Σελίδες

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Βενιζέλος προς Τσίπρα: Είσαι όργανο των κερδοσκόπων


Τσίπρας: Είσαι φυσικός αυτουργός της τραγωδίας -Βενιζέλος: Είσαι όργανο των κερδοσκόπωνΣφοδρότατη σύγκρουση με βαρύτατες εκφράσεις και υπαινιγμούς είχαν σήμερα το πρωί στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με το πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο ως φυσικό αυτουργό της καταστροφής της χώρας και αναρωτήθηκε αν πιστεύει ότι θα αλλάξει κάτι για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αν αντικαταστήσει στην ηγεσία του τον ηθικό αυτουργό, υπονοώντας τον τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Ε
πίσης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά δεν διαπραγματεύεται με τους δευτεροκλασάτους υπαλλήλους των δανειστών και ότι πολλές φορές δίνει περισσότερα από όσα της ζητούν.
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι...
παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη για να επηρεάσει τους οικονομικούς εισαγγελείς ώστε να μη διερευνήσουν υποθέσεις όπως τα μυστικά κονδύλια και η ΕΛΣΤΑΤ.
Τέλος, χρησιμοποιώντας τη φράση «να λείπει το βύσσινο» επισήμανε ότι και τα νέα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν θα είναι υφεσιακά, ότι τα χρήματα των νέων δανείων κατά 90% πηγαίνουν στην εξυπηρέτηση των παλιών και στις τράπεζες και ότι το νέο πακέτο θα είναι το επιστέγασμα της τραγωδίας.
Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος απαντώντας σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι παίζει το παιχνίδι των κερδοσκόπων που επιθυμούν την κατάρρευση και τη χρεοκοπία της χώρας προκειμένου να την αγοράσουν μετά φτηνά με τα λεφτά που ήδη έχουν βγάλει στο εξωτερικό. «Είστε όργανο και εσείς και ελπίζω ότι αυτό γίνεται άθελά σας», συμπλήρωσε.
Απέρριψε τον χαρακτηρισμό φυσικός αυτουργός επισημαίνοντας ότι αγωνίζεται τους τελευταίους 6 μήνες σε ένα ήδη διαμορφωμένο περιβάλλον να σώσει ότι μπορεί να σωθεί.
Απαντώντας επί της ουσίας προειδοποίησε ότι δεν μπορούμε να εκβιάζουμε αζημίως την Ευρώπη στο όνομα του ότι πρέπει να σωθούμε για να μην καταρρεύσει η Ευρωζώνη γιατί, όπως είπε, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να ληφθούν αποφάσεις που δεν θα είναι λογικές καθώς οι εμπλεκόμενοι παράγοντες είναι πολλοί.
Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η διαπραγμάτευση γίνεται, ότι είναι σκληρή και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να καταθέσει τη δική τρου ολοκληρωμένη πλατφόρμα η οποία θα επιστρέψει στη χώρα να πληρώσει τα χρέη της το Μάρτιο όταν λήγουν τα παλιά ομόλογα.
Επίσης, ο κ. Βενιζέλος προειδοποίησε τον κ. Τσίπρα και άλλα κόμματα της αριστεράς να την επαναλάβουν το ολέθριο λάθος του παρελθόντος (υπονοώντας το 1989) ποινικοποιώντας την πολιτική ζωή, γιατί αυτό θα αποδειχθεί μεγάλο ολίσθημα.
Τέλος, ο κ. Βενιζέλος προειδοποίησε ότι δεν μπορεί κανείς να παίζει με τη φωτιά όταν διαχειρίζεται τη μοίρα ενός λαού και ότι το θέμα δεν προσφέρεται ούτε για προσωπικές ούτε για κομματικές εκλογικές στρατηγικές. Αυτό που προσπαθούμε να αποφύγουμε δεν περιγράφεται, είπε.
Μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ και την δημοσκοπική κατάρρευση των ποσοστών του είπε ότι το κόμμα που με κόστος έσωσε τη χώρα αποτελεί αυτή τη στιγμή το εύκολο θύμα για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: