Σελίδες

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΑΣ ΤΙΜΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ


 
Ο Χριστόφιας είναι γεγονός ότι προωθήθηκε στην προεδρία της Δημοκρατίας από τους Βρετανούς, και με τα είκοσί τους νύχια. Επένδυσαν πάνω στο Χριστόφια και κατάφεραν να τον επιβάλουν, για να ξεφορτώνονταν τον «κακό» Τάσσο Παπαδόπουλο. Που τους γύρισε τη πλάτη στο σχέδιο Ανάν, όταν η παλιά τους καραβάνα Γλαύκος Κληρίδης απέτυχε να εξασφαλίσει 16 μήνες παράταση της προεδρικής του θητείας ούτως ώστε να μας επέβαλε σε τελική προσπάθεια το σχέδιο. Ο Χριστόφιας έκανε ότι μπορούσε μέχρι σήμερα να ικανοποιήσει τους Άγγλους και να ανταποδώσει τη βοήθεια.
Μετά  την εκλογή του, τον είδαμε από τηλεοράσεως να ευχαριστεί  τον «φίλο» του Γκόρντον Μπράουν για την βοήθεια, να υπογράφει το Μνημόνιο Συναντίληψης μαζί του στο 10 Ντάουνινγκ Στριτ...
κοτσιανάζοντας τους τις βάσεις για τις επόμενες γενεές, να τους  καθησυχάζει όσον αφορά την ρατσιστική διζωνική (με τη συμφωνία με το Ταλάτ στις 23 Μαίου 2008), την οποία ο λαός απέρριψε  με το δημοψήφισμα της 24.4.2004, να δέχεται την τουρκική απαίτηση για εκ περιτροπής που χρονολογείται από το 1975 όταν την συζητούσαν στο Φόρειν Όφις με τον  Γλ. Κληρίδη.
Είδαμε το Χριστόφια να δέχεται την βρετανικής εμπνεύσεως προς το συμφέρον των Τουρκοκυπρίων λεγόμενη σταθμισμένη ψήφο, που προωθήθηκε μέσω των «φίλων Βρετανών» της υπό διάλυση φιλο-τουρκικής ομάδας Μπέθελ/Καρρά, να δέχεται 50,000 συν κουβαλητούς έποικους (προιόν εγκλήματος πολέμου), και βέβαια να υβρίζει κάθε τρις και μία οτιδήποτε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ, να εξισώνει την κατοχική Τουρκία με την Ελλάδα, την ΕΟΚΑ 1955-9 με την τρομοκρατική ΤΜΤ, και πάει λέγοντας.

Η τελευταία προσαρμογή Χριστόφια στις βρετανικές υποδείξεις, μας ήλθε με τις δηλώσεις και διαβεβαιώσεις του προς πάσα κατεύθυνση προς ικανοποίηση της κυβέρνησης της Αυτού Μεγαλειότητος, ότι θα εξασφαλίσει και το μερίδιο των Τουρκοκυπρίων (δηλαδή του ψευδοκράτους τους) από τα έσοδα του φυσικού αερίου που βρέθηκαν στην κυπριακή ΑΟΖ.
Αυτό, συνεχίζεται από δικούς του (όπως την Ερατώ Κ. Μαρκουλλή στη πρόσφατη επίσκεψή της στην Ουάσιγκτον αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση (!) με τις προηγηθείσες δηλώσεις Αβέρωφ Νεοφύτου το Μάρτιο του 2011 σε αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων).  Αυτή η επιβεβαιωμένη υποταγή πλέον  επισφραγίζει και το δικαίωμα ο άνθρωπος (Χριστόφιας) να τιμηθεί όχι με ένα ΟΒΕ από τη Βασίλισσα Ελισάβετ, αλλά με τον βικτωριανό μεγαλόσταυρο....

Δεν υπάρχουν σχόλια: