Σελίδες

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ναύαρχε Παππά, ο Πάγκαλος δεν είναι έξυπνος. Τραμπούκος και ψευτόμαγκας λόγω βουλευτικής ασυλίας είναι και τίποτε άλλο.


                                                      
Μας έχει συνηθίσει ο Πάγκαλος σε απρόβλεπτες ενέργειες και ρητορικές τις οποίες το σύνολο του ελληνικού λαού καταδικάζει, έστω και ενδόμυχα, με ένα μικρό ποσοστό μικρόνοων να λαμβάνει τις αηδίες σαν σοφίες και με εξαίρεση τους μισθοδοτούμενους από το ΠΑΣΟΚ δημοσιογράφους οι οποίοι, στο κάτω-κάτω, να ζήσουν τις οικογένειές τους προσπαθούν οι άνθρωποι κατά την ρήση Βουλγαράκη.
Επειδή προέρχομαι από τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα σταθώ στα περί  ανα διάρθρωσης του χρέους και ταυτόχρονη επιμήκυνση του χρόνου υποτέλειάς μας στο ΔΝΤ γιατί δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις  και η απλή λογική δεν δίνει πάντα τις καλύτερες απαντήσεις και λύσεις σε όλα τα προβλήματα. Θα σταθώ όμως στα όσα είπε για την παραγωγικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και θα προσπαθήσω να "πλησιάσω" την κομπλεξική προσωπικότητα του εγγονού του πλέον γελοίου δικτάτορα που γνώρισε ο τόπος .
Σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια η παραγωγικότητα είναι όρος της οικονομίας που δηλώνει την σχέση που υπάρχει ανάμεσα στα αποτελέσματα της παραγωγής (προϊόντα ή υπηρεσίες) και στα μέσα (συντελεστές παραγωγής) που χρησιμοποιήθηκαν για την επίτευξή τους και άρα είναι ο λόγος των εισροών ή πόρων που δαπανήθηκαν, προς τις εκροές (τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες) που παράχθηκαν και αναφέρεται τόσο σε μακροοικονομικά, όσο και σε μικρο-οικονομικά μεγέθη κτλ , κτλ (λεπτομέρειες σε οποιαδήποτε εγκυκλοπαίδεια) και άρα η παραγωγικότητα αναφέρεται τόσο σε προϊόντα, όσο και σε υπηρεσίες.
Θέλω εδώ να ξεκαθαρίσω  ότι ο βασικός σκοπός και υπηρεσία κάθε στρατιωτικού στελέχους είναι να δημιουργήσει στρατιώτες ικανούς να προστατεύσουν την ίδια τους την ζωή για να μπορούν, όταν χρειασθεί, να προστατεύσουν και τις οικογένειές τους και την πατρίδα  το δε στέλεχος, πετυχαίνει στον σκοπό του όταν η πολιτεία του παρέχει τα απαραίτητα για τον σκοπό αυτό εφόδια και όλοι ξέρουμε ότι στην  Ελλάδα αυτό δεν συμβαίνει από το 1974 και ιδιαίτερα από το 1981 και μετά. Δεν θέλω να αναφερθώ σε λεπτομέρειες αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι παρεπόμενα.
Τώρα, αν ο Πάγκαλος δεν γνωρίζει  "περί παραγωγικότητας και υπηρεσιών" αυτό είναι  ένα από τα πολλά που θα πρέπει να τον κρίνουν αυτοί που του έδωσαν και κατέχει την θέση που κατέχει κι εγώ την μόνη εξήγηση που δίνω είναι ότι τον έκαναν αντιπρόεδρο "για να του κλείσουν το στόμα". Όσο  για το  αν  έχει το δικαίωμα να μας απασχολεί, έναν ολόκληρο λαό, με τις παραγωγικές βλακείες του (παράδοση Οτσαλάν, επίκληση θείων δυνάμεων να φυσήξει για να πάρει ο αέρας την Ελληνική Σημαία κτλ) για τις οποίες βλακείες μάλιστα αμείβεται  όσο  δέκα ελληνικές οικογένειες ,είναι ένα θέμα που χρειάζεται μεγάλη σκέψη αλλά και σοβαρή πράξη που αφ' ενός να μην τον προστατεύει η βουλευτική του ασυλία, αφ' ετέρου δε να τον γελοιοποιεί στο πανελλήνιο όπως αυτός προσπαθεί να γελοιοποιήσει μια από τις αξίες στις οποίες πιστεύει ο ελληνικός λαός. Αύριο θα ασχοληθεί με τους θρησκευτικούς λειτουργούς, τους δικαστικούς ή τους εκπαι δευτικούς πάντα με σκοπό να θίξει εξυπηρετώντας ύποπτα συμφέροντα. 
 Ο Πάγκαλος είναι η αναμφισβήτητη απόδειξη της νοοτροπίας που θέλει τον Έλληνα να εξουσιάζεται από ηλίθιους γόνους ηλιθιοδέστερων προγόνων  και είναι ένα γεγονός που χρειάζεται ειδικής μελέτης. Το ότι ο Πάγκαλος οφείλει την θέση που κατέχει στο ότι είναι γόνος του γελοιοδέστερου δικτάτορα που γέννησε αυ- τός ο τόπος δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Αν κάποιος θέλει να μάθει πόσο γελοίος ήταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος ο Α΄ δεν έχει παρά να ανατρέξει στο βιβλίο του Σ. Μελά " η επανάσταση του 1909" και στο "Η δίκη των Εξ, τα εστενογραφημένα πρακτικά" εκδόσεως  ΠΡΩΙΑΣ του 1931 αρκεί να τα διαβάσει προσεκτικά σε ότι αφορούν τον "στρατηγό".
Πάντως, κανένας Έλληνας διαθέτοντας έστω και λίγο μυαλό, δεν θα διέπραττε  το σφάλμα να μην δεχθεί να ανταλλαγούν οι Τσάμηδες τότε με την εφαρμογή της Συνθήκης της "Λωζάνης" αν δεν ήταν βλάκας και γελοίος μαζί και αν δεν ήταν βλάκας θα ήταν οπωσδήποτε  κάτι άλλο. Προδότης ας πούμε ώστε, οι τότε ενέργειές του να έχουν αντίκτυπο στην σημερινή πραγματικότητα κάτι περίπου με τις ενέργειες Ανδρέα αρχές δεκαετίας 1980;
Απορώ που ο ναύαρχος Ν. Παππάς θαυμάζει το μυαλό του Θόδωρου αναφέροντάς μας ταυτόχρονα πλειάδα ανωτάτων στρατιωτικών συγγενών του Πάγκαλου καταλήγοντας στον παππού Θεόδωρο. Έχω διαβάσει ότι η υπερβολική εξυπνάδα κρύβει, ίσως, σε μεγάλο βαθμό την σχιζοφρένεια. Λέτε αυτό να είναι το πρόβλημα του Θόδωρου; Εγώ όμως σαν ελληνικός λαός ούτε υπερβολική αλλά ούτε και ίχνος εξυπνάδας έχω διαπιστώσει στις μέχρι τώρα ένέργειες του υπουργού σε όποια κυβερνητική θέση και αν υπηρέτησε.
Μήπως δεν θα μπορούσα εγώ να παραδώσω τον Οτσαλάν κι ας μην έχω σπουδάσει πολιτικές επιστήμες ή μήπως δεν θα σκεφτόμουν να βάλω ναυτικό, αεροπορία και καταδρομείς, αντί να πολεμούν, να φυσούν για να πάρει ο αέρας την σημαία; Τώρα αν είχα τα προσόντα να συμμετάσχω σε ριάλιτι σαν "μεγάλος τραγουδιστής" οι γνώμες διχάζονται. Η γυναίκα μου λέει "ναι" ενώ η κόρη μου λέει "όχι".
Αν θέλει κάποιος μπορεί, ανατρέχοντας στην ιστορία, να διαπιστώσει  ότι και ο παππούς δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα ψευτόμαγκα που συναγωνίζονταν και ανταγωνιζόταν (λίγο το μυαλό) τους μάγκες της εποχής , από έναν αλήτη που παρίστανε τον έξυπνο σε ανυπεράσπιστες γυναίκες και δειλός μια και, ούτε στον Μακεδονικό Αγώνα, ούτε στην Μικρασιατική Εκστρατεία έλαβε μέρος. Σε κάποιο σημείο του δεύτερου βιβλίου που αναφέρεται  σ' αυτόν και κάποιους ομοίους του λέγει "...αυτοί που δεν έλαβαν μέρος στην εκστρατεία εκμεταλλευόμενοι τας γνωριμίας των''  και σε αλλο σημείο  "..... είχαν εγκατασταθεί αντικαθεστωτικά στοιχεία, εκ των ευρισκομένων εν Αθήναις, είχον αναλάβει αυθαίρετον πρωτοβουλίαν , πρωτοστατούντος του τότε υποστρατήγου Θ. Πάγκαλου ....ο οποίος όμως την επομένην ανελθών επί του <<Λήμνος>> παρέδωσεν την διεύθυνσιν στον συνταγματάρχην Σ.  Γονατάν". Ο υποστράτηγος....... παρέδωσε στον συνταγματάρχη. Τέτοια.... γεναιότητα(;;;;) και τραμπουκισμός!!! 
Δεν βλέπετε ομοιότητες; Φαντάζεσθε ότι ο χοντρο-Πάγκαλος θα μιλούσε και θα ενεργούσε έτσι όπως ενεργεί αν δεν καλυπτόταν από την βουλευτική ασυλία; Νομίζετε ότι αυτό το εξάμβλωμα της φύσης είναι σε θέση να φερθεί σαν άντρας την στιγμή που σε τηλεοπτικο πάνελ απείλησε γυναίκα ότι θα ελέγξει τα φορολογικά της γιατί δεν άντεχε την κριτική της; Αφήστε τον λοιπόν να λέει τις βλακείες του, να απολαμβάνει την βουλευτική του ασυλία και τις, λόγω θέσεως, απολαβές του και να στηρίζει την όμορφη γυναίκα του στις πολιτικές της επι διώξεις και το καλύτερο;
Περιφρονήστε τον και όπου τον δείτε φτύστε τον.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: