Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Επανάσταση ή Θάνατος η μόνη λύση για το ΚουρδιστάνΗ Κωνσταντινούπολη είναι η "τουρκική" πόλη με το μεγαλύτερο πληθυσμό Κούρδων, υπολογίζεται από τα 12 εκατομμύρια κατοίκους τα 2-4 εκατομμύρια είναι Κούρδοι. Οι Κούρδοι άρχισαν να συρρέουν στην Κωνσταντινούπολη από την δεκαετία του 1990 ως αποτέλεσμα της πολιτικής εκτοπισμού που άσκησε η Τουρκία στο κατεχόμενο Κουρδιστάν. Οι εντάσεις Κούρδων και Τούρκων σε όλη την Τουρκική επικράτεια αλλά και στο Κατεχόμενο Κουρδιστάν βρίσκονται σε έξαρση εξαιτίας κυρίως της δράσης του τουρκικού κράτους και παρακράτους. Με βάση το στοιχείο αυτό ο κίνδυνος σύγκρουσης εμφανίζεται ολοένα και μεγαλύτερος στην... πόλη της Κωνσταντινούπολης.
Παρα τις προσπάθειες της τουρκικής κυβέρνησης να φιμώσει κάθε φωνή που αναφέρεται στα δίκαια του Κουρδικού λαού-, μέσα από διώξεις εναντίον κάθε μέσου και κάθε ανθρώπου που δεν αναπαράγει την τουρκική προπαγάνδα- ο αντίκτυπος των γεγονότων μεταδίδεται ταχύτατα. Όπως και στην περίπτωση της σχεδιασμένης δολοφονίας Κούρδων αμάχων στο χωριό Roboski από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, η αντίδραση των Κούρδων κατά της κατασταλτικής πολιτικής του τουρκικού κράτους και παρακράτους στις γειτονιές τις Κωνσταντινούπολης είναι μαζική, οξύτατη και αποτελεί καθημερινότητα.

Από την άλλη πλευρά όπως συνέβη με την πολύνεκρη επίθεση Κούρδων Μαχητών του PKK κατά μονάδων του τουρκικού στρατού σε Γιουκσέκοβα και Τσουκούρτζα στο κατεχόμενο Κουρδιστάν η αντίδραση των Τούρκων εθνικιστών σε βάρος του Κουρδικού στοιχείου της Πόλης υπήρξε δυναμική καθώς εξαπέλυσαν προγκρόμ κατά των Κούρδων

Εκτός όμως από τις εθνοτικές διαφορές η φτώχεια και η εξαθλίωση στην οποία έχουν καταδικαστεί οι περισσότεροι Κούρδοι ως αποτέλεσμα της πολιτικής της Τουρκικής κυβέρνησης αποτελούν μια ακόμα αιτία κοινωνικών συγκρούσεων.Τα συνθήματα κατά του Τουρκικού κράτους, υπέρ της Ελευθερίας του Κουρδιστάν αποτελούν την κύρια εικόνα στους τοίχους της Gazi Mahallesi η οποία είναι η πλέον φτωχή γειτονιά της Πόλης και στην οποία κυριαρχεί το κουρδικό στοιχείο. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το παράρτημα της τουρκικής κρατικής τράπεζας Ziraat Bankasi γίνεται στόχος βίαιων πράξεων , τα αστυνομικά τμήματα θυμίζουν φρούρια , τα μέσα μαζικής μεταφοράς δέχονται συνεχείς επιθέσεις.

Στα σχέδια της Τουρκικής Κυβέρνησης για τον εξωραϊσμό της Πόλης φέρεται να υπάρχει η σκέψη για εκδίωξη των Κούρδων από τις φτωχογειτονιές για την ισοπέδωση τους και για την κατασκευή πολυτελών συγκροτημάτων κατοικιών. Τα συγκροτήματα αυτά των πολυτελών κατοικιών της μεσαίας τάξης έχουν δεχθεί επανειλημμένες επιθέσεις Κούρδων πολιτών. Για το τουρκικό κράτος αποτελούν σύμβολα του «σύγχρονου» προσώπου της Τουρκίας για τον καταπιεζόμενο Κουρδικό λαό αποτελούν μια ακόμη απτή απόδειξη της πολιτικής καταπίεσης που εφαρμόζεται κατά των Κούρδων.

Για αυτά τα κτίρια δεκάδες Κούρδοι ξεριζώθηκαν εκ νέου και οι ιδιοκτήτες τους με την κάθε ευκαιρία εκδηλώνουν τα εθνικιστικά τους συναισθήματα κάτι που λειτουργεί ως ακόμα μια αιτία έντασης. πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: