Σελίδες

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Από τον Γόργο στον… Πανίκο

του Λάζαρου Μαύρου

Σ Τ Η Ν ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ οι πόλεις (βασίλεια) της Κύπρου, πριν και μετά την ηρωική αλλά ηττηθείσα Επανάσταση του Ονήσιλου (499π.Χ.) υπήρξαν Φόρου Υποτελείς στους Πέρσες. Μ’ επικεφαλής περσόδουλους βασιλείς. Όπως εκείνος ο κατάπτυστος αδελφός του ηρωικού Ονήσιλου, ο Γόργος, βασιλιάς της Σαλαμίνας της Κύπρου. Που έφτασε μέχρι την κατάντια μηδισμού - ο αίσχιστος - να προσφέρει τα κυπριακά καράβια στον στόλο του Ξέρξη, όταν το 480 εκστράτευσε ως εισβολέας - κατακτητής εναντίον τής μητρός Ελλάδος. Κι ευτυχώς, για τα ύστατα απομεινάρια τιμής των εξευτελισθέντων Ελλήνων Κυπρίων, τα κυπριακά πληρώματα συνέβαλαν στην ήττα του στόλου του Ξέρξη, στη ναυμαχία των στενών της πατρογονικής Σαλαμίνος του Σαρωνικού, όπως το επιβεβαίωσαν αμέσως μετά την πανωλεθρία τους και ο αρχιστράτηγος του Ξέρξη ο Μαρδόνιος και η πρωτοναυμάχος του η Αρτεμισία, καθώς τα κατέγραψε στην «Ουρανία» τής Ιστορίης του ο Ηρόδοτος.

Σ Τ Ι Σ ΜΕΡΕΣ μας κι από της διακυβερνήσεως Χριστόφια-ΑΚΕΛ, η Κύπρος (η Ρεππάπλικ οφ Σάιπρους) κατέστη Δανείου Υποτελής στην Τρόικα. Με… Τροϊκόδουλους το σύνολο σχεδόν των πολιτικών - κομματικών της ηγετών. Οι οποίοι, στην οικονομική καταστροφή όπου οδήγησε τον τόπο η διακυβέρνηση ΑΚΕΛ, απ’ τον Ιούνιο του 2012 που ο Χριστόφιας προσκάλεσε την Τρόικα ως «μηχανισμό στήριξης», οπτασιάζονταν (οι αχάμπαροι) ότι, η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη υπαγωγή της ρεππάπλικ στην Τρόικα θα ήταν κι η… μόνη σωτηρία: «Είναι προς το συμφέρον μας [τώρα, επιτέλους, με την Τρόικα] να βάλουμε τάξη στο σπίτι μας. Να πείσουμε την Τρόικα ότι θα υλοποιήσουμε τις εισηγήσεις της», έλεγε 1.7.12 στον «Φ» ο πρώην ΠτΔ κ. Βασιλείου.

Κ Α Ι Η ΒΟΥΛΗ τής υποτελούς ρεππάπλικ έσπευδε 6.12.12 στην ομόφωνη σωρηδόν ψήφιση των νομοσχεδίων υποταγής στην Τρόικα, τα οποία η κυβέρνηση ισχνοτάτης μειοψηφίας Χριστόφια απέστειλε στο κοινοβούλιο. Ύστερα, εξαπατώντας με πλήθος ψευδών προεκλογικών «δεσμεύσεων», τον «πάντοτ’ ευκολοπίστευτο και πάντα προδομένο» λαό, ανήλθαν στην εξουσία ως κυβέρνηση πλειοψηφίας 57,48% (24.2.2013) οι «τοις υπακούειν ετοιμοτέροις ούσιν» (Θουκ. Δ-61). Κι η υποταγή στην Τροϊκοκρατία υποτροπίασε 03:45 του Σαββάτου 16.3.2013 σε επιβολή, κατακούτελα, του «κουρέματος». Για να υποτροπιάζει, έκτοτε και στα… ουσιαστικότερα:

Π Α Ν Ω ΑΠΟ κάθε είδους κρατική κυριαρχία, κάθε αρμοδιότητας εκλελεγμένης ή μη εξουσίας εν τη ρεππάπλικ, ύπερθεν πάντων και πασών, ίσταται κι αποφασίζει κι επιβάλλει, άνευ αντιρρήσεων, ο διορισθείς, υπό του κ. Χριστόφια, Διοικητής Κεντρικής Τραπέζης Πανίκος, ως ο Ύπατος πλέον Αρμοστής της Τροϊκανής Κυριαρχίας επί τής Δανείου Υποτελούς ρεππάπλικ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: