Σελίδες

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ο Koço Danaj, ο εμπνευστής της ‘Φυσικής Αλβανίας», της δημιουργίας, δηλαδή, ενός Αλβανικού κράτους, που θα περιλαμβάνει τμήματα της βορειοδυτικής Ελλάδας, της δυτικής πΓΔΜ, του Μαυροβουνίου, του Κοσσυφοπεδίου, της νότιας Σερβίας...έχει το θράσος να καταδικάσει....


 τον ελληνικό σοβινισμό και την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία



Ερχόμενη στο προσκήνιο η απογραφή του πληθυσμού στην Αλβανία, δημιούργησε μια σημαντική αύξηση των εθνικών εντάσεων μεταξύ των αλβανών και του ελληνικού σοβινισμού.
Οι συνεχείς αναφορές μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες για τις δικαστικές αποφάσεις για αλλαγή ιθαγένειας και  για τα φαντάσματα των Ελλήνων νεκρών που τους ονομάζουν Βορειοηπειρώτες, αποτελούν  καθημερινό τροπάριο  προς το αλβανικό κοινό.
Όλη αυτή η προπαγάνδα δεν μας θυμίζει τίποτε άλλο από τον μεγάλο Αλβανό Λουράσι Πέρο Νίνι, ο οποίος, είπε, πριν από 100 χρόνια: "Ακόμη και ο Χριστός να μας έλεγε ότι είναι  Έλληνας,  και έλεγε «όποιος θέλει να με ακολουθήσει», δεν θα μπορούσε να το κάνει  κανείς Αλβανός, απαρνούμενος  την αλβανική υπόστασή του.


Ο ελληνικός σοβινισμός παίζει ανοικτό παιχνίδι. Επιδιώκει να αυξήσει τον αριθμό των Ελλήνων  στην Αλβανία για να επεκτείνει το πληθυσμιακό και γεωγραφικό χώρο της ελληνικής μειονότητας στη χώρα.
Στη μεταφορική έννοια όλη αυτή η υπόθεση μοιάζει με ένα σκιάχτρο. Όσο πιο πολύ παίζει κανείς με ανοιχτά χαρτιά τόσο υπογραμμίζεται η ανησυχία του στις σοβινιστικές προωθήσεις και τις παραισθήσεις που παρουσιάζει . Αλλά ας το αναλύσουμε.

Γιατί τα Αλβανικά κόμματα να συνηγορήσουν υπέρ της ελληνικής μειονότητας;

Η σημασία του πιο πάνω υπότιτλου απηχεί τις ανησυχίες των Τιράνων και του ελληνικού σοβινισμού των  Ιωαννίνων και της  Αθήνας.
Αυτό το ερώτημα ενστερνίζονται και οι απλοί πολίτες της μειονότητας που ζουν στο Αργυρόκαστρο, στους  Άγιους Σαράντα και στα χωριά που βρίσκονται στην περιφέρειά τους. Γιατί να ξεχωρίζουν μια μειονότητα που τελικά δεν διαφέρει από το αλβανικό στοιχείο;
Σήμερα όλος αυτός ο πληθυσμός  δείχνει ως μια φιλο-αλβανική μειονότητα,  και σαφώς διαφοροποιείται σε σχέση με τις άλλες μειονότητες που ζουν σε ευρωπαϊκές χώρες. Η Αλβανική Δημοκρατία επιβεβαίωσε ότι  δεν αναγνωρίζει επιλεκτικές διαφοροποιήσεις σε βάρος των μειονοτήτων. (Δυστυχώς αυτό σπάνια επισημαίνεται από τα υψηλά πολιτικά και κοινωνικά  επίπεδα του Κράτους).
Πιο συγκεκριμένα:
Η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία είναι η μόνη μειονότητα στην Ευρώπη, όπου η μεγάλη πλειοψηφία της, ψηφίζει κόμματα της πλειοψηφίας, δηλαδή , αλβανικά κόμματα.
Ας δούμε ορισμένα παραδείγματα, ξεκινώντας από τις δημοτικές εκλογές  του 2007.΄
(σ.σ. ο συντάκτης προβαίνει σε αναλύσεις εκλογικών αποτελεσμάτων μεταξύ του κόμματος ΚΕΑΔ και των γνωστών αλβανικών κομμάτων, προσπαθώντας να δώσει τη ιδέα ότι η ελληνική μειονότητα ψηφίζει τα δύο κύρια αλβανικά κόμματα παρά το κόμμα ΚΕΑΔ που εκφράζει τις μειονότητες της Αλβανίας).
Πάνω από 20 χρόνια ο ελληνικός σοβινισμός έχει χρησιμοποιήσει  όλες τις μεθόδους για να αλλάξει το ποσοστό των μειονοτικών πληθυσμών υπέρ του, με απειλές, με απονομή σύνταξης, με πιέσεις, αλλά τελικά απέτυχε).
Η Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία αισθάνεται  πιο ασφαλής στηρίζοντας τα αλβανικά κόμματα παρά τα ελληνικά, επισημαίνει ο συντάκτης.

Γιατί συνέβη αυτό;

Επειδή δεν υπάρχει επιλεκτική δημοκρατία στην Αλβανία με βάση την φυλετική ή την εθνική υπόσταση των πολιτών της.
Και εδώ είναι το παράδειγμα:
Η ελληνική μειονότητα γνωρίζει πολύ καλά ότι το σημερινό αλβανικό κοινοβούλιο έχει πέντε έλληνες βουλευτές στο σώμα του. Αλλά ακόμη και έτσι δεν αρκεί.

(…Για να μην μακρηγορούμε με το παρόν άρθρο, ο συντάκτης, προσπαθεί στην συνέχεια να μας πει ότι όλα τα ελληνικά χωριά της νότιας Αλβανίας είχαν οθωμανικές ονομασίες παλαιότερα και κατόπιν με εντολή του αλβανού δικτάτορα Ενβέρ Χότζα πήραν τις ονομασίες που γνωρίζουμε σήμερα, δηλαδή, ονομασίες που προτείνανε οι κάτοικοι βάσει της ιστορικής ονομασίας τους. Κάτι το οποίο αποτελεί …παραπλάνηση και των κατοίκων αλλά και του κράτους)

«…από τα 76 χωριά της κοιλάδας του Αργυροκάστρου, τα 15 ήταν  ιδιοκτησίας ενός Μπέη και τα άλλα 45 ανήκαν  σε ιδιοκτησίες μπέηδων και μουσουλμάνων. Λίγα ακίνητα ανήκαν σε  Έλληνες ορθόδοξους. Και με τις ιδιοκτησίες τους αυτές εμφανίζονται και δικαιολογούν ως δική τους ολόκληρη την κοιλάδα του Αργυροκάστρου…»
Τον ελληνικό σοβινισμό τον γνωρίζουμε πολύ καλά. Όπως  γνωρίζουμε τη φασιστική γενοκτονία κατά των Αλβανών στην επαρχία της Χαμερίας. Αυτόν τον σοβινισμό τον γνωρίσαμε πολύ καλά. Οι Αλβανοί έχουν ξυπνήσει και εγώ δεν θέλω να είμαι σαν τους άλλους που επιδιώκουν την ένταξή τους.
…ο ελληνικός σοβινισμός γίνεται  με συναίνεση όλων των πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας  από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά. Ο αθώος μυστακοφόρος, Γιώργος Παπανδρέου, είτε στις Βρυξέλλες, είτε  στο προεδρείο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μπροστά στο αλβανικό έθνος μεταμορφώνετε  σε αγκαθωτό σοβινιστικό σύρμα. Δεν υπάρχει  άλλη υπερ-αριστερά  στην Ευρώπη από ό, τι η ελληνική αριστερά. Εξάλλου  το ένδυμα το οποίο φορά και ο Αντώνης Σαμαράς με την ευγλωττία που τον χαρακτηρίζει, εμφανίζεται στο αλβανικό έθνος ως πανομοιότυπο του Ζέρβα Ναπολέοντα.
Τελικά, δεν υπάρχει πιο πέρα της ακροδεξιάς στην Ευρώπη,πέραν του ελληνικού δικαίου.

 Δημοσίευση: Mapo, 18.2.2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: