Σελίδες

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ελλάδα - Ρωσία είχαν συμφωνήσει στρατιωτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο !!!

Το «Ναύαρχος Κουζνετσόφ»
Συγκρότημα του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας με επικεφαλής το βαρύ καταδρομικό αεροπλανοφόρο του Βορείου Στόλου, «Ναύαρχος Κουζνετσόφ», έχει συμφωνήσει με τους Έλληνες στρατιωτικούς ασκήσεις στη Μεσόγειο θάλασσα τις προσεχείς 3 μέρες του νέου έτους.

«Έχουν συμφωνηθεί συγκεκριμένα ύψη και εδάφη στα δυτικά σύνορα της εναέριας ζώνης της ευθύνης (FIR) της Αθήνας. Πρόκειται για περιοχή δυτικά της Κρήτης, μεταξύ της Μάλτας, της Λιβύης και της Ελλάδας», ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Γεν. Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.

Ως ημερομηνίες των ασκήσεων έχουν συμφωνηθεί η 2α και η 5η Ιανουαρίου ή, ως εναλλακτικές ημερομηνίες – η 3η και η 6η Ιανουαρίου. 

Η Ρωσική αρμάδα πάντως δεν έχει καταπλεύσει ακόμη στην περιοχή των...

ασκήσεων.

Είναι άγνωστο αν στο κλίμα των κακών σχέσεων των δύο κρατών με αφορμή την υπόθεση Εφράιμ, θα γίνουν αυτές οι σημαντικές ασκήσεις για την ΑΟΖ !

Προφανώς, η Κυβέρνηση Παπαδήμου, είναι ανήμπορη να αντιδράσει σε επίπεδο Εθνικών Θεμάτων αλλά κυρίως είναι ανήμπορη να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό, για ένα θέμα που σήμερα απασχόλησε τρία διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Defencenet.GR, η Ρωσία ματαίωσε τις ασκήσεις! Μεγάλα τηλεοπτικά Ρωσικά δίκτυα όμως, δίνουν την εντύπωση ότι οι ασκήσεις ματαιώθηκαν με ευθύνη της Ελληνικής Κυβερνήσεως!

Σύμφωνα με την "Φωνή της Ρωσίας" και μάλιστα την Ελληνική Υπηρεσία, σήμερα, εκπρόσωπος του Ελληνικού ΓΕΕΘΑ, δήλωσε ότι οι ασκήσεις μπορεί να ξεκινήσουν ... αύριο !!!

Τι από τα δύο συμβαίνει άραγε;; Aegean Times

Δεν υπάρχουν σχόλια: