Σελίδες

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ


Πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου στην Αθήνα (Παλαιά Βουλή) το συνέδριο του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. με τίτλο ''Η ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ''. Το συγκεκριμένο συνέδριο, με ομιλητές τους Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, Φαήλο Κρανιδιώτη, Παναγιώτη Αποστόλου και Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο, συμπίπτοντας με την νέα δανειακή σύμβαση και τις δραματικές στιγμές που διέρχεται η χώρα, κατέστη άκρως επίκαιρο.
Στην εισαγωγική ομιλία, ο πρόεδρος του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. Σταύρος Καρκαλέτσης τόνισε την ολοκλήρωση του μεταπολιτευτικού κύκλου και την χρεοκοπία του ελληνικού πολιτικού κόσμου, που πλην...
εξαιρέσεων οδήγησε την πατρίδα στην καταστροφή. Ο πρόεδρος του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. τόνισε πως η κρίση είναι πρωτίστως πολιτική, με γεωστρατηγικές και όχι μόνο οικονομικές εκφάνσεις. ''Κινδυνεύουμε με εθνικό ακρωτηριασμό και αυτό δεν αποκαθίσταται'' τόνισε ο Σταύρος Καρκαλέτσης, παραπέμποντας στην τραγική μοίρα του κυπριακού βορρά. Μεταξύ άλλων είπε πως η Ελλάδα οφείλει να ''επιστρέψει'' στην ανατολική Μεσόγειο, όπου διαμορφώνονται νέες δυναμικές και συμμαχίες και όπου εμπλοκή της Ελλάδος στον φυσικό πλούτο που εντοπίζεται θα μπορούσε να συμβάλλει στην οικονομική της ανόρθωση.
Ο πρόεδρος της ''ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ'' Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, αφού στάθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. και του έργου του, στηλίτευσε το σύνδρομο φοβίας του ελλαδικού κράτους απέναντι όχι μόνο σε δυνάμεις βεληνεκούς, αλλά και κρατίδια όπως η FYROM. Στάθηκε στο δίπολο ''ταχείες διαδικασίες ΑΟΖ - διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων'' και αναφέρθηκε στις σχετικές με την ΑΟΖ δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά. ''Με την ΑΟΖ κατοχυρωμένη, η Ελλάδα διπλασιάζεται'', τόνισε ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, ενώ για το κατοχικό δάνειο και τις επανορθώσεις της γερμανικής κατοχής, θύμισε πως ''πληρώθηκαν από το λαό μας με αίμα, δάκρυ και πόνο''. Το πλέον χαρακτηριστικό της ομιλίας Εμφιετζόγλου σημείο, ήταν πως ''...από αυτήν εδώ την αίθουσα (σ.σ. Παλαιά Βουλή) ο Βενιζέλος ανακήρυξε τον διπλασιασμό της Ελλάδος το 1912, σήμερα το 2012 πρέπει να ξεκινήσει μια παρόμοια προσπάθεια ανόρθωσης της πατρίδας''.
Ο δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης περιέγραψε με πάσα παραστατικότητα πως η ''Ανώνυμος Εταιρεία Ηρώων Πολυτεχνείου'' (όπως ενδεικτικά την απεκάλεσε) της μεταπολίτευσης, κατέστρεψε την παραγωγική βάση της χώρας, ποινικοποίησε τον πατριωτισμό και απονεύρωσε την ελληνική κοινωνία. ''Ορθά ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έθεσε ως αυριανή πρώτη προτεραιότητά του, ως πρωθυπουργός, την ΑΟΖ'', τόνισε ο Φαήλος Κρανιδιώτης. Κατά τον ομιλητή, λύση από το σημερινό τέλμα θα είναι η αποκατάσταση της παραγωγικής βάσης, το να αρχίσουμε να παράγουμε ξανά πλούτο. Και παράλληλα, να εμπλέξουν η Ελλάδα και η Κύπρος και άλλα, νέα γεωστρατηγικά συμφέροντα στις ΑΟΖ τους. Η ρήξη Ισραήλ-Τουρκίας κατά τον Φαήλο Κρανιδιώτη θα κρατήσει δεκαετίες, και αυτό ανοίγει νέους δρόμους για την ελληνική εξωτερική πολιτική.
Ο οικονομολόγος Παναγιώτης Αποστόλου στηλίτευσε τις ευθύνες των δύο κομμάτων εξουσίας από το 1974 μέχρι σήμερα, σε μια εύστοχη αναδρομή. Και θύμισε επιπλέον πως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν διαπραγματεύτηκε καν τους μνημονιακούς όρους, ενώ αρνήθηκε  να αποδεχθεί την δανειακή προσφορά του Βλάντιμιρ Πούτιν και της Ρωσίας. ''Η κυβέρνηση Παπανδρέου υπηρέτησε τα αμερικανικά και γερμανικά συμφέροντα, ενώ και η ΝΔ συντάχθηκε μαζί με το ΠΑΣΟΚ τελικά, υπογράφοντας από κοινού το θάνατο της Ελλάδος'', ανέφερε ο Παν. Αποστόλου. Η λύση κατά τον ομιλητή θα πρέπει να έχει ως σημείο εκκίνησης τη στάση πληρωμής του χρέους από πλευράς μας και την αντικατάσταση της ισχύουσας κομματοκρατίας από αληθινή δημοκρατία.
 Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος είπε πως οι νέες δανειακές συμφωνίες θα διατηρήσουν το χρέος σιδερένιο, ενώ την ίδια ώρα ασκείται κανονική τρομοκρατία σε βάρος του ελληνικού λαού. ''Ο λαός μας κινδυνεύει να πάθει ότι οι Εβραίοι επί Τίτου, να διασκορπιστούμε ανά την υφήλιο. Έχουμε μια κυβέρνηση πράκτορα του διεθνούς νομισματικού κεφαλαίου, και κάποιοι θέλουν την Ελλάδα, αλλά ως χώρο, περιουσία των πιστωτών της, χωρίς τους Έλληνες, άδεια από Έλληνες''. Η λύση για τον Δημ. Κωνσταντακόπουλο είναι η απομάκρυνση του σημερινού πολιτικού προσωπικού, η Ελλάδα να παλέψει για την αυτάρκειά της, να αποκτήσει συλλογικότητα στις δράσεις και να επικαλεστεί τις ευρωπαικές συνθήκες απευθυνόμενη στην ΕΕ. Εν γνώσει μας πάντως πως δεν έχουμε πλέον Ευρωπαική Ένωση αλλά μάλον μια Γερμανική Ένωση.
πηγή. Apostolou <egerssi@otenet.gr>

Δεν υπάρχουν σχόλια: