Σελίδες

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΣΚΟΠΙΑ-ΒΑΡΝΤΑΣΚΑ: "Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι, το σλαβικό στοιχείο, έχοντας έλλειψη δικού του ιστορικού υποβάθρου, δεν διστάζει να κλέψει και να "μακεδονοποιήσει" προσωπικότητες



Αλβανοί Σκοπίων: Οι Σλάβοι κλέβουν και ‘μακεδονοποιούν’ προσωπικότητες




«Οι Αλβανοί εκπαιδευτικοί που διδάσκουν την ‘Ηθική’ στην έκτη Δημοτικού των σχολείων της πΓΔΜ, διαμαρτύρονται για το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου, γιατί διδάσκονται στα παιδιά μόνον ισχυρισμούς των σλαβικών προσωπικοτήτων και δεν αναφέρονται καθόλου τα  επιφανή πρόσωπα του αλβανικού στοιχείου, εκτός από την Μητέρα Τερέζα», αναφέρει σε άρθρο της η αλβανική εφημερίδα των Σκοπίων ‘Λάιμ’.
Στο συγκεκριμένο βιβλίο ηθικής ο συγγραφέας Κιρίλ Τέμκοφ, εξηγεί ότι ο βίος του Αγίου Κλήμεντος της Αχρίδας αποτελεί παράδειγμα ηθικής για τους εκπαιδευτικούς  μας.


«Στο περιεχόμενο του βιβλίου μια μόνον φορά αναφέρεται το όνομα της Μητέρας Τερέζας, η οποία αναγνωρίζεται ως μια ηθική προσωπικότητα, η πλέον γνωστή στην σύγχρονη εποχή.  Ενώ είναι γεμάτο με  παραδείγματα για τους  Πίτου Γκουλ,  Γκότσε Ντέλτσεφ και του Αγίου Κλήμεντος κλπ.», τονίζει ο Ιμέρ Ισμαήλι καθηγητής Πανεπιστημίου.

«Όσον αφορά, μάλιστα, για  την Μητέρα Τερέζα αποκρύβουν ότι ήταν Αλβανή, και γράφουν ότι σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή, γεννήθηκε στα Σκόπια.
»Αυτό αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι το σλαβικό στοιχείο, έχοντας έλλειψη  δικού του ιστορικού υποβάθρου,  δεν διστάζει να κλέψει και να ‘μακεδονοποιήσει’ προσωπικότητες» θα τονίσει ο Αλβανός πανεπιστημιακός.
«Και αυτό είναι ένα γεγονός το οποίο πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης. Είναι φρικτό να κλέβουν και να ‘μακεδονοποιούν’  προσωπικότητες που δεν τους ανήκουν», επισημαίνει ο Ισμαήλι.
--
Τίτλος: «“Morali i Klimentit” u shitet nxënësve shqiptarë
Δημοσίευση: lajm  -maqedoni,17.2.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: