Σελίδες

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ξυπνήστε Έλληνες Ψηφοφόροι

« Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος (4)
Posted by ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ στο 03/11/2010
Τα ΑΙΣΧΗ της οικονομικής διαχείρισης της χώρας σε ένα γράφημα…
(Κάντε κλικ για μεγέθυνση.)
Βαρέθηκα να τους ακούω όλους τους πολιτικούς να κατηγορούν τους ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ για κακοδιαχείριση…
Βαρέθηκα να βλέπω τους πολιτικούς να ΜΗΝ βλέπουν κανένα μεμπτό στην δική τους διαχείριση…
Βαρέθηκα να ακούω για “Εξεταστικές Επιτροπές” (που θα εξετάσουν ΔΥΟ μόνο χρόνια) για να “φανεί η αλήθεια”

Λές και δεν βλέπουμε ΠΩΣ , ΠΟΤΕ , και ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ έφθασε η χώρα εδώ που βρίσκεται ΣΗΜΕΡΑ.
Η Χούντα το 74 παραδίδει στον Κ.Καραμανλή ένα υγιές χρέος 330 εκατ. δηλαδή ΧΡΕΟΣ 22,5% του ΑΕΠ (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο).
Ο “Κ.Κ” παραδίδει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8 ΔΙΣ (σημειώστε πετρελαϊκή κρίση του 1977) ή ΧΡΕΟΣ 31,2% του ΑΕΠ στον Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο Ανδρέας με την πολιτική “EASY MONEY SYSTEM” που εφάρμοσε σε επίπεδο κράτους (δηλαδή παίρνει δάνεια και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες,  γεμίζει δηλαδή  την αγορά με χρήμα,  όχι όμως υγιές αλλά με δανεικά και ασύλληπτους τόκους).
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά η Ελλάδα να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει, εκτινάσσει δε το δημόσιο ΧΡΕΟΣ σε απίστευτα για την χώρα επίπεδα…

Ο Κ. Μητσοτάκης παραλαμβάνει μετά από τρεις κυβερνήσεις συνεργασίας ΧΡΕΟΣ 80,7 % του ΑΕΠ και παραδίδει μετά από τρία χρόνια από ΧΡΕΟΣ 111,6 % του ΑΕΠ…
Ο Κ.Μ μιλά για καταπτώσεις εγγυήσεων ΔΑΝΕΙΩΝ που είχαν πάρει οι ΔΕΚΟ επί κυβερνήσεως Παπανδρέου και που δεν εξυπηρέτησαν (Ελλείμματα παρήγαγαν από τότε…) με αποτέλεσμα να αναγκάζεται το ΚΡΑΤΟΣ να ενσωματώσει τα χρέη αυτά στο δημόσιο χρέος…
Από εκεί και μετά οι κυβερνήσεις Σημίτη διατηρούν σε αυτό το επίπεδο (με μικρές διακυμάνσεις) μεχρι που παραδίδει στην κυβέρνηση Κ. Καραμανλή ΧΡΕΟΣ 108,5 % του ΑΕΠ.
Όπως φαίνεται και στο γράφημα η κυβ. Καραμανλή στην πρώτη θητεία έκανε ενέργειες να περιορισθεί το χρέος ώς ποσοστό του ΑΕΠ (έπεσε για πρώτη φορά μετά από πολά χρόνια κάτω του 100%) αλλά στην δεύτερη θητεία της ξέφυγε εντελώς και επέστρεψε εκεί ακριβώς που το παρέλαβε από τον Κ.Σημίτη.
Και φτάνουμε στο σήμερα
Που ο κ. Γ.Α.Π παρέλαβε ΧΡΕΟΣ 110,0 % του ΑΕΠ από τον Κ.Κ jr. και αν πιστέψουμε αυτά που λέει η Eurostat θα παραδώσει το 2013 ένα δημόσιο ΧΡΕΟΣ 145,0  % του ΑΕΠ !!!


Οι Έλληνες δεν μπορούν να κλείνουν τα μάτια σε αυτό το πλιάτσικο.
Δεν είναι δυνατόν να πάνε στις κάλπες για να ψηφίσουν τους δημάρχους τους έχοντας σαν αποκλειστικό κριτήριο την προσωπικότητα του κάθε υποψήφιου και μόνο.
Οι Έλληνες οφείλουν στα παιδιά και στα εγγόνια τους να ζητήσουν ΕΥΘΥΝΕΣ από ΟΛΟΥΣ όσους κυβέρνησαν.
Αυτό όμως δεν είναι αρκετό…
Οι Έλληνες οφείλουν να κάνουν την ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ τους και να ΜΗΝ ξαναψηφίσουν με βάση το προσωπικό τους συμφέρον λόγω κομματικής τοποθέτησης.
Τίμιους και ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ανθρώπους έχουν ΟΛΑ τα κόμματα. Ευθύνη των ψηφοφόρων είναι να τους προτιμήσουν…
Τόνοι και Πνεύματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: