Σελίδες

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Όταν οι Τουρκία χρησιμοποιεί τους «ένστολους» για εν ψυχρώ δολοφονίες Κούρδων και Τούρκων δημοκρατών


Posted: 19 Feb 2011 10:27 PM PST
Εφ. Γενί Σαφάκ 20-2-2011
Απειλητικό γράμμα από τον Τεμιζόζ στον Μπουλγκουρλού
Αποκαλύφθηκε ότι στην δίκη του Διοικητής Στρατοχωροφυλακής Καισάριας συνταξιούχος συνταγματάρχης Τζεμάλ Τεμιζόζ, που δικάζεται στην δίκη για τις δολοφονίες αγνώστων δραστών, απειλητικό ανώνυμο γράμμα πήγε στον αντινομάρχη Αττάλειας Οσμάν Μπουλγκουρλού ο οποίος έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στην δίκη, καθότι παλιότερα ήταν έπαρχος στην Τζίζρε. Ο Μπουλγκουρλού που κατέθεσε στην δίκη για την υπόθεση αυτή στο 6ο Κακουργιοδικείο του Ντιγιαρμπακίρ, αναφερόμενος στα περιστατικά της περιόδου εκείνης, είπε πως δεν είχε κάποια πληροφορία, ούτε είχε δει τίποτα. Το γιατί δεν μίλησε ο Μπουλγκουρλού αποκαλύφθηκε όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου Μεντερές Γιλμάζ διάβασε έγγραφο που είχε προστεθεί στον φάκελο της υπόθεσης. Ο Γιλμάζ ανέφερε πως Ο Μπουλγκουρλού προσκόμισε στο δικαστήριο απειλητική ανώνυμη επιστολή τριών σελίδων, και εξέφρασε την άποψη πως για αυτό δεν μίλησε.
ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ !
Στο γράμμα ζητείται από τον Οσμάν Μπουλγκουρλού στην περίπτωση που θα καταθέσει στο δικαστήριο, να μιλήσει με θαυμασμό για τον συνταγματάρχη Τζεμάλ Τεμιζόζ, να πει πως λειτούργησε πάντα στα πλαίσια της ιεραρχίας και πως δεν ενεπλάκη σε οτιδήποτε παράνομο. Δεν έγινε δυνατόν να καθοριστεί ποιοι έστειλαν το γράμμα , ενώ εντύπωση προκάλεσε ότι οι ερωτήσεις που απηύθυναν οι δικηγόροι του Τεμιζόζ στον Μπουλγκουρλού παρουσίαζαν ομοιότητες με αυτά που αναφέρονταν στην επιστολή.
Σχόλιο : ¨Οταν μιλάμε για ¨δολοφονίες αγνώστων δραστών¨ στην Τουρκία αναφερόμαστε στις πάμπολλες περιπτώσεις Κούρδων (βασικά) αλλά και Τούρκων δημοκρατών που δολοφονήθηκαν από τα ένστολα κτήνη. Είτε μεμονωμένα είτε πιο οργανωμένα (βλ. περίπτωση JITEM).

Τουρκικά Νέα  (το κείμενο μου το έστειλε το Τουρκικά Νέα με mail αλλά παρ' όλα αυτά βλέπετε την ένδειξη Given URL is not allowed by the Application configuration.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: