Σελίδες

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Στο Νταβός κατοικεί ο Αντίχριστος;


Γράφει ο Δευκαλίων

«Η Πλουτοκρατία ήτο είναι και θα είναι ο μόνιμος άρχων
 του κόσμου, ο αληθής Αντίχριστος. Αυτή γεννά την αδικίαν,
αυτή τρέφει την κακουργίαν, αυτή φθείρει σώματα και ψυχάς»
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Με αυτόν τον γλαφυρό αλλά ταυτόχρονα εύγλωττο και σαφή τρόπο ο γλυκύτατος Παπαδιαμάντης καταγγέλλει την Πλουτοκρατία. Με μία μόνο πρόταση τα λέει και τα εννοεί όλα ο μέγας Λογοτέχνης. Πλουτοκρατία είναι ο αληθής Αντίχριστος.
Ο γνωστός για την θρησκευτικότητα του Παπαδιαμάντης ορίζει τι είναι Πλουτοκρατία χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο για δεύτερες σκέψεις και ερμηνείες. Ο διαλλακτικός συντηρητικός θρησκευόμενος μετατρέπεται στον πιο αδιάλλακτο ριζοσπάστη. Πλουτοκρατία είναι ο αληθής Αντίχριστος.
Ο Βάρναλης εκφράζοντας την γνώμη του συνόλου σχεδόν της τότε Ελληνικής Κοινωνίας γράφει για τον Παπαδιαμάντη: «Η ψυχή του και η ψυχή των ηρώων του είναι η ψυχή του ελληνικού λαού στην πιο εξαγνισμένη της υπόσταση». Αυτός λοιπόν ο κατά τεκμήριο και μαρτυρία...
καλόψυχος άνθρωπος δεν διστάζει επικαλεστεί τον εκπρόσωπο του μίσους, το πιο βδελυρό και μισητό ιστορικά πλάσμα. Πλουτοκρατία είναι ο αληθής Αντίχριστος.
Αυτές τις ημέρες κάθε χρόνο οι εκπρόσωποι της διεθνούς πλουτοκρατίας μαζεύονται στο Νταβός να συσκεφθούν για την πορεία και την εξέλιξη της διεθνούς οικονομίας.
Τι συμπέρασμα έβγαλαν λοιπόν οι εκπρόσωποι της διεθνούς πλουτοκρατίας το 2010; Όλα πάνε καλά.
Τι έγινε τελικά κατά την διάρκεια του 2010; Η ΕΕ δεν μπόρεσε να ελέγξει την κρίση χρέους και 3 κράτη της Ε.Ε. (Ελλάδα- Πορτογαλία- Ιρλανδία) χρεοκόπησαν.
Τι συμπέρασμα έβγαλαν οι εκπρόσωποι της διεθνούς πλουτοκρατίας το 2011; Λογικά μετά την αποτυχία του 2010 θα περίμενε κανείς να είναι πιο προσεκτικοί. Είμαστε στον σωστό δρόμο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Συνεχίστε τα προγράμματα λιτότητας και όλα θα πάνε καλά.
Τι έγινε τελικά κατά την διάρκεια του 2011; Οι χρεοκοπίες συνεχίστηκαν. Η Ιταλία και η Ισπανία πήραν σειρά ως υποψήφιες προς χρεοκοπία χώρες, ενώ στο κλείσιμο της χρονιάς προστέθηκε ακόμα ένα υποψήφιο θύμα της κρίσης χρέους: η Γαλλία. Η ύφεση πλήττει όλη την ΕΕ και οι κοινωνικές συγκρούσεις αρχίζουν να απειλούν το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Εποικοδόμημα.
Η ίδια η ζωή λοιπόν αποδεικνύει ότι οι εκπρόσωποι της διεθνούς πλουτοκρατίας κάνουν συνεχώς λάθος στην συνταγή για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η θηριώδης ανοησία και ζωώδης βλακεία των θεωρητικών της διεθνούς πλουτοκρατίας δεν μπορεί να δώσει, δεν μπορεί καν να προσεγγίσει την λύση του προβλήματος της παγκόσμιας οικονομίας. Αντίθετα κάνουν ότι μπορούν για να επιταχύνουν την πορεία προς την παγκόσμια καταστροφή.
Μήπως όμως τελικά η θηριώδης ανοησία και ζωώδης βλακεία των θεωρητικών της διεθνούς πλουτοκρατίας δεν είναι παρά μία υποκρισία, ένα ψέμα, ένα υπό κατασκευή άλλοθι; Ένα πολύ καλό άλλοθι που η ηγεσία της διεθνούς πλουτοκρατίας δημιουργεί και στη συνέχεια αφήνει να διαχέεται στη συνείδηση της διεθνούς κοινής γνώμης. Μήπως τελικά με αυτό το κατασκευασμένο άλλοθι επιδιώκουν να πετύχουν την αθώωση τους για τα εγκλήματα που διέπραξαν και συνεχίζουν να διαπράττουν εναντίον της ανθρωπότητας;
Διότι δεν είναι δυνατόν να μην μπορούν να αντιληφθούν αυτό που καταλαβαίνει και ένα μικρό παιδί. Ότι με την ακόρεστη δίψα τους για πλούτο κάνουν ότι μπορούν ώστε κάθε ημέρα να γεννιέται περισσότερη αδικία, να τρέφεται και να γιγαντώνεται η κακουργία και να διαφθείρονται σώματα και ψυχές αθώων ανθρώπων θυμάτων της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
Μήπως τελικά στο Νταβός κατοικεί ο Αντίχριστος; 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: