Σελίδες

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Αιφνιδίασε η πρόταση της Ρωσίας σχετικά με την Συρία


Η Ρωσία αιφνιδίασε τους εταίρους της στο Συμβούλιο Ασφαλείας τους ΟΗΕ , καταθέτοντας  πρόταση για ψήφισμα σχετικά με τον περιορισμό της εμφύλιας σύγκρουσης στη Συρία.

Αιφνιδίασε η πρόταση της  Ρωσίας
 .
Η πρόταση έγινε δεκτή θετικά, αν και εκφράστηκαν αντιρρήσεις από μέλη του Συμβουλίου γιατί η πρόταση δεν περιλαμβάνει εμπάργκο όπλων ή άλλα δραστικά μέτρα.
Η Δύση πιέζει για μήνες για αυστηρότερα μέτρα κατά της Συρίας και του προέδρου της Μπάσαρ Αλ Άσαντ, αλλά διστάζει να προχωρήσει σε μία ένοπλη αντιπαράθεση στα πρότυπα της Λιβύης λόγω των σφοδρών αντιρρήσεων της Ρωσίας.
Μέλη του Συμβουλίου, μόνιμα και μη, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, επιμένουν στη θέση τους ότι...
χρειάζεται  σκληρότερη γλώσσα και ότι οι κυρώσεις είναι απαραίτητες.
Εν τούτοις καλωσόρισαν την πρόταση  και δηλώνουν έτοιμες να συνεργαστούν με τη Ρωσία, παρά το βέτοτης τελευταίας αλλά και της Κίνας που μπλοκάρει οποιαδήποτε πρόοδο στο θέμα εντός του Οργανισμού, τουλάχιστον ως έχουν τα πράγματα μέχρι σήμερα.
Το ψήφισμα καλεί όλες τις πλευρές σε άμεσο τερματισμό της βίας στη χώρα,προτρέποντας την κυβέρνηση της χώρας «να τερματίσει την καταπίεση αυτών που ασκούν το δικαίωμα τους σε ελευθερία της έκφρασης και ειρηνική συνάθροιση».
Ζητά ακόμη να διερευνηθούν με ταχύτητα οι περιπτώσεις θανάτων και τραυματισμών αμάχων ή μελών των δυνάμεων ασφαλείας.
Το (προτεινόμενο) ψήφισμα τονίζει ότι δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι εγκρίνει στρατιωτική επέμβαση στη χώρα. Politis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: