Σελίδες

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ναύπλιο : Άφησαν τους Αμερικάνους να προπαγανδίσουν την ανεξαρτησία της Κρήτης

Το πρόγραμμα γνωστοποίησε στους παρευρισκόμενους ότι η χορωδία από τις ΗΠΑ ευρίσκοντο σε περιοδεία σε δύο χώρες τής Ευρώπης:  Ελλάδα και Κρήτη!!!


Δήμος Τζαμαλούκας Κοπεγχάγη-Δανία
Ναύπλιον 31 Δεκ. 2011

Θα ήθελα να σε ενημερώσω για μια ενδιαφέρουσα εμπειρία που είχα χτες βράδυ 30 Δεκεμβρίου στον Ιστορικό χώρο του Βουλευτικού Ναυπλίου.Η χορωδία τού Πανεπιστημίου University of Wisconsin-Eau Claire τών ΗΠΑ επρόκειτο να δώσει μουσική παράσταση με κλασσικά και εκκλησιαστικά τραγούδια.
Το πρόγραμμα ζέσταναν τα παιδιά τής χορωδίας τού κου Αντωνιάδη με δύο-τρία πολύ ωραία τραγούδια. Κατόπιν ήλθε η σειρά τού κυρίως ειπείν προγράμματος με τή Χορωδία των Υψηλών...
Προσκεκλημένων μας από το Αμέρικα. Όλα καλά κι όλα ωραία-γι’ αυτό άλλωστε είχαμε μαζευτεί όλοι εκεί, για να τούς ακούσουμε- μέχρι τη στιγμή πού το βλέμμα μου έπεσε στην πρώτη σελίδα τού προγράμματος πού το πανεπιστήμιό τους είχε τυπώσει και πού περιελάμβανε τα τραγούδια πού επρόκειτο να παρουσιαστούν.
Στην πρώτη σελίδα λοιπόν τού προγράμματός τους μάς γνωστοποιούσαν μεταξύ των άλλων ότι ευρίσκοντο σε περιοδεία σε δύο χώρες τής Ευρώπης; Ελλάδα και Κρήτη. Μάλιστα αγαπητέ μου φίλε, Greece and Crete ακριβώς όπως το βλέπεις.
Σκέφτηκα να κάνω παρέμβαση αμέσως (στο διάστημα όπου τά παιδάκια τού άξιου κου Αντωνιάδη αποχωρούσαν καί πρίν οι φίλοι μας από τό Αμέρικα ανέβουν στή σκηνή) αλλά σκέφτηκα τί νόημα θά είχε πριν ή μετά, τί θα άλλαζε, καλύτερα λοιπόν μετά, αφού θα είχαν περατώσει το πρόγραμμά τους και αφού θα τούς είχα πρώτα ευχαριστήσει για το (δίχως άλλο) ωραίο πρόγραμμά τους και για την ωραία βραδιά τήν οποία (σίγουρα) θα μάς είχαν προσφέρει, τότε πλέον θα έκανα την παρέμβαση μου. Κάθισα λοιπόν ήσυχα ήσυχα για να απολαύσω το ομολογουμένως όμορφο πρόγραμμά τους. Δέον να σημειωθεί ότι εις τήν εκδήλωση παρευρίσκετο και ο (ως μας ανεκοινώθει) βουλευτής Αργολίδος τής Ν.Δ. κος Αδριανός ο οποίος απεχώρησε μετά το δεύτερον άσμα διότι απ’ ότι επληροφορήθην επρόκειτο να παρευρεθεί εις τό ετήσιο πάρτυ τής Νεολαίας τού Κόμματός του.
Έτρεξα όμως πίσω του -μεσούσης τής παραστάσεως- και τον πρόλαβα στην έξοδο όπου και τον πληροφόρησα για το καθαρά προσβλητικό και υβριστικό περιεχόμενο τού προγράμματος τής βραδιάς ζητώντας του την γνώμη του επ΄ αυτού, για να τον ακούσω να απαντά ότι τού είχε διαφύγει, δεν το είχε προσέξει (εν τάξει, ανθρώπινο είναι) και ότι στην προκειμένη περίπωσι ήταν πολύ βιαστικός, πλήν όμως θά τό διερευνούσε, ζήτησε δε το τηλέφωνό μου, τού το έδωσα και υπεσχέθη να με ενημέρωση συντόμως επ’ αυτού. Αναμένομεν ως εκ τούτου κυριολεκτικώς εις τό ακουστικόν μας και ίδωμεν τί μέλλει γενέσθαι…(Κατά 36-37 Φεβρουαρίου μεριά τό περιμένω, δέν πειράζει, καλή καρδιά, ελπίζω να με διαψεύσει…) Ιδωμεν…
Το πρόγραμμα ήταν πραγματικά εκλεκτό αν και ολίγον μονότονο, τυπικά Εβραιο-Προτεσταντικό Οh Lord, Jerusalem, Αmen, Alleluia καί τά λοιπά Ευαγγελικά, δέν πειράζει την κουλτούρα τους παρουσίαζαν οι άνθρωποι, δεκτόν και σεβαστόν κι’ εμένα προσωπικά από μουσική άποψι πραγματικά μού άρεσε.
Μετά το πέρας λοιπόν τής παραστάσεως καί ίνα μή μακρηγορώ, σηκώθηκα όρθιος, έλαβα το λόγο, έκανα δύο βήματα προς το κέντρον τής αιθούσης ώστε να ακούγομαι καλύτερα και με σεβασμό και αγάπη προς τούς καλλιτέχνες και την τέχνη τους, είπα σχεδόν επί λέξει (φυσικά Αγγλιστί) τα εξής.
“Αγαπητοί φίλοι, αφού σάς συγχαρώ και σάς ευχαριστήσω για την μουσική πανδαισία πού μάς προσεφέρατε απόψε, κάνοντας τόσο μακρινό ταξείδι προς τέρψιν μας, οφείλω να σημειώσω καθαρά προς πληροφόρισίν σας τά εξής. Στην πρώτη σελίδα του προγράμματος πού διανείματε λέει ότι αυτή η Ευρωπαική σας περιοδεία εστιάζεται σε δύο χώρες Ελλάδα και Κρήτη, αληθεύει?

- Γιέεεεες !!!! (Ναί εις την Αγγλικήν) ΟΜΟΦΩΝΩΣ!!!!!
Δηλαδή πρίν επιβιβασθήτε στο αεροσκάφος πού σας έφερε, σας είπαν ότι θα μεταβήτε εις μίαν ή δύο χώρες?
- Δύοοοοο!!!!! ΟΜΟΦΩΝΩΣ
Δύο διαφορετικές χώρες?
- Γιέεεεες!!!!! ΟΜΟΦΩΝΩΣ
Εδώ λοιπόν my dear friends πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι η Ελλάδα τραβάει μεγάλα ζόρια τά τελευταία δύο,τρία χρόνια, ειδικά τον τελευταίο χρόνο. (Εδώ βλέπω τά κεφάλια των χορωδών να κουνιούνται συγκαταβατικά και μέ συμπάθεια, σαν να μού λένε ναι, ξέρουμε, είμαστε ενήμεροι…)
Ενθαρρυμένος από αυτή την θετική και πραγματικά ανθρώπινη αντίδρασι συνεχίζω:
Ξέρετε ίσως ότι οι Έλληνες έχουν χάσει και χάνουν κάθε ημέρα σε εισόδημα, σε αξιοπρέπεια, σε υγεία, σε ψυχική ηρεμία, σε ποιότητα ζωής, (τά κεφαλάκια κουνιούνται εκ νέου με κατανόησι, συμπάθεια και αγάπη) σύντομα λοιπόν οι Έλληνες θα χάσουν και την ψυχραιμία τους αλλά για τα καλά αυτήν την φορά, είναι ζήτημα χρόνου πότε θα γίνει η έκρηξη και θα μας κοιτάτε πάλι στις τηλεοράσεις σας, μάθετε λοιπόν ότι υπάρχουν και σενάρια πού λένε ότι είναι πιθανόν να χάσουν και εδάφη, μετά από επικείμενο διαμελισμό της χώρας και φίλοι μου η Κρήτη είναι ίσως το πρώτο μεγάλο προς απώλεια, τεμάχιο της επικρατείας και αυτά δεν είναι θεωρίες συνωμοσίας στο κεφάλι μερικών παρανοικών, αυτά μπορεί να τα αναγνώσει κανείς σε σοβαρά και έγκυρα ΜΜΕ τόσο της χώρας όσο και διεθνή. Τέτοιου είδους εξελίξεις τις έχουμε ξαναδεί κι’ άλλες φορές στην γειτονιά μας τόσο πιο παλιά όσο και πρόσφατα και δυστυχώς εμείς δεν έχουμε το προνόμιο να έχουμε σαν πλησιέστερους γείτονες άκακους Καναδούς όπως εσείς στο Γουισκόνσιν.

Όταν λοιπόν έρχεται ένα μεγάλο εκπαιδευτικό ίδρυμα όπως ένα Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο π.χ. στην προκειμένη περίπτωση το δικό σας και θεωρεί και αναφέρει την Ελλάδα και την Κρήτη σαν δύο διαφορετικές χώρες τότε ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι κάτι τέτοιο αποτελεί το λιγότερο ύβρι και πρόκληση για τον Ελληνικό Λαό πού αυτή την στιγμή σας φιλοξενεί και τιμά και χαίρεται την όμορφη

Μουσική Τέχνη πού τόσο άξια υπηρετείτε και ήλθατε να του προσφέρετε.¨

Βέβαια δεν τά έχω με εσάς, εσείς ουδεμία σχέση έχετε με αυτό το κείμενο, αυτό το γνωρίζω πολύ καλά, θα ήθελα να συνομιλήσω με τον εγκέφαλο πού το συνέταξε κι’ ακόμα πιο πολύ με τον ¨Έλληνα πού το μετέφρασε και το διένειμε χωρίς να σας ενημέρωση γι’ αυτό το ατόπημα όποιος κι αν το διέπραξε. Κι’ αυτός πού το διέπραξε είναι ή τελείως αγεωγράφητος ή τελείως μαλάκας (total idiot) ή πληρωμένος πράκτωρ εν διατεταγμένη υπηρεσία με σκοπό τη δυσφήμιση και αποσταθεροποίηση της χώρας μου.

Πάνω εκεί οι Αμερικανοί φίλοι με διαβεβαίωσαν ότι τώρα καταλαβαίνουν πολύ καλά περί τίνος ομιλώ και ότι αν όντως έτσι έχουν τά πράγματα, τότε μού δίνουν δίκιο και παραδέχονται ότι αν ήταν στην θέση μου, ακριβώς έτσι θα αντιδρούσαν κι’ αυτοί.

Τότε λοιπόν συνέβη το εξής παράδοξον¨

Αντί να τύχω υποστηριξεως και ενισχύσεως εκ μέρους του ευγενούς, φιλοθεάμονος και φιλόμουσου (και όπως πίστευα μέχρι χθες και πατριωτικού) αξιότιμου Ναυπλιακού κοινού, απεναντίας ενεφανίσθησαν δυό-τρείς χλιμίντζουρες κι’ ένας φιρφιρίκος ( νομίζω ένας κάποιος Λούμος απ’ τη Δημαρχία κι’ ένας κάποιος ποντικούλης ταξιδιωτικός πράκτωρ ο οποίος και τους έφερε στην Ελλάδα, κάποιο Χολινταιυ Τούρ ή τέλος πάντων κάτι τέτοιο) και σαν καλικαντζαράκια με γυρόφερναν ψάλλοντας εν χωρώ κάτι σαν μα αφήστε τα αυτά τώρα, μα γιατί μας τους στενοχωράτε κι’ ήλθαν από άκρη κόσμου, μα δεν μπορείτε να τους στείλετε ένα Εmail αύριο, μα δεν συμφωνούμε μ’ αυτό πού κάνετε, δεν καταλαβαίνουμε γιατί το κάνετε και διάφορα τέτοια κουλά και καθυστερημένα πού τουλάχιστον σε μένα δεν έδειχναν άλλο τίποτα από το ότι το μόνο πού τους έκοβε εκείνη την στιγμή ήταν οι μπίζνες τους και ότι αδιαφορούσαν πλήρως για την αξιοπρέπεια και την έστω και -για την ώρα- θεωρητικά απειλούμενη ασφάλεια και αρτιμέλεια της Πατρίδας.

Προσεπάθησαν μάλιστα να με απομακρύνουν του χώρου χρησιμοποιώντας απειλές και ψιλοτσαμπουκαλευόμενοι σε στυλ φύγε γιατί θα φωνάξουμε την αστυνομία και τά λοιπά και άλλα ποιητικά και εμπνευσμένα αδερφοκαλλιαρντά.

Εκεί λοιπόν ηναγκάσθην εκ των περιστάσεων να τους απαντήσω εις αντρικά και ολίγον επαρχιώτικα γαλλικά ότι δεν με ενδιαφέρει να συμφωνήσουν μαζί μου, δεν με ενδιαφέρει κάν να καταλάβουν τι έκανα και γιατί το έκανα, ώστε πλέον να τους πείσω να ρίξουν τους τόνους και τελικώς να εγκαταλείψουν κάθε προσπάθεια δήθεν «συνετισμού» μου.

Εδώ πρέπει επίσης να σημειώσω ότι τελικώς δεν μού άρεσαν καθόλου κάτι προσπάθειες του μαέστρου τους δρος. Κου Schwartzhoff (ο οποίος καθώς παρατηρούσα με την άκρη του ματιού μου, όσο εγώ μίλαγα τόσο αυτός στράβωνε) να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα και να εξηγηθούν τά ανεξήγητα και ο οποίος φανερά ταραγμένος και τραυλίζοντας από νευρικότητα πήρε «ηρωικώς» και με «αυτοθυσία» την ευθύνη απάνω του μάλλον για να σφυρίξη την λήξη, επικαλούμενος κάτι κουλές Αμερικανιές και λέγοντας εγώ έγραψα το κείμενο επιθυμώντας να καταστήσω το ταξείδι μας πιο ελκυστικό προτείνοντας δύο προορισμούς αντί για έναν (ναι εν τάξει μας έπεισες, όλως τυχαίως μά όλως τυχαίως τους προτείνεις Ελλάδα και Κρήτη), για να λάβη την απάντηση εν τάξει ρέ μεγάλε άμα πήγαινες να το λαλήσης ας πούμε στην Γερμανία πού είναι όλο τοπικές Δημοκρατίες- Ομοσπονδιακά Καντόνια, Πάνω Σαξωνία, Κάτω Σαξωνία, Βεστφαλία, Βρανδεμβούργο, Πομερανία, Βαυαρία και τα λοιπά θα έγραφες στο προγραμματάκι φίλοι Γερμανοί, σας γνωστοποιούμε ότι κάνουμε τούρ στην Γερμανία και στην Βαυαρία?

¨Η φίλοι Γάλλοι, μάθετε ότι εμφανιζόμαστε στην Γαλλία και στην Κορσική?

¨Η φίλοι Ισπανοί μάθετε ότι τραγουδάμε στην Ισπανία και στην Καταλωνία? ¨Η στην Ισπανία και στην Βασκία κι’ ελάτε να μας δείτε?

Θα τρώγατε σούτια κού ντέ πιέ και ξερόμυτα πού θα ήταν όλα δικά σας.

Μόκο ο Μαέστρος. Ο οποίος και δεν με πείθει για την αθωότητά του.

Ενώ τά μέλη της χορωδίας του ήσαν και αγνά και καθαρά και τίμια και περίεργα να μάθουν πράγματα και καταστάσεις σχετικά με την πρόσφατη Ιστορία μας και τις Γεωπολιτικές ζυμώσεις πού λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας.

P.S. Όπως καταλαβαίνεις στην προκειμένη περίπτωσι το αξιοπερίεργο και άξιο σχολιασμού δεν είναι τόσο το Ελλάδα και Κρήτη των Αμερικανών. Αυτά τά γνωρίζουμε (όσοι τά γνωρίζουν) και φυσικά μας ανησυχούν και μας πονούν (όσοι από μας πονούν και ανησυχούν για το μέλλον της χώρας). Αυτοί πού λένε και γράφουν Ελλάδα και Κρήτη και ανάμεσα σ’ αυτούς και ο μέχρι προ τινος Πρωθυπουργός της χώρας Παπανδρέου, απλώς την δουλειά τους κάνουν, αυτό είναι γνωστό.

Αυτό πού με πίκρανε και με απεγοήτευσε πλήρως ήταν η στάση των συμπολιτών μας οι οποίοι αντί να κατανοήσουν και να συμφωνήσουν με τα όσα έλεγα ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, το μόνο πού εύρισκαν να πουν είναι άσε φίλε μην τους κουράζεις, μα γιατί δεν τους τα λες με δυό κουβέντες και άσε γιορτές έχουμε και άλλες τέτοιες λοιπές γαργάρες και κωλοτούμπες. Και καλέ μου φίλε εσύ πού μού είπες μα γιατί δεν τους τα λέω με δυό κουβέντες, ξέρεις καλά εσύ ο ίδιος ποιος είσαι, μάθε ότι αυτά δεν λέγονται με δυό κουβέντες, χολωμένα μπινελίκια και χυδαία γαμωσταυρίδια λέγονται με δυό κουβέντες κι’ εμένα δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Σκοπός μου ήταν να ενημερώσω και να κερδίσω αυτούς τους καλοπροαίρετους ανθρώπους κι’ όχι να δημιουργήσω κι’ άλλους εχθρούς για την χώρα μου. Εξ’ άλλου είσαι ελεύθερος να επιχειρήσεις να το κάνεις εσύ πιο καλά από μένα την άλλη φορά.

Δεν ξέρω λοιπόν, μπορεί μερικοί, ολίγοι, να κατεννόησαν τά λεγόμενά μου και ίσως και να συνεφώνησαν, ούτε όμως στους ξένους μας το έδειξαν (και το δεν ομιλούμεν την Αγγλικήν δεν αποτελεί δικαιολογία) ούτε και στο πλευρό μου ήλθαν να δηλώσουν παρόντες στις επάλξεις. ΟΥΔΕΙΣ!!! Και αυτό με βάζει σε σκέψεις….Μόνο δύο παλληκάρια κι’ ένα κορίτσι (έχω τά ονόματα και τά τηλέφωνά τους) μού έδειξαν εμπράκτως και με ζεστή χειραψία την κατανόησι και συμπαράσταση τους. Τρείς στους πενήντα-εξήντα…¨Ακρως λυπηρόν, απογοητευτικόν και ανησυχητικόν….

Καλή Χρονιά σε όλους μας, ¨Έλληνας και Κρήτες καλή νύχτα και καλή τηλεόραση.

ΠΗΓΗhttp://alliprotasi.wordpress.com,

Δεν υπάρχουν σχόλια: