να τρώμε, μην ανησυχείτε:

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φροντίσει και για την εξασφάλιση της διατροφικής επάρκειας και αυτάρκειας.

Πώς;

Μα… αναδιανέμοντας την αγροτική γη (δημόσια, εκκλησιαστική και – προσέξτε – μεγάλη ιδιωτική), οπότε θα αρχίσουμε όλοι να καλλιεργούμε και να τρώμε, όπως στην Αλβανία του Χότζα.

Εντάξει, χρειαζόμαστε πρώτες ύλες, αλλά και εδώ υπάρχει λύση.

«Επιδιώκουμε τη μείωση των τιμών των πρώτων υλών», μας λένε.

Κι’ αν δεν τις μειώσουν οι ξένοι που μας τις προμηθεύουν δια των εισαγωγών;

Εδώ, δεν υπάρχει απάντηση. Άλλωστε, δεν λένε ότι θα το πετύχουν, ότι το επιδιώκουν λένε!

Άσε που διεκδικούν και ριζική αλλαγή της ευρωπαϊκής αγροτικής πολιτικής.

Κι’ αν αυτοί που χαράσσουν αυτή την πολιτική έχουν άλλη γνώμη;

Εντάξει, δεν έγινε τίποτε. Θα πούμε στον κόσμο ότι «διεκδικούσαμε», όχι πως ήμασταν βέβαιοι και ότι θα το πετύχουμε!

Και ενώ θα επιστρατεύουν «όλα τα δυνατά μέσα» και θα αναμετρώνται με «οποιαδήποτε εξέλιξη», θα μπορούν συγχρόνως να κάνουν όλα τα παραπάνω και άλλα τόσα.

Μεταξύ αυτών και η «δωρεάν καθολική πρόσβαση όλων των κατοίκων της χώρας - ντόπιων και αλλοδαπών - στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ανεξάρτητα από την εργασιακή ή ασφαλιστική τους κατάσταση».

Δηλαδή θα παρέχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σε όσους εργάζονται ανασφάλιστοι, αλλά και στους λαθρομετανάστες!

Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό «με τον σύνθετο χαρακτήρα του ως ανθρωπιστικό, ταξικό και διεθνές ζήτημα».

Τι σημαίνει αυτό;

Μα ότι επί ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει «μια νέα διαδικασία νομιμοποίησης για τους μετανάστες "χωρίς χαρτιά" και μια νέα διαδικασία πολιτογράφησης για όσους ζουν και εργάζονται επί χρόνια στην Ελλάδα, η ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση των μεταναστών που εργάζονται και η άμεση παροχή ιθαγένειας σε όσα παιδιά γεννιούνται στην Ελλάδα».

Και ενώ θα στείλουμε το μήνυμα πως εδώ είναι η χώρα του «μπάτε σκύλοι, αλέστε», μας υπόσχονται πως το σχέδιό τους θα έχει ως άμεση επίδραση τον… περιορισμό της εγκληματικότητας.

Και αφού θα έχουμε γίνει τόσο πολύ διεθνιστές, θα λύσουμε και μερικά ακόμη «προβληματάκια».

Όπως διαβάζουμε στο κείμενο, «αποκαθιστούμε στη θεωρία και την πράξη τις έννοιες «εθνικό» και «πατριωτικό», συνδέοντάς τες με το γνήσια λαϊκό».

Και βέβαια, θα προωθηθεί «μια ανεξάρτητη, πολυδιάσταση και φιλειρηνική εξωτερική πολιτική» - σας θυμίζει κάτι; - για την οποία απαιτείται «η απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ, η κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων, η αποτροπή της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ» - αυτό πια δεν πιστεύω να μην σας θυμίζει τα αλήστου μνήμης «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο» και «Έξω οι Βάσεις του Θανάτου»!

Δηλαδή, την ώρα που οι Σκοπιανοί σκοτώνονται για να τους επιτρέψουμε να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ώρα που οι Τούρκοι εμποδίζουν την Κύπρο να γίνει μέλος της Συμμαχίας, θα… φύγουμε εμείς!

Φυσικά! Διότι…

«Από τη θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο προκύπτει η ανάγκη επίλυσης όλων των ανοιχτών θεμάτων εξωτερικής πολιτικής στη βάση των κανόνων δικαίου και της ειρήνης, προς όφελος των κοινών συμφερόντων των λαών της περιοχής».

Πώς τώρα θα τα πετύχουμε όλα αυτά, όταν θα έχουμε βρεθεί εκτός ΕΕ, ευρώ και ΝΑΤΟ, ο Θεός και η ψυχή μας.

Συμπέρασμα: Όλα δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας «υπόσχεται» μόνο να ξεμείνουμε από τρόφιμα, φάρμακα, πρώτες ύλες και καύσιμα.

Μας «υπόσχεται» ακόμη μεγαλύτερα – εθνικά – δεινά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: