Σελίδες

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Ο "χάρτης" του ευρωπαϊκού στρατιωτικού συνδικαλισμού.


  

Αν και άπαντες κρατούν χαμηλούς τόνους για την πιθανή πια δημιουργία συνδικαλιστικής ένωσης για τους στρατιωτικούς, προβληματσμός υπάρχει.Και από την πλευρά των στρατιωτικών οι οποίοι πρέπει να διαχειριστούν μια τελείως νέα πραγματικότητα αλλά και από όσους είναι αντίθετοι στον συνδικαλισμό. Ωστόσο οι ανησυχίες και των δύο πλευρών μάλλον είναι υπερβολικές.
Από το 1972 υπάρχει "συνδικαλιστική" οργάνωση στρατιωτικών σ΄ όλη την Ευρώπη. Οργάνωση που δεν προβλέπει απεργίες ή άλλες μορφές κινητοποίησης. Η ίδρυση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατιωτικών Ενώσεων (EUROMIL) πολύ σύντομα έβαλε σε διαδικασία οργάνωσης "συνδικαλιστικών" ενώσεων σε πολλές χώρες. Αυτός είναι ο χάρτης του "στρατιωτικού συνδικαλισμού στην Ευρώπη.



Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατιωτικών Ενώσεων (EUROMIL) είναι μια οργάνωση ομπρέλα 38 εθνικών στρατιωτικών ενώσεων και συνδικάτων.
από 26 χώρες.

Ιδρύθηκε το 1972 και προωθεί τα κοινωνικά και επαγγελματικά συμφέροντα του στρατιωτικού προσωπικού όλων των βαθμίδων στην Ευρώπη.
Ο Euromil προσπαθεί να εξασφαλίσει την προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των θεμελιωδών ελευθεριών και των κοινωνικο-επαγγελματικών συμφερόντων των στρατιωτών με την παρακολούθηση και την υποστήριξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Χρηματοδοτείται αποκλειστικά από συνδρομές των μελών, EUROMIL.Σ΄αυτόν συμμετέχει και ο ελληνικός ΣΥΣΜΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: