Σελίδες

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ο ελληνικός "περίκοσμος" και ο θρησκόληπτος νεομεσσιανισμός.

Αδυνατώ να καταλάβω την ελαφρότητα με την οποία ορισμένοι φίλοι μπλόγκερς  χρησιμοποιούν όλο και πιο συχνά αποσπάσματα χριστιανικών κειμένων και βασικά της δυσνόητης "Αποκάλυψης" του Ιωάννου περί "εσχάτων καιρών" αλλά και προφητείες νεοτέρων "προφητών" για όσα "μέλλουν να συμβούν" στο εγγύς ή απώτερο μέλλον και κυρίως γιατί η Εκκλησία της Ελλάδος δεν παίρνει θέση επ' αυτού.
Τελευταία παραδείγματα η εμφάνιση του "πρασινοκίτρινου καβαλάρη" της Αποκαλύψεως στα γεγονότα της  Αιγύπτου , ο νέος Ρωσοτουρκικός πόλεμος που όπου νά'ναι θα ξεσπάσει με την εμφάνιση του αντίχριστου αλλά και πληθώρα σύγχρονων χριστιανών "προφητών" που προφητεύουν την εμφάνιση του αντιχρίστου. Άλλωστε πέρασαν τόσοι πολλοί αντίχριστοι στο παρελθόν ώστε η εμφάνιση ενός ακόμη δεν θα δημιουργήσει επί πλέον πρόβλημα.
Ο Έλληνας, εξ ιδιοσυγκρασίας, ατένιζε πάντα τον κόσμο από μια διαφορετική οπτική γωνία, αυτήν του  "περίκοσμου" (Μπερντιάεφ). Για τους αρχαίους μας ο κόσμος είναι πάνω απ΄ όλα ένας "κόσμος"  (περίκοσμος, κοσμώ, κόσμημα) ενώ για τους λοιπούς λαούς, Εβραίους ή Πέρσες, είναι ιστορία γιατί οι λαοί αυτοί πίστευαν στον μεσσιανισμό των προφητών και ψευδοπροφητών με πρώτους διδάξαντες τους Ιρανούς γιατί ως γνωστόν οι Εβραίοι δεν δημιούργησαν τίποτε δικό τους και τα πάντα τα έκλεψαν από τους άλλους λαούς. Ακόμη και ο Δανιήλ δεν είναι δικός τους, τον "υιοθέτησαν".
Ο Χριστιανισμός διαφέρει από άλλες θρησκείες γιατί είναι "μπολιασμένος" με το Ελληνικό πνεύμα  το δε μπόλιασμα αυτό μετέτρεψε τον θηριώδη, πολεμοχαρή και εκδικητικό Ιεχωβά, τον θεό μόνον των Εβραίων, στον πανάγαθο, καλοκάγαθο Πατέρα του Κόσμου.  Επηρεασμένος από την ελληνική κοσμοθεώρηση ο Χριστιανισμός είναι αισιόδοξος και ήπιος με έκδηλη την ανάγκη εξωτερίκευσης  των πλέον ορθών πνευματικών απόψεων και εκδήλωσης των πλέον ανθρωπιστικών συναισθημάτων στην σωστή τους βάση. Στην βάση αυτή "νομοθέτησε" τρόπον τινά και το δόγμα του "ουδείς μετά Χριστόν προφήτης" εκτός πια και αν ξεφύγαμε εντελώς και σήμερα η Εκκλησία μας επιστρέφει στις Ιουδαϊκές ρίζες της ακολουθώντας το παράδειγμα των παραχριστιανικών παραφυάδων των Ευαγγελικών και των Μαρτύρων του Ιεχωβά με τις πλήθος θρησκόληπτες  δοξασίες τους που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του σιωνισμού.
Επειδή η έννοια του κακού ήταν τελείως διαφορετική στους Έλληνες από ότι στους άλλους λαούς, δεν είναι δυνατόν οι σύγχρονοι Έλληνες, κληρονόμοι των γονιδίων αλλά και του πνεύματος εκείνων,  να δέχονται έτσι  αβασάνιστα καινοφανείς εκφοβιστικές θεωρίες που σκοπό έχουν να κάμψουν το ελεύθερο πνεύμα του και να τον καταστήσουν έρμαιο στα σχέδια των σιωνιστών, της παγκοσμιοποίησης, του ΔΝΤ και των ντόπιων οργάνων τους αλλά και ούτε να περιμένουν την "εξ ύψους" βοήθεια μοιρολατρικά χωρίς αυτοί να κουνήσουν έστω και το δαχτυλάκι τους.
Καιρός λοιπόν, οι Έλληνες να αφυπνισθούν και να γίνουν άξιοι απόγονοι των προπατόρων τους και η Εκκλησία αν θέλει να ακολουθήσει καταδικάζοντας τον νεομεσσιανισμό. Διαφορετικά θα αποδειχθεί ότι αληθεύει το, "Ο Χριστός έδιωξε τους εμπόρους από τον ναό. Οι έμποροι όμως έγιναν πιο έξυπνοι και φόρεσαν τα ράσα", οπότε αυτή η κατάσταση της μοιρολατρικής υπάκουης αναμονής εξυπηρετεί την επιχείρησή τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια: