Σελίδες

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

7 στους 8 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποχαιρετούν τη Βουλή...


ImageΔιαλυτική ατμόσφαιρα επικράτησε στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με τους βουλευτές να αισθάνονται πρωταγωνιστές σε ένα πολιτικό "χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου": Σε λίγους μήνες που θα γίνουν εκλογές, οι επτά στους οκτώ θε εγκαταλείψουν την Βουλή (αν υπολογιστεί ότι θα εκλεγούν το πολύ 40 βουλευτές και οι μισοί από αυτούς θα είναι νεοκλεγέντες).
Απελευθερωμένοι λοιπόν, άσκησαν σκληρή κριτική για τις εξελίξεις στην οικονομία, ενώ δεν παρέλειψαν να ασχοληθούν και με τις διαδικασίες για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Π. Ευθυμίου, μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, άσκησε σκληρή κριτική ζητώντας επίσπευση της διαδικασίας εκλογής νέου αρχηγού, ενώ έχει δημιουργηθεί ισχυρό κλίμα υπέρ των κοινών μετοχών των τραπεζών. «Πετύχαμε στο πρώτο μισό, φανήκαμε τραγικά ανεπαρκείς στο δεύτερο μισό. Δε μπορούμε να πάμε στις εκλογές με το επιχείρημα ότι... διασφαλίσαμε τη χώρα. Οι πολίτες θέλουν σχέδιο. Λύση δεν είναι να μην πεθαίνεις, αλλά να έχεις προοπτική. Πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες για απολογισμό, νέο πρόγραμμα και εκλογή νέας ηγεσίας» τόνισε.

Από την πλευρά της η Λούκα Κατσέλη, ανέφερε «Ελπίζω ότι δε θα υπάρξει αλλαγή στη θέση υπέρ των κοινών μετοχών στην ανακεφαλαίωσης των τραπεζών. Δε μπορούμε να πάμε σε μέτρα που θα μειώνουν ακόμα περισσότερο μισθούς και συντάξεις».

Ο Χάρης Καστανίδης, είπε «Δε δίνω λευκή εξουσιοδότηση στους πολιτικούς αρχηγούς χωρίς να γνωρίζουμε τι θα αποφασίσουν. Όχι σε αποφάσεις που προηγουμένως δε θα έχει συζητήσει η κοινοβουλευτική μας ομάδα».

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας ήταν κάθετα αντίθετος στη μείωση μισθών λέγοντας «Αν δεχθούμε μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα τότε θα πληγώσουμε και την καρδιά της παράταξης. Το κόστος εργασίας δεν είναι πρόβλημα για την ανταγωνιστικότητα. Δε θα μπορέσουμε να αντικρίσουμε τους πολίτες αν σε ένα χρόνο από τώρα έχει αυξηθεί και η ύφεση και η ανεργία»

Δεν υπάρχουν σχόλια: