Σελίδες

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Θα ξεχάσουμε την Χρυσή Αυγή ή θα ξεχαστούμε;

Του Γιώργου Κράλογλου

Ευτυχώς που το ξήλωμα των φουσκωτών της Βουλής έγινε μέσα στο 2013 που οι (περισσότεροι τουλάχιστον) μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έχουν ακόμη τηλεόραση. Ευτυχώς. Γιατί από το 2014 τα κεφάλια και πάλι μέσα... Ας μην ξεχνιόμαστε λοιπόν. Τα μέτρα είναι έξω από την πόρτα μας και αναζητούν με κάθε τρόπο την τσέπη μας...

Το κράτος θέλει λεφτά να καλύψει τα ασφαλιστικά ταμεία γιατί οι σπατάλες, οι κλοπές, οι καταχρήσεις, τα κυκλώματα του φαρμάκου και της περίθαλψης και η κακοδιαχείριση τα τίναξε στον αέρα και το μόνο ορατό σημείο τους είναι ο άδειος πάτος.

Ποιος θα τα πληρώσει τα ασφαλιστικά ταμεία; Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα τα πληρώσουν γιατί οι επιχειρηματίες έχουν πάρει σειρά εξόδου από την χώρα και ας λένε ό,τι λένε.

Το κράτος θέλει λεφτά να πληρώσει τους Πρυτάνεις για να έχουν κλειστά τα Πανεπιστήμια τα οποία είναι επίσης χώρος κακοδιαχείρισης και σπατάλης σύμφωνα με τις εισαγγελικές έρευνες. Οι Πρυτάνεις θέλουν κανονικά τον μισθό τους και ας μην είναι (λόγω αδείας...) στο

γραφείο τους ούτε για να γράψουν τα παιδιά που πέρασαν στις φετινές εξετάσεις.

Ποιος θα τα πληρώσει τα Πανεπιστήμια και την παιδεία; Μισθωτοί και συνταξιούχοι με περικοπές και μειώσεις μισθών θα τα πληρώσουν γιατί το κράτος δεν βρίσκει τους δικηγόρους, τους γιατρούς, τους υδραυλικούς, τους ηλεκτρολόγους και τους λαχανέμπορους αν και καθημερινά συνωστίζονται στο Κολωνάκι.

Το κράτος θέλει λεφτά να πληρώσει τους κάθε μορφής κρατικούς υπαλλήλους. Ακόμη και αυτούς που έχουν τον τρόπο τους... κατά την «άσκηση» των καθηκόντων τους. Δηλαδή τι; Θα κάτσουν να περιμένουν τον μισθουλάκο τους για να ζήσουν όταν η κουτάλα με το μέλι είναι στα χέρια τους; Στο κάτω - κάτω τα τελευταία 40 χρόνια μόνο 2.113 είναι σε πειθαρχικό έλεγχο από το 1.150.000 που τους είχε φθάσει η μεταπολίτευση μαζί με αυτούς των ΔΕΚΟ και των Δήμων που καμώνονται τους ιδιωτικούς αλλά με την μονιμότητα στην τσέπη... Και αυτούς θα συνεχίζαμε να τους πληρώνουμε αν δεν υπήρχε η κρίση, η Τρόικα και τα άδεια Ταμεία. Αντίθετα σήμερα οι πολιτικοί χορεύουν σαν Ινδιάνοι γιατί κατάφεραν και απέλυσαν 226... Όλους τους άλλους που δεν τους έχουν τσακώσει ακόμη τους πληρώνουμε κανονικά.

Ποιος θα βάλει το 2014 τα λεφτά για να πληρωθούν οι κρατικοί υπάλληλοι; Μισθωτοί και συνταξιούχοι γιατί οι μικρομεσαίοι προβλέπουν λουκέτα σε 100.000 επιχειρήσεις μέσα στο 2014 και απολύσεις τουλάχιστον 10.000 ατόμων μαζί με τους μικρομεσαίους που ποτέ δεν τους συμπεριλαμβάνουμε ούτε στους εργαζόμενους ούτε στους ανέργους... Αν περιμένετε να μαζέψει ο κρατικός κορβανάς τα πάνω από 3 δισ. ευρώ που είναι η τρύπα του προϋπολογισμού από επενδυτές και επενδύσεις ξεχάστε το. Το παραμύθι αυτό θα μας το διηγηθεί άλλη μία φορά η σημερινή κυβέρνηση και μετά θα το ξανακούσουμε σε έκδοση της επόμενης κυβέρνησης...

Το κράτος θέλει λεφτά να ενισχύσει τους Δήμους την περίοδο αυτή που κουβαλούν τον «σταυρό του μαρτυρίου» που τους φορτώνουν τα κόμματα για έχουν να λένε μετά τις εκλογές αυτή είναι η μπλε Ελλάδα... πρασίνισε η Ελλάδα... ή κοκκίνισε όλος το τόπος... Θα πάρουν 200 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, δήθεν για επιδόματα ανεργίας, αλλά δεν φτάνουν.

Ποιος θα πληρώσει τα εκλογικά έξοδα των Δήμων; Οι Δημότες με την μορφή μισθωτών και συνταξιούχων και όσοι έχουν την... εξωφρενική απαίτηση να έχουν στο σπίτι τους ηλεκτρικό ρεύμα από το κράτος-πατερούλη με το όνομα ΔΕΗ που φροντίζει να πνίγει τους πάντες «καθαρίζοντας» ακόμη και για τους Δήμους.

Και ενώ πρέπει να προετοιμαζόμαστε να βάλουμε πάλι το χέρι στην τσέπη κόβοντας ότι μπορούμε από την δική μας ζωή και την ζωή των παιδιών μας που είναι ακόμη στην οικογένεια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2014 μας περιμένουν τα βαθιά.

Η πρώτη «μεταρρύθμιση» του 2014 θα είναι η απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα (στον Δημόσιο δεν απολύεσαι γιατί κάθε καρέκλα μετράει για πέντε ψήφους τουλάχιστον).

Η δεύτερη «μεταρρύθμιση» θα είναι η σύνδεση των κερδών των επιχειρήσεων με τις ασφαλιστικές εισφορές γιατί το κράτος, είπαμε, δεν έχει λεφτά να συντηρήσει τον υδροκεφαλισμό του.

Και είναι λογικό εδώ να μου πείτε ότι αφού κερδίζον οι επιχειρηματίες ας βάλουν το χέρι στην τσέπη και ας καλύψουν και αυτοί τις τρύπες του κράτους. Αλλά αν το κάνουν (αντί να πάνε στις χώρες που δεν τα ξέρουν αυτά τα μέτρα) ψάξτε να βρείτε ποιος τελικά θα πληρώσει και αυτό το μάρμαρο... Ψάξτε και θα τον βρείτε...

Κυβέρνηση, κόμματα και βουλευτές έχουν λοιπόν πολλά να πουν ακόμη και πολλά να κάνουν για να ξεχαστούμε όσο εμείς δεν βλέπουμε τους φουσκωτούς της Χρυσής Αυγής σαν ένα κακό όνειρο από το οποίο οφείλουμε να ξυπνήσουμε πριν το, κοντινότατο, 2014. Στο χέρι μας είναι βέβαια να συνεχίσουμε να κοιμόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: