Σελίδες

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΣ: ΛΥΣΗ EXPRESS ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Περισσεύουν σκεπτικισμός και επιφυλάξεις στη Λευκωσία, παρά τους κυβερνητικούς διθυράμβους, σχετικά με την ατζέντα ''λύσης'' που προωθεί στο κυπριακό ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Ειδικότερα, η πρόταση Αναστασιάδη για παράλληλες συνομιλίες του Ελληνοκύπριου και Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή με την τουρκική και την ελληνική κυβέρνηση αντίστοιχα, αποτελεί επί της ουσίας πρόδρομο τετραμερούς διάσκεψης. Και ικανοποιείται ένα τουρκικό αίτημα δεκαετιών: το κυπριακό υποβαθμίζεται από κατοχικό πρόβλημα σε κοινοτικό ζήτημα. Εμείς ως ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. το ξαναλέμε: Επιστροφή Αμμοχώστου = παγίδα. Μας επιστρέφουν την Αμμόχωστο, μας ζητούν ολόκληρη την Κύπρο.
Όλα συγκλίνουν στο ότι εκείνο που ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή τον δυτικό παράγοντα (ΗΠΑ-Μ. Βρετανία) δεν είναι τόσο η επίλυση του κυπριακού, όσο ο έλεγχος των ενεργειακών πόρων της Κύπρου και ο ενεργειακός αφοπλισμός της. Και στο τραπέζι παραμένει η πρόταση για μεταφορά του κυπριακού φυσικού αερίου με αγωγό μέσω Τουρκίας, μια πρόταση που αν υλοποιηθεί θα καταστήσει τον Κυπριακό Ελληνισμό όμηρο της Άγκυρας εις το διηνεκές.
Το χειρότερο, επί της διαδικασίας: Επαληθεύονται οι πληροφορίες ότι αυτή τη φορά το νέο σχέδιο λύσης θα έρθει με τη μορφή εξπρές και δεν θα δοθεί χρόνος, όπως το 2004, για πολλές – πολλές εξηγήσεις...



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: