Σελίδες

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Οι κομμουνιστές και η ηλίθια εμμονή τους στην ηλίθια κοσμοθεωρία τους. Παντού και πάντα εθνοπροδότες


Ο ελληνικός πολιτισμός μας δεν είναι ρατσιστικός και ξενόφοβος

Εκτύπωση | 18/02/2011 | Με τον Σάββα Ιακωβίδη

ΤΙ ΤΡΑΓΙΚΗ ειρωνεία!.. Σε ένα λύκειο, στο Βεργίνα, πρότυπο κατά τον Υπουργό Παιδείας, συνέβησαν καταδικαστέες πράξεις βίας. Σε ένα λύκειο, του οποίου προΐσταται ο Θεοχάρης Μασούρας, αδελφός του μητροπολίτη Μόρφου, Νεόφυτου, και οι δύο ένθερμοι θιασώτες της κουλτούρας ειρηνικής συμβίωσης με τους Τ/κυπρίους, χτυπήθηκαν Έλληνες και αραβόφωνοι μαθητές. Σε ένα λύκειο, όπου βοηθός διευθυντής είναι ο Γεώργιος Γεωργίου, στέλεχος του ΑΚΕΛ, υποψήφιος βουλευτής του και μέλος του Δ.Σ. του ΡΙΚ, τα προχθεσινά επεισόδια κατεδάφισαν τις ψευδαισθήσεις του ιδίου και του κόμματός του. Αν δεν έμαθαν στους μαθητές τους να ανέχονται τον άλλο, πώς θα ανεχθούν και θα συνεργασθούν με τους αραβόφωνους συμμαθητές τους; Αλλά πώς να συμβεί τούτο, όταν ο Γ. Γεωργίου, ελαυνόμενος από ΑΚΕΛικά ιδεολογήματα, τουλάχιστον δέκα φορές προχθές, μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ «Από μέρα σε μέρα» και στον εκλεκτό συνάδελφο Γιαννάκη Νικολάου, αναφερόταν επίμονα σε «ελληνόφωνους», που συγκρούστηκαν με αραβόφωνους;
Ποιοι είναι οι… «ελληνόφωνοι», κύριε επαρχιακέ αξιωματούχε Λάρνακας της ΟΕΛΜΕΚ (Οργάνωση Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης); Αυτούς που χλευαστικά και απαξιωτικά ο Γ. Γεωργίου χαρακτήριζε ως… «ελληνόφωνους», είναι οι Έλληνες Κύπριοι μαθητές του! Σε αυτούς που ως εκ της θέσεως και της αποστολής του όφειλε, κατά τον Υπουργό Παιδείας, να διδάσκει την ανεκτικότητα, την ανοχή στη διαφορετικότητα και την ειρηνική συνύπαρξη με ξένους. Η κατ’ επανάληψιν αναφορά του σε «ελληνόφωνους», παρά και την υπόδειξη του παρουσιαστή, και η επιμονή του, δεν είχε άλλο προφανή σκοπό παρά να στείλει το μήνυμα στους πολίτες ότι, όσοι διέπραξαν τα απαράδεκτα επεισόδια είναι αυτοί που, κατά τον Πρόεδρο Χριστόφια, αποκαλούνται ειρωνικά «ωραίοι Έλληνες», ή «ελληναράδες», δηλ. φασιστικά, ρατσιστικά, σοβινιστικά και εθνικιστικά στοιχεία. Κρίμα! Όσο καταδικαστέες είναι οι μαθητικές πράξεις βίας, άλλο τόσο και περισσότερο είναι καταδικαστέα, η κατ' επανάληψιν απαξιωτική αναφορά του βοηθού διευθυντή του Λυκείου Βεργίνα, σε «ελληνόφωνους».
Να το ξαναπούμε: Οι Έλληνες της Κύπρου δεν είναι ούτε ρατσιστές ούτε ξενόφοβοι, όπως το ΑΚΕΛ, κομματικές παραφυάδες του και κάποιες ΜΚΟ επιχειρούν να τους εμφανίσουν. Ο ελληνικός πολιτισμός μας δεν είναι ούτε ρατσιστικός ούτε ξενοφοβικός. Αντίθετα! Ο Δίας, αρχηγός των θεών και των ανθρώπων, επονομαζόταν και Ξένιος. Κατά τα αρχαιοελληνικά έθιμα, οι Έλληνες φιλοξενούσαν και φρόντιζαν τους ξένους, τους ζητούσαν να πουν ποιοι ήταν και από πού έρχονταν, μέχρι να φύγουν για την πατρίδα τους. Αν ήθελαν να μείνουν, όφειλαν να ζητήσουν άδεια, να τηρούν τους νόμους και να πληρώνουν το μετοίκιον, αντί να εισπράττουν… επιδόματα. Οι Έλληνες Κύπριοι ανησυχούν για την παρουσία ειδικά των λαθρομεταναστών και ειδικότερα των μουσουλμάνων. Η ανησυχία τους μετατρέπεται σε αντίδραση εξαιτίας των παχυλών επιδομάτων που ξένοι εισπράττουν, ενώ αρνούνται να εργασθούν και παράλληλα προκαλούν με την εριστική συμπεριφορά τους.
Επίσης, ανησυχούν εξαιτίας των 30.000 ανέργων Ελλήνων Κυπρίων, λόγω της οικονομικής κρίσης. Θεωρούν ότι η μεταναστευτική πολιτική της Κυβέρνησης δεν επιλύει προβλήματα.
Ουδείς διαφωνεί ότι οι ξένοι έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην οικονομία μας. Προτεραιότητα του κράτους πρέπει να είναι η ομαλή ένταξη όσων μένουν, με την εκμάθηση της Ελληνικής, τη γνώση της ιστορίας, του πολιτισμού, των ηθών και των εθίμων μας, του σεβασμού και της πιστής τήρησης των νόμων μας. Καθαρές κουβέντες: Οι ξένοι είναι φιλοξενούμενοί μας, δεν είναι… αφέντες, που απειλούν να μας κηρύξουν και ιερό πόλεμο!
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: