Σελίδες

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Oι ηλίθιοι ξαφνικά ανακάλυψαν δημόσια περιουσία αξίας 10 δισ.




Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει η είδηση ότι το Δημόσιο έχει ... ξεχασμένη περιουσία μέσω κληροδοτημάτων αξίας δέκα δισεκατομμυρίων, αλλά και έσοδα επίσης ξεχασμένα στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Στην αξία μάλιστα των κληροδοτημάτων δεν περιλαμβάνεται η κινητή και ακίνητη περιουσία των πολύ μεγάλων κοινωφελών περιουσιών.

Το απίστευτο είναι ότι το Δημόσιο, τώρα και αφού μπαίνουμε στο δεύτερο χρόνο του Μνημοσίου τρέχει να αξιοποιήσει αυτή την περιουσία και κυρίως να επιβάλει φόρους!
Ακόμη πιο εξοργιστικό όμως είναι το γεγονός ότι ακόμη και οι καταθέσεις που προέρχονται από τις κληρονομιές ... είναι αναξιοποίητες.

Τώρα, εν έτει 2011 έρχεται το Δημόσιο να αλλάξει το νόμο του Μεταξά από το 1939 για τις σχολάζουσες κληρονομιές, για την περιουσία δηλαδή που ανήκει σε κάποιον πολίτη αλλά κανείς δεν τη διεκδικεί.
Το επιτελείο σκέφτεται να βάλει χρονικό περιορισμό στους κληρονόμους. Όρια εντός των οποίων θα πρέπει να έχουν διεκδικήσει την κληρονομία και φυσικά να πληρώσουν τους σχετικούς φόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: