Σελίδες

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Τα ίδια και στην Κύπρο! Με όποιον δάσκαλο καθήσεις....


Αντιστάσεις

«Όσοι επιτίθενται κατά των εργαζομένων να δηλώσουν πόθεν έσχον»

 20/10/2011 | Με τον Σάββα Ιακωβίδη




ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, κόμματα και ο νέος Υπουργός Οικονομικών διασαλπίζουν
ότι όλοι πρέπει να βάλουμε τους ώμους μας για την αντιμετώπιση της
οικονομικής κρίσης. Όλοι; Όχι, βέβαια, αφού ακόμα και υπό συνθήκες
σοβαρότατης κρίσης, που εντάθηκε εξαιτίας της ανεπάρκειας της Κυβέρνησης,
τις επιπτώσεις υφίστανται οι μισθωτοί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Η ανεργία κατερείπωσε τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, που κλείνουν κατά εκατοντάδες. Και πότε; Όταν οι πατρίκιοι του κράτους απολαμβάνουν παχυλούς μισθούς και επιδόματα ενώ πάρα πολλοί έχοντες φοροδιαφεύγουν, εξαπατώντας και κατακλέβοντας το κράτος. Χθες, με αφορμή ανάλυση του γράφοντος, έγινα αποδέκτης επιστολής από μια οργισμένη εκπαιδευτικό. Μου γράφει:
«Το άρθρο σου βάζει κάποια σημαντικά ερωτήματα τα οποία, φυσικά, οι αγαπητοί κυβερνώντες και οι φίλοι μας οι βουλευτές κάνουν ότι δεν τα καταλαβαίνουν. Δυστυχώς, αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι ακολουθούμε κατά πόδας την κατηφόρα της Ελλάδας. Εδώ και χρόνια μειώνουν μισθούς, συντάξεις και γενικά τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων και κάθε τρίμηνο είναι σε χειρότερη κατάσταση.
Γιατί; Όσο δεν παίρνουν διαρθρωτικά μέτρα, μέτρα εκσυγχρονισμού, ελέγχου της κακοδιαχείρισης και πάταξης της φοροδιαφυγής, δεν μπορούν να ορθοποδήσουν. Εμείς ακολουθούμε
την ίδια φιλοσοφία. Πρέπει να αρχίσετε να κατονομάζετε πλέον αυτούς που μας κλέβουν. Αυτή η συστηματική επίθεση, που δέχονται οι εργαζόμενοι του Δημοσίου, έχει σκοπό να προστατεύσει τα εισοδήματα, τα συμφέροντα και τις περιουσίες όλων αυτών που την κάνουν.
»Όσοι επιτίθενται κατά των εργαζομένων και απαιτούν συνεχώς νέες αφαιμάξεις τους, να δηλώσουν περιουσιακά στοιχεία και να αποκαλύψουν υπό ποιες συνθήκες εργάζονται οι υπάλληλοί τους. Έχει προβλήματα η δημόσια υπηρεσία και η δημόσια εκπαίδευση; Έχει διευθυντές και επιθεωρητές, που χρυσοπληρώνονται για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, όπως, για παράδειγμα, να αξιολογούν το προσωπικό ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ.
Πόσες κομματικές προσλήψεις και προαγωγές να δούμε πια! Να καλέσετε τα μεγάλα δικηγορικά και ελεγκτικά γραφεία, αρκετά εκ των οποίων ανήκουν σε βουλευτές, να αποκαλύψουν τα χρήματα που εισπράττουν από τις υπεράκτιες εταιρείες και τα οποία, φυσικά, δεν εμφανίζονται στη χώρα μας. Να καλέσετε τους γιατρούς, που θέλουν περιουσίες για να μας περιθάλψουν και δηλώνουν χαμηλότερα εισοδήματα από τους καθηγητές, να μας εξηγήσουν πώς αποκτούν τις περιουσίες τους.
»Να ελέγξει, επιτέλους, κάποιος τις μίζες που παίρνουν οι διάφοροι, που εργάζονται στις διάφορες τεχνικές υπηρεσίες των Υπουργείων και τον τρόπο που κανονίζονται οι προσφορές για έργα του Δημοσίου (όπως και με τι ποσό κερδίζεται μια προσφορά και πού φθάνει αυτό το ποσό μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο). Να αποκαλυφθούν τα ταξίδια των διαφόρων αξιωματούχων, το κόστος τους και τα αποτελέσματα των ταξιδιών αυτών. Να μιλήσουν οι υπάλληλοι του Φόρου Εισοδήματος και του ΦΠΑ, για τις απειλές που δέχονται όταν τολμήσουν να ακουμπήσουν κάποιους γνωστούς φοροφυγάδες.
Θα μπορούσα να σου γράφω μέχρι αύριο!!! Όταν, προσωπικά, δω ουσιαστικά μέτρα ανάκαμψης της οικονομίας, αναδιάρθρωσης της δημόσιας υπηρεσίας, υιοθέτησης του πόθεν έσχες και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ πάταξης της φοροδιαφυγής, να καταθέσω όχι μόνο ολόκληρο το μισθό μου αλλά και τα πτυχία μου. Συγγνώμη, αλλά νιώθω πολύ αγανακτισμένη με τη χώρα μου και λυπάμαι γιατί καταστρεφόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα πού δουλεύουμε, για να επιπλέουν οι λίγοι και "αναντικατάστατοι" αυτού του τόπου».
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: