Σελίδες

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Κρυφά σχέδια οδηγούν σε πολιτική ανωμαλία.

Τα κρυφά σχέδια οδηγούν σε σχέδια πολιτικής ανωμαλίας

Posted by ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ στο 03/11/2010
Γράφει : η Σοφία Βούλτεψη
Για κρυφό σχέδιο μιλά η Νέα Δημοκρατία, για απόλυτα διαφανείς  κινήσεις το ΠΑΣΟΚ. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει τεθεί σε λειτουργία ένα σχέδιο ανωμαλίας που μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω, την εποχή που βασίλευε το παρακράτος.
 
Η Ελλάδα διέρχεται την πιο κρίσιμη πε ρίοδο από την μεταπολίτευση, βρίσκεται στον πάτο της ανταγωνιστικότητας, η οικονομία της κινδυνεύει με κατάρρευση με τον πιο μικρό κλυδωνισμό, η πτώχευση βρίσκεται προ των πυλών, ζει σε κλοι ό δανειστών.
Την ίδια ώρα, επί δύο ημέρες η χώρα ζει στον ρυθμό των ύποπτων δεμάτων με εκρηκτικούς μηχανισμούς, το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται επί ποδός πολέμου, κάθε οικονομική δραστηριότητα στραγγαλίζεται με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.
Ουδέποτε η χώρα βρέθηκε σε τέτοια οικτρή από οικονομικής πλευράς και αποδιοργανωμένη όσον αφορά στο αίσθημα ασφάλειας κατάσταση. Μια κατάσταση που καθίσταται ακόμη δυσχερέστερη σε καθαρά προεκλογική περίοδο και μάλιστα κατά την τελευταία προεκλογική εβδομάδα.
Το μπαράζ των βομβών και των ελεγχομένων εκρήξεων, που εκδηλώθηκε με φαινομενικά ασύμμετρο τρόπο, μαρτυρά  μια παράδοξη συμμετρία όσον αφορά στις προθέσεις παρέμβασης στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Το πολιτικό σύστημα, αλλά κυρίως ο πρωθυπουργός που φέρει την ευθύνη της διακυβέρνησης, οφείλει τούτη την ώρα να κατεβάσει τους τόνους. Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται και αν το πολιτικό σύστημα δεν θέλει να κερδίσει για πάντα την σφραγίδα του «λύκου», οφείλει να αντιδράσει αμέσως.
Η προσπάθεια κατατρομοκράτησης του λαού, είτε με την απειλή εκλογών, είτε με τις βόμβες οδηγεί χωρίς αμφιβολία την χώρα στην τελική και πιο καταστροφική πτώση.
Οι τόνοι ανέβηκαν με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τις οποίες ο πρωθυπουργός θέλει να χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα για να δρομολογήσει εξελίξεις που πιστεύει ότι θα ευνοήσουν τον ίδιο και την παράταξή του.
Όποιος, όμως, πυροδοτεί το πολιτικό κλίμα, πρέπει να αναμένει και γενική πυροδότηση. Με μοιραίες συνέπειες και για την χώρα και για όποιους διαχειρίζονται τις τύχες της.
Επιπλέον, όταν  έχεις στο παρελθόν αποκαλέσει την Αθήνα Καμπούλ, οφείλεις να εξηγήσεις τους λόγους για τους οποίους δυο μέρες τώρα η Καμπούλ έχει κυριολεκτικά μεταφερθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι κρυφά σχέδια μπορεί να έχουν περισσότεροι του ενός…
ελευθερη ζώνη, τόνοι και πνεύματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: