Σελίδες

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Παγκόσμιες πρωτοτυπίες εντοπίζει η BlackRock στις ελληνικές τράπεζες. Ποια συναλλαγή, που διεκδικεί δάφνες παγκόσμιας πρωτοτυπίας, αδυνατούν να καταλάβουν οι ελεγκτές.


 
27 Οκτ 2011 - 07:13
Picture 0 for Παγκόσμιες πρωτοτυπίες εντοπίζει η BlackRock στις ελληνικές τράπεζες
Μπορεί οι Έλληνες να ήταν συντηρητικοί, ως προς τη διαχείριση των διαθεσίμων τους και να μην επένδυσαν σε «τοξικά» προϊόντα κατά την προηγούμενη δεκαετία, ωστόσο αυτό δεν συνεπάγεται ότι τα ευρήματα της BlackRock είναι λιγότερο εντυπωσιακά, έστω και κατά περίπτωση.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, που έρχονται από τις αρμόδιες τραπεζικές διευθύνσεις, μεγάλη εντύπωση τους έχει κάνει για παράδειγμα το γεγονός ότι τα μεγάλα πολιτικά κόμματα έχουν υποθηκεύσει τους προϋπολογισμούς τους, των επόμενων τριών και τεσσάρων ετών και κατ αυτόν τον τρόπο εξασφάλισαν δανεικά από συγκεκριμένα πιστωτικά ιδρύματα, που τους τα... έδωσαν.
Οι ελεγκτές δείχνουν να αδυνατούν να καταλάβουν αυτή τη συναλλαγή, η οποία φαίνεται ότι διεκδικεί δάφνες παγκόσμιας πρωτοτυπίας, αλλά δεν είναι η μοναδική. Εντοπίστηκαν κι άλλες στρεβλώσεις, με κορυφαία όλων επιχειρηματικά δάνεια που έχουν δοθεί με μειωμένες, στα όρια του ανύπαρκτου, εξασφαλίσεις, οι οποίες τώρα επιχειρείται να καλυφθούν, αλλά αποδεικνύεται αδύνατο. Και φαίνεται ότι αυτά τα δάνεια, τελικώς, ότι είναι πάρα πολλά… VORIA.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: