Σελίδες

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Η παραχάραξη της Ιστορίας (αναθεώρηση την λένε) από τα κόμματα της αριστεράς

Untitled-1
Τα δύο βέλη δείχνουν τους Τρότσκυ και Κάμενεφ
δεξιά & αριστερά του  Λένιν
Έχω αναφερθεί πολλές φορές στην «αναθεώρηση» της Ιστορίας (κομματικής και Εθνικής) που επιχειρούν τακτικά τα αριστερά Μαρξιστικά-Λενινιστικά κόμματα της χώρας μας με πιο πρόσφατη την αποκατάσταση των Ζαχαριάδη- Βελουχιώτη (μέχρι να τους ξαναδιαολοστείλουν). Συχνές είναι επίσης επεμβάσεις σε φωτογραφίες από συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπου το κόμμα επιχειρεί να «διαγράψει» τυχόν επιβαρυντικά στοιχεία όπως οι σημαίες της ΚΟΕ πχ.
Είχαν καλούς δασκάλους και αφού ρίξετε μια προσεκτική ματιά στην δεξιά φωτογραφία θα δείτε πιο κάτω άλλες δύο εκδοχές της ίδιας φωτό με σχετική επεξήγηση.
Η κυρίαρχη πρακτική της σοβιετικής ιστοριογραφίας ήταν η παρουσίαση της Ιστορίας όπως συμφέρει στο κόμμα, όπως ευνοεί τα σχέδια και τις μεθοδεύσεις του. Έτσι ακόμη και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα αλλοιώνονται, παραχαράσσονται, για να ευνοήσουν τη γραμμή του κόμματος, τα ιστορικά δεδομένα αλλοιώνονται για να «υπηρετήσουν». Η ιστορική αλήθεια κουρελιάζεται.
Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της σοβιετικής ιστορίας μετά την άνοδο του Μπρέζνιεφ στην εξουσία το 1964. Στο νέο βιβλίο για το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, που κυκλοφόρησε όταν ο Μπρέζνιεφ έγινε αρχηγός της Σοβιετικής Ένωσης, εκθειάζεται μια μάχη ήσσονος σημασίας. Παρουσιάζεται ότι η έκβασή της ήταν τεράστια για την τύχη του πολέμου.

Γιατί;
Μα γιατί εκεί βρισκόταν, νεαρός αξιωματικός τότε, ο Μπρέζνιεφ. Ήταν, λοιπόν, μια πράξη αβροφροσύνης των σοβιετικών ιστορικών προς τον νέον ηγέτη της χώρας. Ξαναγράφουν την Ιστορία και αναδεικνύουν ότι εκεί που ήταν ο Μπρέζνιεφ παίχτηκε η μοίρα του πολέμου, σώθηκε η πατρίδα και η ανθρωπότητα.
Έτσι γραφόταν η Ιστορία στη Σοβιετία και αυτού του είδους τις νοοτροπίες.
Έτσι λοιπόν οι κατά το τότε ΚΚΕ «ύπουλος προδότης», ο «δηλωσίας», ο «απείθαρχος», ο «τυχοδιώκτης» Άρης Βελουχιώτης (Θανάσης Κλάρας ή Μιζέριας) και ο «προβοκάτορας», «τυχοδιώκτης επίσης», «πράκτορας των Άγγλων», «που τον έφερε στην Ελλάδα εγγλέζικο αεροπλάνο» από σήμερα και στο εξής (θα εξαρτηθεί) δεν είναι «προδότες, τυχοδιώκτες, πράκτορες, προβοκάτορες κτλ» αλλά γνήσιοι «κομμουνιστές επαναστάτες» που έθεσαν τους εαυτούς τους στην υπηρεσία του κόμματος και του λαού. Ώσπου να ξαναδιαγραφούν με τις προηγούμενες κατηγορίες!

Όχι τίποτε άλλο αλλά για να γίνει αντιληπτό ότι, για τα κόμματα αυτά, δεν έχει σημασία το τι λένε σήμερα και το τι αύριο αρκεί αυτό να εξυπηρετεί τα εκάστοτε σχέδιά τους. Το ίδιο και οι υποσχέσεις τους....
Δείτε πιο κάτω πώς, με τεχνικές επεμβάσεις σε επιβαρυντικά στοιχεία, «αναθεωρούσαν» οι σοβιετικοί την ιστορία τους βρίσκοντας άξιους μιμητές στα δικά μας βόδια της αριστερής πτέρυγας του συνταγματικού μας τόξου (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ). 

Οδυσσεύς Πάτσης, «Ήπειρος, η πατρίδα μας»
Untitled-2
Τα δύο βέλη δείχνουν το κενό. Τα πρόσωπα του
Κάμενεφ και του Τρότσκι έχουν εξαφανιστεί,
η παρουσία τους στο ιστορικό συμβάν έχει διαγραφεί
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: