Σελίδες

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Πότε έγινε ο ΓΓ του ΟΗΕ δέκτης τεκμηριωμένων καταγγελιών για τον επεκτατισμό της κατοχικής Τουρκίας; Πότε κατήγγειλαν στον ΟΗΕ, είτε η Λευκωσία είτε η Αθήνα, τον πραγματικό ένοχο, την Τουρκία–κατακτητή; Και γιατί ο Μπαν Κι Μουν, δήλωνε τους εγκωμιασμούς του για τον «θετικό ρόλο της Τουρκίας στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού»!


Αποστολή Δρούτσα και τα… χειρότερα!

 Με τον Λάζαρο Μαύρο

Γ Ι Α ΝΑ προλάβει τα χειρότερα του ΓΓ του ΟΗΕ, ήρθε να συνεννοηθεί με τον πρόεδρο Χριστόφια και τον υπ.Εξ. Μάρκο Κυπριανού, προτού μεταβεί σε Λονδίνο και Ν.Υόρκη (18τρ.) ο υπ.Εξ. του ελλα-δικού μας κράτους Δημήτρης Δρούτσας. Τα χειρότερα, που Λευκωσία και Αθήνα φοβούνται ότι θα περιλάβει, τέλος Φεβρουαρίου, στην έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας για το Κυπριακό ο Μπαν Κι Μουν.
Α Λ Λ Α ΠΟΙΟΙ υπήρξαν, άραγε, οι παράγοντες που έχουν συμβάλει για να ‘ναι τόσο επίφοβη η επιδείνωση της αναμενόμενης Έκθεσης του ΓΓ, ώστε να χρειάζεται η αποστολή Δρούτσα στη Ν. Υόρκη; Θα περίμενε κανείς ότι, μετά που μαινόμενος κατά των διαδηλωτών Τουρκοκυπρίων, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν, ομολόγησε τα επεκτατικά κατά της Κύπρου στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας, δεν θα χρειαζόταν καν «μεταφραστή» για να εννοήσει ο ΓΓ του ΟΗΕ τη διαχρονική πηγή κι αιτία του κυπριακού προβλήματος…
Δ Ε Ν ΕΙΝ’ έτσι, όμως, τα πράγματα. Διότι: Πότε έγινε ο ΓΓ δέκτης τεκμηριωμένων καταγγελιών για τον επεκτατισμό της κατοχικής Τουρκίας; Πότε κατήγγειλαν στον ΟΗΕ, είτε η Λευκωσία είτε η Αθήνα, τον πραγματικό ένοχο, την Τουρκία–κατακτητή; Πότε δοκίμασαν να προσαγάγουν την Άγκυρα στο εδώλιο του κατηγορουμένου; Δεν το έχουν πράξει ποτέ τα τελευταία χρόνια. Ούτε αισθάνθηκαν την ανάγκη να μεταφράσουν από το βιβλίο του Τούρκου υπ.Εξ. Νταβούτογλου τα εναντίον της Κύπρου στρατηγικά σχέδια του νεο-οθωμανισμού της Άγκυρας και να τα καταγγείλουν στον ΟΗΕ:
Τ Η Ν ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 παρελθόντος Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος Χριστόφιας αγόρευσε ενώπιον της 65ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Όχι μόνο δεν είπε λέξη για τα επεκτατικά σχέδια των Τούρκων κατακτητών, όχι μόνο δεν κατήγγειλε τα ομολογημένα από τον Νταβούτογλου στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας κατά την Κύπρου («ακόμα κι αν δεν υπήρχε ούτ’ ένας μουσουλμάνος Τούρκος εκεί»), αλλά «επανέλαβε την πρόσκλησή του προς την τουρκική ηγεσία να τον συναντήσει για να μοιραστεί μαζί της το όραμά του για επίτευξη λύσης η οποία θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Κυπρίων, της Τουρκίας και της Ελλάδας, την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή» («Χαραυγή» 25.9.10). Αποτέλεσμα: Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, κορδωτός καμαρωτός, δίπλα στον Νταβούτογλου, στην έδρα του ΟΗΕ, ο Μπαν Κι Μουν, δήλωνε τους εγκωμιασμούς του για τον «θετικό ρόλο της Τουρκίας στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού»!
Α Λ Λ Ο Σ ΕΝΑΣ σημαντικός παράγοντας: Η ανοχή - υποταγή που επέδειξε η Λευκωσία στη Σημαδεμένη Τράπουλα του κ. Αλ. Ντάουνερ. Τα πεπραγμένα και «προϊόντα» του οποίου, τώρα φοβάται ότι ενεδρεύουν εναντίον της, στην επίφοβη Έκθεση Μπαν Κι Μουν!!!
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ στην Σημερινή

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΕ 16.2.11 
Η ογκούμενη εκτράχυνση του επικίνδυνου «χουλιγκανισμού» και οι επισημότατα διατυπωμένοι φόβοι ότι την επόμενη φορά μπορεί να θρηνήσουμε και νεκρούς, τι αποδεικνύει άλλο εκτός από την ανικανότητα του κράτους και την παράλυση επιβολής του νόμου;
Λάζ.Α.Μαύρος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: