Σελίδες

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Αποκαλύψεις για τη δράση της ισλαμικής τρομοκρατίας στα Βαλκάνια


Picture 0 for Αποκαλύψεις για τη δράση της ισλαμικής τρομοκρατίας στα Βαλκάνια
Αποκαλυπτική για την εκπαίδευση ισλαμιστών τρομοκρατών είναι η είδηση που δημοσίευσε το κρατικό ραδιόφωνο της Ρωσίας ("greek.ruvr.ru" - "η Φωνή της Ρωσίας"), τοποθετώντας την εκπαίδευσή τους σε "αλβανικά εδάφη", που σημαίνει πως δεν τα περιορίζει στο αλβανικό κράτος, αλλά και στις γειτονικές χώρες (Κόσσοβο, Τέτοβο Σκοπίων γιατί όχι και στο Πρέσεβο της Σερβίας).

Εκείνο που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από τις ελληνικές υπηρεσίες, είναι πως το δημοσίευμα κάνει λόγο για μελλοντικό ισλαμικό κράτος στα δυτικά Βαλκάνια, με συνένωση όλων των περιοχών που κατοικούνται από Αλβανούς και έχουν την πλειοψηφία.

Εκείνο που προκαλεί ανησυχία στους Ρώσους είναι ότι κατά τις πληροφορίες τους οι εκπαιδευόμενοι τζιχαντιστές θα δράσουν σε Ευρώπη και Ρωσία. Την δε εκπαίδευσή τους έχει αναλάβει η παραστρατιωτική οργάνωση AKSH (Αλβανικός Εθνικός Στρατός), που υποκαθιστά τον UCK (αναφερθήκαμε στον AKSH σε παλαιότερα δημοσιεύματα) .

Η αντίδραση Αλβανών στο δημοσίευμα της "Φωνής της Ρωσίας» δεν προήλθε ούτε από την Αλβανία ούτε από το Κοσσυφοπέδιο, αλλά από το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων των

Σκοπίων ΙΝΑ, που μεταδίδει τις διαμαρτυρίες των Αλβανών των Σκοπίων: «Τέτοιες ειδήσεις πλήττουν τους Αλβανούς, που τους συνδέουν με τρομοκρατικές πράξεις, που υποτίθεται πως κατευθύνει ο AKSH».

Αξίζει να σημειωθεί -σύμφωνα με μελέτη του καθηγητή κ. Σωτήρη Ρούσσου- ότι, από τα 12 περίπου εκατομμύρια των μουσουλμάνων που ζουν στην ηπειρωτική Ευρώπη, πάνω από τα 8 είναι μουσουλμάνοι των Βαλκανίων. Δεν περιλαμβάνεται σ’ αυτόν τον αριθμό ο πληθυσμός της ευρωπαϊκής πλευράς της Τουρκίας ή οι Τούρκοι μετανάστες στην Δυτική Ευρώπη. Γίνεται, λοιπόν, σαφές ότι το μέλλον των ισλαμικών κοινοτήτων της Ευρώπης συνδέεται άρρηκτα με την εξέλιξη των Βαλκάνιων μουσουλμάνων και των κοινωνιών τους.

Φυσικά το θέμα δεν απασχολεί μόνον τους Ρώσους, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσαν οι "Southeast European Times", και οι στρατιωτικές υπηρεσίες των ΗΠΑ στην Ευρώπη αλλά και το ΝΑΤΟ έχουν προφανείς λόγους να ανησυχούν αφενός για το γενικό ζήτημα της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή και αφετέρου για τα ειδικότερα θέματα ασφαλείας των συμμαχικών στρατιωτικών δυνάμεων και των διπλωματικών/στρατιωτικών αποστολών που βρίσκονται σε χώρες της περιοχής.

Ο κ. Ζόραν Μιτέβσκι, πρώην βοηθός διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών των Σκοπίων δήλωσε: «Οι οργανώσεις αυτές δραστηριοποιούνται στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, αλλά και στο Σαντζάκ στη Σερβία, στο Κοσσυφοπέδιο και προσπαθούν συνεχώς να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στην πΓΔΜ. Ύποπτες είναι οι παρακάτω οργανώσεις: οι Ισλαμιστές Πολεμιστές, η Ισλαμική Λεγεώνα, η Faitah, η Ισλαμική Νεολαία, η Sheve, η Χαμάς Τουρμπέ και άλλες».

Οι ακτιβιστές των ριζοσπαστικών ισλαμικών ομάδων εκπαιδεύονται και χρηματοδοτούνται από πηγές στη Μέση Ανατολή και ο πιθανός κίνδυνος έγκειται στο γεγονός ότι οι ακτιβιστές έχουν εκπαιδευτεί στην κατασκευή εκρηκτικών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων συσκευών παρόμοιων με αυτών που χρησιμοποιήθηκαν στις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη, σύμφωνα με τον κ. Ιβάν Μπαμπανόβσκι, αναλυτή και πρώην καθηγητή μελετών ασφάλειας στο Τμήμα Ασφαλείας στα Σκόπια:

«Υπάρχουν περίπου 3.000 Ουαχάμπι στην πΓΔΜ, κυρίως μεταξύ της αλβανικής μειονότητας και των Βοσνίων, στην περιοχή των Σκοπίων, στο Τέτοβο, στη Στρούγκα και στο Κουμάνοβο. Το έργο τους χρηματοδοτείται από δωρεές που προέρχονται από τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, τη Συρία και το Ιράν. Οι τελευταίοι συγκεντρώνονται για να πετύχουν βαθύτερη διείσδυση στην Ευρώπη, χρησιμοποιώντας τα Βαλκάνια ως εφαλτήριο», δήλωσε ο κ. Μπαμπανόβσκι.

Πιστεύω πως δόθηκε μια μικρή μόνον ιδέα του τι συμβαίνει στην περιοχή μας, ενώ εμείς ασχολούμαστε επί ώρες με τον ιδιοκτήτη νυκτερινού κέντρου που παρανόμησε.

Ο Μακεδών

Δεν υπάρχουν σχόλια: