Σελίδες

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Σκόπια: ‘Σιωπή’ των κυβερνητικών ΜΜΕ σε παρατηρήσεις Κλίντον


 


Φεβρουάριος 17, 2011.
Το ‘κράτος δικαίου’, η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και η διατήρηση των καλών διεθνικών σχέσεων μεταξύ των πολιτών της πΓΔΜ,  ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στις συναντήσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την Χίλαρι Κλίντον.
Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου αναφέρεται ότι :


Η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, συναντήθηκε το πρωί με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι. Συζήτησαν ένα ευρύ φάσμα διμερών και περιφερειακών ζητημάτων.
Στη διάρκεια της συνάντησης η Κλίντον εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση που επικρατεί στη Δικαιοσύνη της χώρας, στα Μέσα Ενημέρωσης και στην Κοινωνία των Πολιτών.
Επανέλαβε την ελπίδα εξεύρεσης λύσης με την Ελλάδα για τη μακροχρόνια διαφορά τους προκειμένου να εξασφαλιστεί η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και να προσεγγίσει τα ευρωπαϊκά δεδομένα,  όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Philip Crowley.
Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων δήλωσε μετά τις συνομιλίες που είχε με τους κορυφαίους πολιτικούς της Ουάσιγκτον ότι ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επίλυση της διαφοράς  του ονόματος με την Ελλάδα.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το σκοπιανό κανάλι Α1:
 «Τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης που ακολούθησαν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, στις ανταποκρίσεις τους σιώπησαν στις βασικές παρατηρήσεις της ηγεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών για την κατάσταση της Δικαιοσύνης, των Μέσων Ενημέρωσης, τις διεθνικές σχέσεις των πολιτών της χώρας καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σκοπιανή κοινωνία».
--

Τίτλος: Клинтон: Загрижени сме за владеењето на правото и слободата на медиумите

Δημοσίευση: Α1, 17.2.2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: