Σελίδες

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Το πιο ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση


Αγαπητοί μου αναγνώστες, αναγνωρίζω ότι έσφαλα και έσφαλα και έσφαλα οικτρά. Πριν πολύ καιρό πιστεύαμε ότι είχαμε την απάντηση για την έξοδο από την κρίση. Το Α.Ε.Μ.Μ. (Απόκρυφο Επιτελείο Μαρξιστικών Μελετών) έκανε λάθος γιατί πήρε τις επιθυμίες του για πραγματικότητα. Τότε είχαμε προσεγγίσει το ζήτημα σαν δομική μεταρρύθμιση, επηρρεασμένοι από τις τακτικές του αποστάτη Κάουτσκι για μεταρρυθμιστικές αλλαγές στον καπιταλισμό οι οποίες σταδιακά θα επιφέρουν την σοσιαλιστική αλλαγή. Όμως ο ελληνικός καπιταλισμός δεν επιδέχεται δομικές αλλαγές. Επίσης το σχέδιο είχε πολύ έντονα σοσιαλδημοκρατικά χαρακτηριστικά τα οποία θα αποπροσανατόλιζαν τις μάζες από τον ιστορικό τους στόχο. Ως εκ τούτου το εγκαταλείπουμε και έχουμε να προτείνουμε άλλο σχέδιο, πιο κοντά στις λενινιστικές αρχές που θα μας φέρουν την εξουσιά στο πιάτο. Επιπλέον, αυτή τη φορά έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά και τα μάτια μας ορθάνοιχα στην ιστορική κίνηση και έτσι είμαστε βέβαιοι ότι αυτή τη φορά θα εκπονήσουμε ένα σχέδιο το οποίο θα βασίζεται στα ήθη και έθιμα, στην κουλτούρα, και την ψυχοσύνθεση των απλών λαικών ανθρώπων οι οποίοι θα το οικειοποιηθούν και θα επιδοθούν με ζήλο στην εφαρμογή του.

Χτες που λέτε, έγκριτο μέλος του Α.Ε.Μ.Μ. μπήκε σε ένα ταξί. Ο ταξιτζής άκουγε τον αγώνα Ολυμπιακός-Ρεάλ (καμία έκπληξη). Αμέσως ο ταξιτζής δικαιολογήθηκε...

"Ο αδερφός μου έπαιξε 50.000 στο στοίχημα στον Ολυμπιακό." "Έ, άμα τα έχει" απάντησε το έγκριτο μέλος μας. "Δεν κατάλαβες", απάντησε ο ταξιτζής. Και άρχισε να διηγείται την ιστορία του. Ο αδερφός του έχει μια βιοτεχνία με 8 άτομα, χρέη, ιστορίες και δε συμμαζεύεται. Τώρα, μέχρι τα τέλη του μήνα πρέπει να πληρώσει 100.000 γιατί αλλιώς την έκατσε. Αυτός όμως έχει μόνο 50.000 με τις οποίες δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Οπότε, αφού έτσι και αλλιώς χαμένος ήταν, αποφάσισε να τα βάλει στον Ολυμπιακό." Το έγκριτο μέλος μας δεν το πολυσυζήτησε το θέμα και σκέφτηκε ότι μάλλον πρόκειται για άλλη μία από τις υπερβολές που χαρακτηρίζουν την συμπαθή τάξη των ταξιτζήδων.

Το άλλο πρωί όμως έμαθε ότι ο Ολυμπιακός νίκησε. Και ο άνθρωπος μας προβληματίστηκε. Προβληματίστηκε τα μάλα. Ο συμβολισμός ήταν παραπάνω από προφανής. Ο μικρομεσαίος επαγγελματίας είναι στα πρόθυρα της χρεωκοπίας και αντί να βρει κάποια λύση άλλη τα παίζει όλα για όλα στο στοίχημα. Και κερδίζει.

Έτσι με βάση αυτό σας παρουσιάζουμε σήμερα ένα σχέδιο μιας νέας πρότασης για έξοδο από την κρίση.

Καταφέραμε και δανειστήκαμε κάτι ποσά έτσι; Και τώρα παιδευόμαστε με αυτά τα πόσα να δούμε πως θα καταφέρουμε να τα θέσουμε σε κίνηση ώστε να ενισχυθεί η οικονομία μας. Ματαιοπονούμε αδελφοί συνέλληνες. Δεν πρόκειται να καταφέρουμε τίποτα απολύτως. Ως εκ τούτου μία είναι η λύση: μοιράζουμε τα λεφτά στους έλληνες, όχι σε όλους αλλά σε ειδικά εκπαιδευμένους για αυτό το σκοπό ανθρώπους (προσοχή θα χρειαστούμε πολλούς, και κατά προτίμηση ανέργους για να έχουνε και κίνητρο). Αφού δώσουμε ας πούμε από 200.000 στον καθένα κανονίζουμε να πάνε σε διάφορες πρωτεύουσες της Ευρώπης, κατα προτίμηση Παρίσι και Βερολίνο που είναι και φορτωμένοι με φράγκα. Αφού στείλουμε εκεί πράκτορες τους δίνουμε οδηγίες να στοιχηματίσουν στους αγώνες της εθνικής τώρα που έχει το γιούρο. Στη συνέχεια, στήνουμε τους αγώνες της εθνικής και έτσι με αυτό το πολύ απλό τρυκ θα γδύσουμε τους κουτόφραγκους που την έχουνε δει πολύ άνετοι τελευταία, ξεχνώντας ότι όταν αυτοί φοράγανε βάτες εμείς είχαμε τον Κατσιφάρα.

Το σχέδιο αν και καλό έχει μερικά αδύναμα σημεία, και αυτά εξετάζει τώρα το επιτελείο μας στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του έχοντας εισάγει στους υπολογιστές δύο ειδικούς λογάριθμους που εξετάζουν από τη μια την ροπή του έλλην να κορδώνεται σαν παγώνι και να μην κρατάει το στόμα του κλειστό καθώς και την τάση του να την κάνει με μπόλικα φράγκα για την Βραζιλία. Και όχι τίποτα, αλλά μετά θα έχει δίκιο και ο Πάγκαλος.
la position du tireur couche, taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια: