Σελίδες

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Νέες «βόμβες» Μουζακίτη: Έχουμε δώσει ονόματα και στοιχεία


Νέες βόμβες Μουζακίτη: Έχουμε δώσει ονόματα και στοιχείαΠροβληματισμούς αλλά και αιχμές για το εσπευσμένο κλείσιμο της έρευνας του Αρείου Πάγου σχετικά με τους λόγους που επικαλέσθηκαν στην επιστολή - παραίτησής τους, εξέφρασε με δήλωσή του στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης.
Ο οικονομικός εισαγγελέας που παραιτήθηκε μαζί με τον συνάδελφό του κ. Γρηγόρη Πεπόνη, και στη συνέχεια ανακάλεσε, εξέφρασε την απορία του για τον λόγο που έκλεισε ταχύτατα η έρευνα και τόνισε πως στον Άρειο Πάγο, αναφέρθηκαν στους ανώτερούς τους στο θέμα των παρεμβάσεων, που όπως υποστηρίζουν δέχθηκαν, με ονόματα και στοιχεία.
Συγκεκριμένα, η δήλωση του κ. Μουζακίτη έχει ως εξής: «Πήγαμε το πρωί να πάρουμε το πόρισμα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Γιατί αρχειοθέτησαν την υπόθεση; Ο κ. ...
Μακρής μας έδωσε πέντε ημέρες να προσκομίσουμε στοιχεία. Αυτό που δώσαμε δεν ήταν υπόμνημα, ήταν πρόχειρο σημείωμα. Είχαμε ενημερώσει προφορικά όλους τους προϊσταμένους μας για τα στοιχεία που έχουμε. Έχουμε ενημερώσει προφορικά για ονόματα και στοιχεία. Με ποιο δικαίωμα, με ποιο σκεπτικό είπαν ότι δράσαμε παρορμητικά;»
Όπως έχει γράψει το iefimerida.gr, οι κύριοι Πεπόνης και Μουζακίτης παραιτήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα διαμαρτυρόμενοι για τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που ουσιαστικά τους καταργούσε καθώς προέβλεπε την αντικατάστασή τους με αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου. Ο θόρυβος γύρω από την επιστολή παραίτησής τους, στην οποία άφηναν υπόνοιες για παρεμβάσεις, και η έρευνα που διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσαν αρχικά την εντύπωση ότι οι δύο εισαγγελείς θα μιλήσουν με ονόματα και στοιχεία για το ποιοι παρενέβησαν στο έργο τους, ωστόσο οι δύο εισαγγελείς ανακάλεσαν την παραίτησή τους και η έρευνα τέθηκε στο αρχείοτην Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου αφού το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι δεν σκόπευε να προχωρήσει στην εν λόγω τροπολογία. Μάλιστα κατά την έξοδό τους από το γραφείο του αντιεισαγγελέα κ. Μακρή που είχε αναλάβει την υπόθεση, ο κ. Πεπόνης είχε δηλώσει ότι «Δώσαμε ένα υπόμνημα, κοινό υπόμνημα με τον κ. Μουζακίτη στον κ. Μακρή, τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έχουμε εκθέσει ο,τι πρέπει να εκθέσουμε στο υπόμνημα και απερχόμεθα και ευχόμεθα καλή χρονιά». Iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: