Σελίδες

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ο Σάμαρας πέταξε το γάντι


Η χθεσινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Σταύρο Δήμα στο υπουργείο Εξωτερικών ήταν βαθιά πολιτική. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημερώθηκε από τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας και αντιπρόεδρο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για όλα τα εκκρεμή θέματα, καθώς και για τις γενικότερες εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο.
Η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στο κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας ωστόσο, έδωσε τη δυνατότητα στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να πετάξει το γάντι στην...
κυβέρνηση και τον Λουκά Παπαδήμο, καθώς φυσικά και στο οικονομικό επιτελείο, για τα περιοριστικά μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται στην ελληνική κοινωνία.
Μετά τη συνάντησή του με τον Σταύρο Δήμα λοιπόν, και με αφορμή τον «κουρεμένο» προϋπολογισμό δαπανών του υπουργείου Εξωτερικών, ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος γνωρίζει καλά τον χώρο, μιας και στο παρελθόν διετέλεσε και ο ίδιος επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του. Στα όρια της ανησυχίας, σε μια περίοδο κατά την οποία η διεθνής θέση της Ελλάδας αμφισβητείται, λόγω των συνεπειών από την οικονομική κρίση.
«Με απασχολεί πολύ το τεράστιο πρόβλημα του προϋπολογισμού του υπουργείου Εξωτερικών, που φτάνει το 0,17% του συνολικού προϋπολογισμού της χώρας. Σε ένα υπουργείο τέτοιας σημασίας, το 0,17% πρέπει να ανατραπεί, πέρα και πάνω από λιτότητας, πέρα και πάνω από κρίσεις που βαρύνουν την ελληνική οικονομία», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά, με δηλώσεις που έκανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: