Σελίδες

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Καλλισθένης… εν δήμω



Η απαγόρευση Μπουτάρη, ποιο είναι το πιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα της τηλεόρασης και πότε θα έχουμε ανασχηματισμό
20 Οκτ 2011 - 00:22
Picture 0 for Καλλισθένης… εν δήμω
Απαγορεύει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τη ρίψη ρυζιού εντός του δημαρχείου κατά τους πολιτικούς γάμους. Το ίδιο συμβαίνει και σε πολλούς Ναούς. Θέλει σκούπισμα μετά. Χρειάζεται όμως και μια απαγόρευση για ρίψη γιαουρτιού. Διότι το νέο έθιμο, σε αντικατάσταση του παλιού με το ρύζι, άρχισε να επεκτείνεται επικίνδυνα και σε αυτοδιοικητικούς. Ρωτήστε τον Σίμο και τον δήμαρχο Τρικάλων.

Ο κυρ Γιάννης δεν το κατάλαβε αυτό, και το έπαιζε μέχρι χθες άνετος. Τώρα μιλά για βιαιότητες του Μανουσαρίδη και ότι εισέβαλε ως «ταύρος εν υαλοπωλείω», στο Δημαρχείο, κραυγάζοντας μαινόμενος. Ποιοι εξέθρεψαν τέτοιες συμπεριφορές, δήμαρχε; Ποιοι προστάτευαν μέχρι χθες όλους τους «βίαια συμπεριφερόμενους». Η γιαγιά μου λέγει «τώρα θα τα λουστείτε» (σοφή γυναίκα).

Η παρακολούθηση των συνεδριάσεων της Βουλής, είναι το πιο ψυχαγωγικό
πρόγραμμα της τηλεόρασης, μετά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης (αρκεί να έχεις πάρει πρώτα τα χάπια σου). Ό,τι θέλει λέγει ο καθένας, κι ας έλεγε άλλα χθες.

Άκουγα τον Παν. Ρήγα, εισηγητή του ΠΑΣΟΚ στο πολυνομοσχέδιο, ο οποίος κατηγόρησε το Κ.Κ.Ε. ότι θέλει να καταστρέψει το κράτος, «για να πάρει ρεβάνς για την ήττα του» (εννοώντας το 1949), αφού δεν μπόρεσε να το καταστρέψει τότε. Συγγνώμη, αλλά αυτά όποιος άλλος τα πει, δεν θα χαρακτηριστεί ως ακροδεξιός; Κάπου έχω μπερδευτεί.

Πλάκα θα έχει να ξαναβγεί το Κ.Κ.Ε. στους δρόμους, με το ίδιο σύνθημα που έλεγε κατά του παππού Παπανδρέου, το 1944: «Παπανδρέου πού θα πας, το κεφάλι σου θα φας». Βέβαια εκείνη την εποχή, το κόψιμο κεφαλιού δεν ήταν ρητορική έκφραση. Τώρα, το πολύ-πολύ να του κόψουν το μουστάκι (δεν συνάδει άλλωστε με το νέο-ΠΑΣΟΚ).

Εγώ χαίρομαι πάντως τον Ευάγγελο, που παραμένει πιστός στην «ώρα ΠΑΣΟΚ». Στις 19.52΄ προχθές, του έδωσε το λόγο ο πρόεδρος της Βουλής για δύο λεπτά. Στις 19.57΄ ο πρόεδρος του υπενθύμισε να συντομεύει. Στις 19.59΄ του είπε να ολοκληρώσει. Κάθε 30΄΄ του το υπενθύμιζε, στο τέλος μάλιστα ο πρόεδρος έδειχνε και εκνευρισμένος. Ολοκλήρωσε στις 20.01΄. Τα δύο λεπτά έγιναν εννιά. Αν πολλαπλασιάζονταν Βαγγέλη με τον ίδιο τρόπο και τα ευρώ, θα το είχες γεμίσει το ταμείο.

Αν δεν γίνουν τον Νοέμβριο εκλογές, τον Δεκέμβριο θα έχουμε ανασχηματισμό. Τούτο συνάγεται από την πληροφορία που μας έδωσε ένα πουλάκι. Στην Κατσέλη, που επιμένει ότι δεν θα ψηφίσει το άρθρο 37, της υποσχέθηκαν πως αν ψηφίσει θα επανέλθει στο υπουργικό συμβούλιο τον Δεκέμβριο.

Πρέπει να κοπούν στα τέσσερα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για να μη δυσαρεστήσουν κάποια από τις ομάδες που δημιουργήθηκαν. Η εσωτερική φιλελεύθερη Τρόικα (Άννα, Ανδρέας, Γιάννης) μετρά τους φίλους, αλλά βγαίνουν λιγότεροι από του Ευάγγελου. Το «παλαιό ΠΑΣΟΚ» έχει ακόμη δυναμική, ο δε Φλωρίδης (κι ας διαψεύδει) κάτι ψήνει με τον Αλέκο Παπαδόπουλο, στο εκσυγχρονιστικό στυλ. Κοινή συνισταμένη: Τον Γιώργο δεν τον παίζει κανείς.

Καλλισθένης στο Voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: