Σελίδες

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

"Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη αποικία των Βρυξελλών"


 

...γράφει η Le Monde

Στις τραγικές στιγμές που βιώνει η χώρα μας και στην εξάρτησή της με τις μεγάλες δυνάμεις αναφέρεται η γαλλική «Le Monde», σε δημοσίευμα με τίτλο: «Ελλάδα: Γινόμαστε αποικία των Βρυξελλών».
Ο συντάκτης του δημοσιεύματος αναφέρεται σε ανθρώπους που «νιώθουν εξευτελισμένοι από τη χώρα τους», ενώ τα ποσοστά αυτοκτονιών και κατάθλιψης συνεχώς αυξάνονται.
«Η Ελλάδα είναι άρρωστη. Ο αριθμός όσων πάσχουν από κατάθλιψη αυξάνεται, το ίδιο και ο αριθμός των αυτοκτονιών, αν και η χώρα για χρόνια μπορούσε να δηλώνει υπερήφανη ότι ήταν ουραγός της Ευρώπης όσον αφορά αυτά τα ποσοστά» αναφέρει η εφημερίδα.
Επίσης, γίνεται εκτενής αναφορά στις διαδηλώσεις και τα σχέδια μετανάστευσης στην Αυστραλία, με κύριο σύνθημα: «Δεν υπάρχει μέλλον στην Ελλάδα».
Την ίδια ώρα, η χώρα μας βρίσκεται σε μια περίπλοκη σχέση με την Ευρώπη. «Χωρίς την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια των μεγάλων δυνάμεων, η Ελλάδα θα ήταν πολύ δύσκολο να απελευθερωθεί από τον οθωμανικό ζυγό. Το Παρίσι, το Λονδίνο και άλλες δυνάμεις που έχουν πολλές φορές αναφερθεί στο ένδοξο παρελθόν της χώρας που είναι λίκνο της Δημοκρατίας, έρχονται να θυμίσουν στην Αθήνα το χρέος της πιο πριν», αναφέρει το κείμενο...

 Greece-Salonika.blogspot,   UDemand

Δεν υπάρχουν σχόλια: