Σελίδες

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

H αλήθεια για την τρομοκρατία στην Ελλάδα

ΕκτύπωσηE-mail
Νιος ήμουνα και γέρασα και τόσες δεκαετίες έχω ακούσει δεκάδες θεωρίες συνομωσίας για την τρομοκρατία στην Ελλάδα και τις ρίζες της.

Μια βρίσκεται σε «ξένα κέντρα» και «μυστικές υπηρεσίες», προβοκάτσιες, στις υπηρεσίες ενός «κράτους καταστολής», σε πολιτικούς αντιπάλους, σε κόμματα ή κυβερνήσεις.

Οι αιτίες της τομοκρατίας, βάσει των θεωριών αυτών, βρίσκονται στο να δυσφημιστεί το «λαϊκό κίνημα», να «αποσταθεροποιηθεί η χώρα», να ανατραπεί η (οποιαδήποτε) κυβέρνηση, να παρθούν σκληρά μέτρα καταστολής χωρίς αντιδράσεις, να συρθεί η χώρα κάτω από ομπρέλες μεγάλων δυνάμεων διεθνώς κ.ο.κ.

Μετά δε την εξάρθρωση μεγάλου μέρους της 17 Νοέμβρη και τη λεγόμενη «τρομοκρατία δεύτερης γενιάς» που πλήττει τη χώρα την τελευταία δεκαετία, και ειδικότερα την έξαρση της τρομοκρατίας των τελευταίων δύο ετών, έχουμε και μία ακόμη θεωρία που κινείται στη δημόσια σφαίρα. Ότι η τρομοκρατία της πρώτης λεγόμενης γενιάς (17Ν, ΕΛΑ κλπ) ήταν «ιδεολογική», ενώ η πρόσφατη είναι, ασ πούμε, «στεγνή πολιτικά».

Δεν έχω πειστεί για τίποτε από τα παραπάνω.

Η τρομοκρατία είναι ΜΙΑ

Η τρομοκρατία είναι ΤΥΦΛΗ.

Η τρομοκρατία είναι σκέτη βία. Πάντοτε έτσι ήταν.

[Σημείωση: Αξιοσημείωτη ήταν η παραδοχή του Χριστόδουλου Ξηρού στο δικαστήριο ότι πολλές φορές δεν γνώριζαν σχεδόν τίποτα για τους «στόχους» τους. Διάβαζαν τα αφιερώματα στις εφημερίδες μετά τις δολοφονίες τους και συνέτασσαν βάσει αυτών των στοιχείων τις προκηρύξεις τους!]

Την τρομοκρατία τη γεννά στην Ελλάδα η αριστερά. Θα πρέπει κάποτε να το πούμε δημόσια χωρίς φόβο και πάθος. Όχι βεβαίως όλη η αριστερά, αλλά το πιο ακραίο κομμάτι της.

Όλοι ανεξαιρέτως όσοι έχουν αποδεδειγμένα εμπλακεί σε τρομοκρατικές ενέργειες προέρχονται από αυτόν τον συγκεκριμένο χώρο.

Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι κάποιος εμπλεκόμενος τα τελευταία 35 χρόνια στην τρομοκρατία δεν ανήκει εκεί.

Και αν θέλετε να πιάσετε τους τρομοκράτρες της νέας γενιάς, υπάρχει ο τρόπος. Καταφύγετε στα στοιχεία των 900τόσων συλληφθέντων στο Πολυτεχνείο στις 17 Νοεμβρίου 1995, όταν ήρθη το πανεπιστημιακό άσυλο. Εκεί θα βρείτε τους ηγέτες της σημερινής τρομοκρατίας.

Το κακό έχει παραγίνει
antivaro

Δεν υπάρχουν σχόλια: