Σελίδες

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Και η ηγεσία του Κ.Κ.Ε στο κόλπο των παγκόσμιων τραπεζιτών; Προβληματισμός(;) ψηφοφόρου του!


 Άρθρο του καθηγητή οικονομικών Λιότσιου Σ.Βασίλη


‟Είναι κανείς κακός θεατής της ζωής ,αν δεν βλέπει και το χέρι που με διακριτικό τρόπο σκοτώνει”.

Διαβάζω στο έγκυρο ‟Ποντίκι” ότι (και) η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε πως ‟η επιστροφή στη δραχμή είναι καταστροφική” και πως η ‟έξοδος από την ευρωζώνη με τις υπάρχουσες συνθήκες θα ήταν καταστροφική(sic) πρώτα για τα λαϊκά στρώματα” (!?) Μάλιστα !

Είμαι από αυτούς που δήλωνα από την αρχή την… απορία μου για την προγραμματική αφλογιστία του ΚΚΕ (της ηγεσίας του εννοείται) , σε μια στιγμή που έχει ιστορικά μοναδική ευκαιρία να επιτύχει εκτίναξη των εκλογικών του ποσοστών και γιατί όχι είσοδο σε κυβερνητική τροχιά.
Την ώρα λοιπόν που ο λαός περιμένει, από το πλήρως δικαιωμένο σε σχέση με την Ε.Ε. ΚΚΕ, ακραιφνή, έστω και παρακινδυνευμένη, πρόταση εξόδου από τη κρίση, αντ’ αυτού, βλέπει την ηγεσία του να περιορίζεται στη γνωστή ανέξοδη και ακαταλαβίστικη για τον περισσότερο κόσμο…

αντικαπιταλιστική ρητορική κατά των μονοπωλίων.

Συμπτωματικά, την ώρα που συντασσόταν το άρθρο αυτό, είδα στα δελτία ειδήσεων νέα δήλωση της κυρίας Παπαρήγα στην οποία έλεγε κατά λέξη το εξής: ‟επιστροφή στη δραχμή σημαίνει ότι κάποιοι θα αγοράσουν φθηνά (αφού η δραχμή θα είναι υποτιμημένη) και θα τα πουλήσουν στη συνέχεια ακριβά στο εξωτερικό…” (!?)

Δηλαδή, όπως καταλαβαίνετε, στη λογική της ηγεσίας του ΚΚΕ, δεν υπάρχει καν η φιλολαϊκότερη (και μοναδική) πρόταση εξόδου από την κρίση, αυτή της έκδοσης λαϊκού άτοκου νομίσματος από τα ιδία τα κράτη όπως σε άλλα άρθρα μου είχα αναλυτικά προτείνει και επισημάνει.
Για να μην πολυλογούμε, το ΚΚΕ επίτηδες υποστηρίζει απλά μια ‟αλλαγή” στις εργασιακές και ιδιοκτησιακές σχέσεις παραγωγής, αλλά με συνέχιση της έκδοσης χρήματος και δανεισμού του στη συνέχεια έντοκα στα κράτη, από ιδιώτες!
Μια απλή χρονική ανάπαυλα δηλαδή στην ανακύκλωση του ίδιου προβλήματος που δημιουργείαυτό που ονομάζουμε ‟δημόσιο χρέος” αφού ,με αυτό το χρηματοπιστωτικό σύστημα ,το χρέος είναι χρήμα και αντίστροφα !


ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΣΑΝ! Ο ΛΑΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ!

Το παγκόσμιο τραπεζικό λόμπι όπως έχω πει χιλιάδες φορές , δεν θα μπορούσε να κρατήσει ζωντανό (κρυμμένο για την ακρίβεια) επί αιώνες, το απίθανο και απάνθρωπο χρηματοπιστωτικό ‟κόλπο” που σκαρφίστηκε , αν είχε στη δούλεψή του μόνο τις κυβερνήσεις, ή και τις αντιπολιτεύσεις .

Οι παγκόσμιοι τραπεζίτες είναι ‟ζωντανοί” παρά το εξόφθαλμο της απάτης τους , γιατί κατόρθωσαν να εξαγοράσουν ΟΛΟ το πολιτικό σύστημα (και όχι μόνο) σε επίπεδο ‟ηγετικών ομάδων” και έτσι να δημιουργήσουν μια διαρκή (αμειβόμενη βέβαια) θεατρική παράσταση πολιτικών αντιπαραθέσεων , που το μόνο που εξυπηρετεί και σιγουρεύει είναι τη διαιώνιση αυτού του απίθανου χρηματοπιστωτικού καθεστώτος - κόλπου, της αποκλειστικής δηλαδή έκδοσης χρήματος χωρίς αντίκρισμα από ιδιώτες .
Ακούσατε ποτέ κάποιον εκπρόσωπο του ΚΚΕ να κάνει λόγο γι αυτό το απίθανο κόλπο ;


Τους ακούσατε να διαφωτίζουν με απλά λόγια τον κόσμο ενημερώνοντάς τον, ότι η κεντρική τράπεζα της Ελλάδος είναι ιδιωτική επιχείρηση και ότι ο ισχύον τρόπος έκδοσης χρήματος δημιουργεί το πρόβλημα του ‟δημόσιου χρέους” όλων των κρατών αλλά και των ιδιωτών;

Τους ακούσατε να παραδέχονται ότι η Οκτωβριανή επανάσταση ήταν χρηματοδοτούμενη από τον τραπεζικό οίκο των Rothschild μέσω του πράκτορά τους φίλου και συνεργάτη του Lenin, Alexander Parvus; (http://gr.europanetwork.org/?p=12691) (http://deltio11.blogspot.com/2009/08/blog-post_16.html)

Πήραν θέση για τον νέο διατροφικό κώδικα alimentarius, για τους αεροψεκασμούς; Τίποτα !
Η ηγεσία του ΚΚΕ , σύμφωνα με την άποψή μου , έκανε ακριβώς ότι διατάχθηκε να κάνει ,ώστε να δημιουργήσει πέρα από σύγχυση, όλες τις προϋποθέσεις ώστε να αυτοκαταργηθεί και να προσδιοριστεί στη συνείδηση του κόσμου ως το κόμμα που απλά… γαυγίζει , ‟διαμαρτύρεται τίμια και σταθερά”, αλλά δεν μπορεί και ούτε θα κυβερνήσει!

Έτσι εξηγείται το ότι παρά την πλήρη δικαίωσή του ακόμα και στα πιο… ‟εξωφρενικά” (τότε) συνθήματά του για Ευρώπη των μονοπωλίων και του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να καρπωθεί εκλογικά οφέλη.

Δεν θέλει εκλογικά οφέλη, δεν φτιάχτηκε ως κυβερνητική διέξοδος αλλά ως… εκτονωτικό μαντρί διαμαρτυρίας. Η αποστολή της ηγεσίας του είναι να το κρατά ακίνδυνο στο 8 με 9%.

Η δουλειά των διεθνών τραπεζιτών είναι να δημιουργούν ‟προβλήματα” στα οποία μετά προσφέρουν λύσεις και πάει λέγοντας.

Αυτό το ρόλο επιφύλαξαν και για τη Ρωσική επανάσταση του 1917.

Τη χρηματοδότησαν, ώστε να ανδρωθεί και να δημιουργήσει το ‟αντίπαλο δέος”, τον ‟κίνδυνο” στον οποίο θα δώσουν ‟λύσεις” και θα κερδίσουν χρήματα και δύναμη.

Θυμηθείτε τι χρήματα και τι ιδέες ξοδεύτηκαν στο όνομα του ‟Κομουνιστικού κινδύνου” και του‟ψυχρού πολέμου” και σε πόσα επίπεδα και συγκρίνετέ τα με τα λεφτά που ξοδεύονται σήμερα στο όνομα της ‟τρομοκρατίας”.

‟Αν δεν υπάρχει εχθρός πρέπει να επινοηθεί” για να λειτουργεί το παρανοϊκό αυτό χρηματοπιστωτικό κόλπο.

Η παραπάνω ανάλυση δεν είναι επίθεση αντίπαλης ιδεολογίας στο ΚΚΕ , ειδικά από έναν άνθρωπο που το ψήφισε και θα το ψήφιζε.
Είναι περισσότερο παράπονο για ένα κόμμα που φαινόταν ότι αποτελεί το αποκούμπι του φτωχού λαού, ο οποίος ήταν έτοιμος να εναποθέσει πάνω του τις ελπίδες για ένα δίκαιο μέλλον και ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ .

Πρόταση που όμως δε βλέπει και ούτε θα δει. Όλοι το ‟νιώθουν” ότι η ηγετική ομάδα του, δεν το θέλει τόσο δυνατό ώστε να περάσει στην εξουσία ή να επηρεάζει τα πολιτικά δρώμενα .

Όσοι γνωρίζουν οικονομικά για… αρχάριους, καταλαβαίνουν (ειδικά σήμερα) ότι οποιαδήποτε απόπειρα αλλαγής της κατάστασης και σωτηρίας της χώρας, δεν μπορεί να μην περνά μέσα από την επανάκτηση όλων εκείνων των μακροοικονομικών εργαλείων που προσδίδουν στην οικονομία δυνατότητες ελιγμών και αντιδράσεων.
Και τα εργαλεία αυτά έχουν την αφετηρία τους , πρώτα απ’ όλα , στην έκδοση δικού μας εθνικού άτοκου νομίσματος. (Μας το απαγόρευσαν στην πτώχευση και επιτήρηση του 1893 – 1898 τυχαίο;)

Τα πράγματα όμως είναι απλά και από μια άλλη σκοπιά :
‟Η λύση, είναι ξεκάθαρο, βρίσκεται στα εντελώς αντίθετα από αυτά που η άρχουσα τραπεζική ελίτ, η τρόικα και οι εξαγορασμένοι κομπάρσοι τους επαγγελματίες πολιτικοί, μας προτείνουν”.

Όσο μας λένε ότι η επιστροφή στη δραχμή θα μας γυρίσει στο μεσαίωνα , σημαίνει ότι αυτό ακριβώς φοβούνται και αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουμε και μάλιστα πάραυτα ! Ο πανικός τους πρέπει να μας καθοδηγεί σε αποτελεσματικότερη στοχοποίηση.

Δείτε το λυσσαλέο και αισχρό τρόπο με τον οποίο οι αρχιπράκτορες των τραπεζιτών και θιασώτες της παγκόσμιας κυβέρνησης (Γιωργάκης, Λοβέρδος, Πρωτόπαπας, Χρυσοχοΐδης, Μπακογιάννη, Μάνος και πολλοί άλλοι, βολεμένοι πάντα) υπεραμύνονται του μνημονίου και θα καταλάβετε τι τους πονάει και γιατί.

Δείτε τις φάτσες μέσα στα όργανα της Ε.Ε και στο ΔΝΤ και πιστέψτε αυτό που νιώθετε όταν τους βλέπετε.
Δεν ανήκουν στο δικό μας ‟είδος” , δεν έχουν τα ίδια συναισθήματα με μας (δεν έχουν καν συναισθήματα), δεν κατανοούν - όσο κι αν το προφασίζονται - τι σημαίνει φτώχεια.
Είναι σε άλλο παράλληλο σύμπαν, αυτό των golden boys και των απίθανων ‟χρηματοπιστωτικών προϊόντων” που αποφέρουν στους ίδιους ανούσια χλιδή και υπέρογκα , χωρίς ρίσκο κέρδη και θάνατο, φτώχεια και απελπισία στους ανυποψίαστους λαούς.
Μετά λοιπόν και την… διευκρινιστική αυτή δήλωση της ηγεσίας του ΚΚΕ, έσβησε και η τελευταία ελπίδα ότι κάποιο μέρος του υπάρχοντος μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος μπορεί και θέλει να δώσει λύση ξένη προς τα σκοτεινά τραπεζικά συμφέροντα και υπέρ του λαού.

ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΛΥΣΗ.

Κάθε λύση όμως που προτείνεται εντός των πλαισίων της ΕΕ, μέσα στο ευρώ και στο πεδίο του αδηφάγου νεοφιλελευθερισμού μοιάζει σαν ‟το δρόμο για την κόλαση, που είναι σπαρμένος με… αγνές προθέσεις” (Σαίξπηρ)!

Σ’ αυτόν τον δρόμο , από δω και πέρα και καθώς οι τραπεζίτες θα νιώθουν τον κίνδυνο, θα ακούτε‟αγνές προθέσεις” , σειρήνες με τον μανδύα των καθηγητών πανεπιστημίου , αχυράνθρωπους με την τήβεννο των ‟ειδικών” και απίθανα σενάρια επιστροφής στον ‟κανόνα του χρυσού” .

Όποιο από αυτά δεν συνοδεύεται με την έκδοση άτοκου δικού μας νομίσματος ,να ξέρετε ότι είναι‟εναλλακτικό σενάριο” των ίδιων τραπεζιτών που πιστέψτε με : το μόνο που δεν τους λείπει είναι η επινοητικότητα εναλλακτικών σεναρίων αποπροσανατολισμού…!

ΥΓ : Αν έχετε διακρίνει ανακολουθία σκέψεων και ‟ροής” του κειμένου, ζητώ συγνώμη και οφείλεται στην αφάνταστη οργή και απογοήτευση που νιώθω μετά τη δήλωση βόμβα της Αλέκας!


Λιότσιος Σ. Βασίλης
Καθηγητής οικονομικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: