Σελίδες

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Κασέτα αντί για ιερέα ακούνε οι ομογενείς στη Βοστώνη!


Στη Βοστώνη δεν έχουν παπά να τους κηδέψει...
Απίστευτο κι όμως συμβαίνει στην ελληνική ομογένεια της Γιούτα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το dogma.gr, οι ομογενείς της Γιούτα πήγαν το πρωί της περασμένης Κυριακής στους δύο ναούς της κοινότητας του Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα, της Αγίας Τριάδος και του Προφήτη Ηλία, άναβαν ένα κερί, κάθονταν λίγη ώρα αμίλητοι και προσεύχονταν μόνοι τους, ακούγοντας εκκλησιαστικούς ύμνους από μαγνητόφωνο και ύστερα έφευγαν.

Και τούτο διότι ο Μητροπολίτης Ντένβερ κ. Ησαΐας απαγόρευσε στους τρεις ιερείς, Μιχαήλ Κουρεμέτη, Ματθαίο Γκίλμπερτ και Ηλία Κούκο να λειτουργούν, να τελούν Μυστήρια και Ακολουθίες, σε αντιπερισπασμό στην απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου να περικόψει

τους μισθούς των ιερέων κατά 30% επειδή η κοινότητα δεν έχει χρήματα.

Όπως γράφει dogma,ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου κ. Δ. Τσαγκάρης, είπε ότι «αποφασίσαμε να έχουμε και τις δύο εκκλησίες ανοικτές. Στον ναό του Προφήτη Ηλία που πήγα κι άνοιξα εγώ βάλαμε εκκλησιαστική μουσική με λειτουργικούς ύμνους με κασέτα μέσω του μικροφωνικού συστήματος κι έπαιζε. Στο ναό της Αγίας Τριάδος είχαμε τους ψάλτες μας οι οποίοι διάβασαν κάτι που επιτρέπεται να τα διαβάζουν οι ψάλτες από μόνοι τους».

Περιγράφοντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είπε «τόσο εγώ προσωπικώς όσο και το κοινοτικό συμβούλιο νιώθουμε τόσο άσχημα διότι φτάσαμε σ' αυτή την κατάσταση. Κι όπως εξηγήσαμε με γράμμα που στείλαμε στην κοινότητα, δεν μπορούμε να τυπώσουμε χρήματα, δεν έχουμε χρήματα».

Όταν τον ρωτήσαμε σε περίπτωση που πεθάνει κάποιος θα πάει αδιάβαστος ο άνθρωπος, ο κ. Τσαγκάρης είπε: «Είχαν προγραμματιστεί μυστήρια και με ρωτούσαν οι ενορίτες (περίπου 300) τι θα γίνει, οπότε άρχισα μόνος μου να ρωτώ γύρω-γύρω τι θα γίνει, τελικά επικοινώνησα με τον ιερέα Ιουστίνο της Αντιοχειανής Ορθόδοξης κοινότητας ο οποίος μου είπε ότι οι δικοί μας ιερείς τον πλησίασαν και του είπαν να τους βοηθήσει να γίνονται μυστήρια μέχρι να λυθεί το θέμα μας».



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: