Σελίδες

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ξεκίνησε η εκδίκαση των αγωγών μεταξύ Καμμένου-Τσουκάτου


Ξεκίνησε η εκδίκαση των αγωγών μεταξύ Καμμένου-Τσουκάτου


Ξεκίνησε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο η εκδίκαση των αγωγών που έχουν ανταλλάξει ο Πάνος Καμμένος και ο Θόδωρος Τσουκάτος, μετά την εμπλοκή του ονόματος του τελευταίου στην υπόθεση της Siemens. Αφορμή για την κόντρα των δύο ανδρών στάθηκαν δηλώσεις του κ. Καμμένου περί ύπαρξης ποσού...ενός εκατομμυρίου μάρκων, επιπλέον αυτού που έχει παραδεχθεί ότι παρέλαβε ο κ. Τσουκάτος από τη Siemens που φέρεται να κατέληξε σε λογαριασμό του λεγόμενου τότε «στρατηγού» του ΠΑΣΟΚ στην Ελβετία.

Ο κ. Τσουκάτος κατέθεσε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του κ. Καμμένου, με αντικείμενο αποζημίωσης αρχικά 200.000 ευρώ και κατά δήλωση του συνηγόρου του στο δικαστήριο 10.000 ευρώ.

Ο κ. Καμμένος κατέθεσε ακολούθως αγωγή στον κ. Τσουκάτο με την οποία διεκδικεί ποσό 500.000 ευρώ για τις εκφράσεις που διατύπωσε στο δικόγραφο της αγωγής του ο αντίδικός του, όπως «συκοφάντης και κομματικά εμπαθής».

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο πρώην διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Τσουκάτου Δημήτριος Ράλλης, ο οποίος, υποστήριξε ότι ο κ. Καμμένος είχε γνώση των ανακριβειών που είπε σε βάρος του πρώην βουλευτή, καθώς ήταν μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens και γνώριζε όλα τα στοιχεία της υπόθεσης.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Φεβρουαρίου οπότε και αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας του κ. Καμμένου η δημοσιογράφος Σοφία Βούλτεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: