Σελίδες

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Το καθεστώς σας εύχεται: Τρομοκρατημένο το 2012



Μόνο ο τρομερά τρομοκρατημένος καταφεύγει στην τρομοκρατία.

Ο μεγάλος φόβος που ακολουθεί σαν σκιά τους δυνάστες όλων των εποχών και δεν τους αφήνει να απολαύσουν τη λεία τους είναι η ενδόμυχη γνώση πως έρχεται η στιγμή που τα θύματά τους θα εξεγερθούν και θα τους πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα. Έτσι και στην Ελλάδα του καθεστώτος Παπαδήμου με υποστυλώματα Παπανδρέου, Καρατζαφέρη και Σαμαρά. Οι γαλήνιες, σε άλλες εποχές, ημέρες των Χριστουγέννων μετατράπηκαν σε μια σκοτεινή ταινία τρόμου τόσο από τα πιστά φερέφωνα του καθεστώτος, τα μαζικά μέσα εξημέρωσης, όσο και από τους ίδιους τους αξιοθρήνητους εκπροσώπους του, καθρεφτίζοντας τον πανικό του ίδιου του καθεστώτος.
Τις λίγες μέρες που ο Έλληνας πολίτης σκόπευε να τις περάσει όσο το δυνατόν πιο ήρεμα, ξεχνώντας για λίγο φόρους, χαράτσια, ανεργία, πολιτικούς κτλ,  τα καθεστωτικά ΜΜΕ επιδόθηκαν με πρωτοφανή μανία σε ένα τιτάνιο έργο κατατρομοκράτησης του κόσμου. Δεν πέρασε μέρα, ούτε καν ανήμερα των μεγάλων εορτών, που να μην αναλωθούν τα δελτία ειδήσεων με τις νοσηρές σκέψεις της κυβέρνησης για νέες περικοπές, νέες απολύσεις, νέους φόρους και όλα τα υπόλοιπα βασανιστήρια των τελευταίων δυο χρόνων. Σκέψεις, όχι αποφάσεις. Η κυβέρνηση σκέφτεται αυτό, η κυβέρνηση σκέφτεται το άλλο και ξανά επανάληψη όλων... όσων σκέφτεται η κυβέρνηση και μετά συγκεφαλαίωση των νέων μέτρων και στο τέλος ποια νέα μέτρα μας περιμένουν το 2012.

Με λίγα λόγια, ανηλεής ψυχολογικός πόλεμος, για να μη μείνει λεπτό ηρεμίας στον Έλληνα πολίτη και καταφέρει να ανασυντάξει τις δυνάμεις του, να βρει την ηρεμία του, να φορτίσει τις μπαταρίες του. Ώστε να είναι ένα ψυχολογικό ράκος, όταν, τελικά, παρθούν οι αποφάσεις κι εφαρμοστούν, για να μην μπορέσει να βρει το κουράγιο να αντιδράσει. Στόχος: πριν ακόμη μπει το 2012 να σβήσουν κάθε ελπίδα που μπορεί να έτρεφε ο καταδυναστευόμενος Έλληνας πολίτης.

Και αφού η μελετημένη προεργασία συνετελέσθη την τελευταία στιγμή βγήκαν οι ''μεγάλοι'' του καθεστώτος να βάλουν το κερασάκι στην τούρτα. Μετά την πολυήμερη συνεχή τρομοκράτηση για τα νέα αφαιμακτικά μέτρα, εμφανίστηκε ο Κάρολος Παπούλιας - ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που επί των ημερών του το πολίτευμα μετατράπηκε σε Προεδρευομένη Τραπεζική Δικτατορία -, ο κ. Προβόπουλος - ο αξιόπιστος επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος που σε 24 ώρες αύξησε με τον κ. Παπακωνσταντίνου το έλλειμμα κατά 3%, για να συρθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ - και ο Λουκάς Παπαδήμος - με ύφος απόλυτου ελέω Παπανδρέου και λοιπών μονάρχη -, να μας κουνήσουν απειλητικά το δάχτυλο, λέγοντας με λίγα λόγια ότι θα έρθει η συντέλεια της Ελλάδας, αν βγούμε απ' το ευρώ.

Θα είναι κόλαση, θα είναι καταστροφή, αν γυρίσουμε στη δραχμή! Λες και τώρα με το ευρώ είναι όλα ρόδινα και θα χάσουμε κάτι που θα μας λείψει, όπως τα συσσίτια, τις εικόνες των ανθρώπων να κοιμούνται στους δρόμους, των γονιών να αφήνουν τα παιδιά τους στα ιδρύματα, γιατί δεν μπορούν να τους εξασφαλίσουν τα απαραίτητα, τα παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία... Θα γυρίσουμε, αν επιστρέψουμε στη δραχμή, λέει, 25 χρόνια πίσω! Για να δούμε.. Με το ευρώ γυρίσαμε ήδη 100 χρόνια πίσω και κατρακυλάμε ακόμη ταχύτατα.

Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν οι αρχιτέκτονες της καταστροφής της Ελλάδας για το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή, ώστε να αποδεχθούμε αδιαμαρτύρητα τη νέα πείνα που μας φέρνουν. Θέλουν να μας πείσουν αυτοί που είναι ικανοί μόνο για την καταστροφή να τους αφήσουμε να διαχειριστούν κι άλλο την κατάσταση, χωρίς ενοχλήσεις, ώστε να μας σώσουν απ' την ''κόλαση'' της δραχμής. Αυτοί που μετέτρεψαν μέσα σε δύο χρόνια μια χώρα που αναπτυσσόταν με τον υψηλότερο βαθμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια χώρα που βουλιάζει στο βούρκο της παρακμής και της απαξίωσης.

Κι έχουν το θράσος να μιλούν και για ''εθνικό στόχο'' κι ''εθνικό αγώνα'' αυτοί που στιγμάτισαν τη λέξη ''έθνος'' και ''πατρίδα'' σαν να ήταν οι χειρότερες βρισιές. Τολμούν χυδαία αυτοί τους οποίους δεν επέλεξε ο λαός και πλέον τους σιχαίνεται να του υπαγορεύουν για τι να αγωνιστεί και ποιο να είναι το όραμά του. Η παραμονή στο ευρώ, η συνέχιση της κυριαρχίας του καθεστώτος, η εξακολούθηση της εξαθλίωσης, η διαιώνιση της υποδούλωσης και της εξευτελιστικής κατοχής.

Έχουν δίκιο. Η έξοδος απ' το ευρώ θα είναι κόλαση και καταστροφή. Αλλά για τους ίδιους. Για την παντοδυναμία τους και για το διεφθαρμένο σύστημα που τρέφουν από τις σάρκες της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών. Γι' αυτό κι έχουν επιδοθεί σε μια γιγάντια, αλλά φρούδα εκστρατεία πλύσης εγκεφάλου με στημένες, εξόφθαλμα γελοίες δημοσκοπήσεις όπου η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δε θέλει επιστροφή στη δραχμή - αλήθεια, αφού είναι έτσι, τι τους εμπόδισε να κάνουν δημοψήφισμα, για να εδραιώσουν στέρεα τον ''εθνικό'' αγώνα της παραμονής σε ένα νόμισμα που καταρρέει και παίρνει μαζί του τους λαούς; -, ή όπου η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλουν, αν γίνουν εκλογές και δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, πρωθυπουργό το Λουκά Παπαδήμο και όχι τον πρόεδρο του πρώτου κόμματος - οπότε, γιατί να κάνουμε εκλογές, ε;. Πολύ βολικό: πρώτη φορά ο δήμος - ο λαός - δε θέλει να κυβερνάται από αυτόν που ψήφισε κατά πλειοψηφία, αλλά απ' τον ''εθνικό'' μας ''μπαλαντέρ'' Λουκά Παπαδήμο. Πρώτη φορά ο δήμος θέλει να καταλυθεί η δημοκρατία.

Σε ποιον τα πουλάνε; Θεωρούν το λαό τόσο ανόητο, ή ο πανικός τους γιγαντώνεται; Ένας πανικός που εντείνεται από τη φαινομενική κοινωνική αδράνεια, απ' το ότι δεν υπάρχουν αντιδράσεις να καταστείλουν εν τη γενέση τους, απ' το ότι τρέμουν τον αιφνιδιασμό, τον ανεξέλεγκτο χείμαρρο, στον οποίο θα μετατραπούν όλες αυτές οι καταδικασμένες μικρές αντιδράσεις, πριν εκδηλωθούν με τη μία.

Πιστεύουν, επηρεασμένοι, απ' το δικό τους φόβο που τους στοιχειώνει, ότι ο Έλληνας πολίτης φοβάται και προσπαθούν να ταΐσουν αυτόν το φόβο, ώστε να αλυσοδέσει την ύπαρξη στη μεμψιμοιρία. Αυτό που τους διαφεύγει, όμως, είναι πως ο Έλληνας πολίτης έχει εδώ και καιρό ξεπεράσει το στάδιο του φόβου που οδηγεί στη φυγή, ή στην καθήλωση, τώρα πλέον βρίσκεται στο στάδιο του φόβου που οδηγεί στη μάχη. Του φόβου που πυροδοτείται απ' την οργή για τον κίνδυνο που απειλεί την ύπαρξη. Και οι απειλές που ορθώνει ο τρόμος των καθεστωτικών είναι πλέον τροφή αυτής της οργής που μέρα με τη μέρα μετατρέπεται σε λάβα εντός του μεγάλου ηφαιστείου που λέγεται ελληνικός λαός. Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: