Σελίδες

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ευλογία ή Κατάρα;


Ειρήσθω
Ούτε οι παρούσες ούτε κι οι επόμενες γενιές διασφαλίζονται από τις όποιες ποσότητες υποθαλασσίων κοιτασμάτων εντοπίζονται ήδη ή θα εντοπιστούν προσεχώς στην ΑΟΖ τής Κυπριακής Δημοκρατίας, όταν ελλοχεύει διαρκώς ο κίνδυνος να χαθεί η ίδια η Κυπριακή Δημοκρατία και να υπαχθούν οι Έλληνες Κύπριοι και τα τέκνα τους, ο τόπος ολόκληρος, με τις θάλασσες και τα υποθαλάσσιά του, υπό τον έλεγχο τού, εκκολαπτόμενου στις συνομιλίες, διζωνικού «Συνεταιρισμού Δύο Συνιστώντων Στέιτς»: Κρατικού εκτρωματικού μορφώματος, όμοιου κατ’ ουσίαν με τη «λύση Ανάν» που ο λαός απέρριψε με το ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004. Λύση, μετατρέπουσα την Κύπρο σε προτεκτοράτο τής Τουρκίας, αφού: Διά τού ελεγχόμενου από την Άγκυρα τ/κ συνιστώντος στέιτ, ισότιμου συνεταίρου, συνιδιοκτήτη και συγκυρίαρχου εφ’ ολοκλήρου τής Κύπρου, τον πραγματικό έλεγχο θα ασκούν οι νέο-σουλτάνοι, νέο-Οθωμανοί τής Τουρκίας.
Ε Υ Λ Ο Γ Ι Α για τον τόπο θα μπορούσε να αποβεί ο υποθαλάσσιος πλούτος, αν ο τόπος διέθετε πολιτική ηγεσία ικανή να τον αξιοποιήσει επιδέξια, για την ενδυνάμωση τών ερεισμάτων και τών...
συντελεστών ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ώστε να απεγκλωβιστεί από την αυτοκαταστροφική πολιτική τού διζωνικού «Συνεταιρισμού Δύο Συνιστώντων Στέιτς». Και να διεκδικήσει, με περισσότερη αποτελεσματικότητα, από αναβαθμισμένη πλέον γεωπολιτική, γεωοικονομική και γεωστρατηγική θέση, την απελευθέρωση των σκλαβωμένων απ’ την Τουρκία εδαφών τής Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ε Υ Λ Ο Γ Ι Α 
θα μπορούσαν να αποβούν τα κοιτάσματα αν ο κυπριακός λαός είχε ηγεσία πρόθυμη και ικανή, να τ’ αξιοποιήσει για ν’ απαλλαγεί απ’ τα Ηττημένα Μυαλά της, ν’ απαλλαγεί απ’ τη διζωνική της υποταγή στις τουρκικές απαιτήσεις. Και ν’ αποφασίσει, επιτέλους, μια νέα εθνική στρατηγική αντίστασης και διεκδίκησης τής απελευθέρωσης. Οικοδομώντας, προς τούτο, τις αποτελεσματικότερες συμμαχίες.

Κ Α Τ Α Ρ Α , 
όμως, πολύ πιθανόν θ’ αποδειχθούν τα ίδια κοιτάσματα, από τη στιγμή που στα μυαλά και στην πολιτική και στις διακηρύξεις τής πολιτικής ηγεσίας τού τόπου, αυτά τα κοιτάσματα, προτείνονται και προσφέρονται και περιφέρονται ακαταπαύστως, εδώ και διεθνώς, ως «κίνητρο» κι ως επιπρόσθετο δέλεαρ για την… Τουρκία και την Τ/κ ηγεσία, για τη… λύση τού «Συνεταιρισμού Δύο Συνιστώντων Στέιτς».
Κ Α Τ Α Ρ Α , διότι, η Κυπριακή Δημοκρατία κατέχει κοιτάσματα για τα οποία η ηγεσία της καλεί τους Τούρκους, να συμφωνήσουν να… διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, να συνομολογήσουν τον «Συνεταιρισμό», για να τα… συνεκμεταλλευτούν! Με Τούρκο, μάλιστα, εκ περιτροπής πρόεδρο και σταθμισμένη εξουδετέρωση τής ελληνικής πλειονότητας τής νήσου!!!
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
Είν’ εύκολο για την εκλαμπρότατη διευθύντρια κι αρθρογράφο τής κυβερνώσας «Χαραυγής», φιλτάτη Γκιούροβα, να μάς πληροφορήσει κι εμάς πότε, άραγε, ο βατοπεδινός ηγούμενος Εφραίμ «κρίθηκε ένοχος για διασπάθιση του δημοσίου», που δημοσίευσε χθες στην 5η της σελίδα; Από ποιο δικαστήριο κρίθηκε ήδη και η μόνη που το ξέρει είναι η… «Χαραυγή»;
Λάζ.Α.Μαύρος Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: