Σελίδες

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ισραηλινά ΜΜΕ: Με διείσδυση στις ΗΠΑ κατάφεραν οι Ιρανοί να πάρουν το RQ-170!


ImageΝέες αναφορές γύρω από την υπόθεση της «απαγωγής» του αμερικανικού drone RQ-170 από το Ιράν έρχονται στο φως της δημοσιότητας για να περιπλέξουν ακόμη περισσότερο την ήδη κατάσταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ισραηλινού ειδησιογραφικού ιστολογίου Debka –το οποίο διατηρεί σχέσεις με την ισραηλινή κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών- είναι πολύ πιθανό οι Ιρανοί, να κατόρθωσαν να διεισδύσουν όχι μόνο στη ροή δεδομένων GPS του αμερικανικού drone αλλά πολύ περισσότερο στο κέντρο όλων των επιχειρήσεων που βρίσκεται στις ΗΠΑ.
Την εκτίμησή του αυτή το debka τη στηρίζει στο γεγονός ότι για να γίνει απόπειρα
υποκλοπής των σημάτων GPS στο RQ-170 και στη συνέχεια εκπομπή παρόμοιων σημάτων από ιρανική πηγή με αποτέλεσμα το drone να προσγειωθεί πρακτικά στο Ιράν θα έπρεπε αυτοί που το επιχείρησαν να γνωρίζουν την ημέρα και την ακριβή ώρα πραγματοποίησης της αποστολής.
Και αυτό μπορούσε να συμβεί μόνο με δύο τρόπους: Είτε με διείσδυση στο κέντρο ελέγχου που βρίσκεται στο Langley της Virginia είτε με κάποιον ο οποίος τους διευκόλυνε ή ακόμη και τους παρέδωσε κωδικούς κρυπτασφάλειας. Σε αντίθετη περίπτωση είναι σίγουρο ότι το κέντρο ελέγχου μόλις θα διαπίστωνε την  αλλαγή πορεία του drone χωρίς την απαραίτητη εξουσιοδότηση θα το κατέστρεφε αμέσως μέσω του μηχανισμού αυτοκαταστροφής, κάτι όμως που δεν έγινε, καθώς το Langley ουδέποτε αντιλήφθηκε κάτι το αντικανονικό στην πτήση του RQ-170.

Δεν υπάρχουν σχόλια: