Σελίδες

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ.... «ΤΙΜΗ» ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ. "ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΝΟΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ... ΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ''...!!!

Γράφει ο Νίκος Σχοινάς
Πρ. Γενικος Δ/ντης του ΛΑΟΣ

«Η τιμή, τιμή δεν έχει και χαράς τον που την έχει»
Ποιος έχασε την τιμή και την βρήκε ο πρόεδρος Καρατζαφέρης, που είπε στη Βουλή «….θα αναλάβουμε με το λόγο της πολιτικής μας τιμής να εφαρμόσουμε αυτό για το οποίο
δεσμευόμαστε». .

Το αξίωμα της τιμής δεν ερμηνεύεται κατά περίπτωση, όπως κάνει ο εν λόγω κύριος

Η πολιτική τιμή που επικαλέστηκε ο Καρατζαφέρης δοκιμάζεται, τόσο στο εσωτερικό, μέσα από τις αλλεπάλληλες κολοτούμπες του, ων ουκ εστί αριθμός, ιδίως τώρα στον καιρό των μνημονίων, αφήνει να δοκιμάζεται και στο εξωτερικό λόγω της δραστηριότητας, των δηλώσεων και των ελέγχων του ΔΝΤ και των τροϊκανών. Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:
*Με αφορμή το 13ο και 14ο μισθό: «… Αυτός που <έσωσε> το 13ο και 14ο μισθό είναι ο ...Καρατζαφέρης». Ε, λοιπόν, ο Καρατζαφέρης είναι, που τσαλάκωσε την πολιτική του τιμή δηλώνοντας στη Βουλή (2/12/2009) τα αντίθετα: «….να θυμίσω πώς μπήκε ο 14ος μισθός ….. εκείνη την εποχή ο Πιπινέλης, έδωσε τον 14ο μισθό. Πού υπάρχει; Είμαστε η...

πλουσιότερη χώρα του κόσμου; Πού υπάρχει;»!!! Τρικυμία εν κρανίω. Προχώρησε και σε άλλη δήλωση για την αύξηση της παραγωγικότητας λέγων: «τότε αντί αυτού να δουλέψει ο Έλληνας εργαζόμενος μία ώρα επιπλέον καθημερινά, …» Ξέχασε, ότι το 8ωρο κατακτήθηκε με αίμα για να το καταργήσει ο άοκνος Καρατζαφέρης.
*-- Σχετικά με το «κούρεμα» του χρέους στον FLASH, αποφάνθηκε, ότι: «60% κούρεμα είναι σαν να επιστρέφουμε στην δραχμή. Εάν επιστρέφαμε στη δραχμή θα μας περίμενε ένας ανήφορος ίσως και 10 χρόνων». Ξέχασε όμως τα διαπρύσια κηρύγματα του περί επιστροφής στη δραχμή, από το Τ/Α στην εκπομπή του «Ελλάδα γεια σου».
*-- Την πολιτική του τιμή «υπερασπίστηκε» μεγαλοπρεπώς και στους μέντορες του με δήλωση του στο KONTRA TV: "Μου είπαν όλοι οι εκδότες να στηρίξω Παπαδήμο και το έκανα....!!!
*-- Στη ΛΑΟσύναξη, ορκιζόταν, ότι «Αν κάτι δεν μας κάνει και η τρόικα είναι ανυποχώρητη, δεν θα πάρουμε το πακέτο» και κατά τη σύσκεψη των αρχηγών, έψαχνε προσκόμματα να μη συμφωνήσει στα νέα και πιο επαχθή μέτρα για να προετοιμάσει την «ηρωική» του έξοδο.
*-- Η Guardian, σημειώνει περιπαικτικά, «οι διαβουλεύσεις καθυστέρησαν για τρεις ώρες την Τρίτη, επειδή το τελικό κείμενο έπρεπε να μεταφραστεί στα Ελληνικά, προκειμένου να κατανοηθεί από τον (πολυμαθή, γλωσσομαθή & περισπούδαστο) πρόεδρο Καρατζαφέρη». Και το μελέτησε σε τρεις ώρες, γιαυτό ζήτησε και τις εγγυήσεις των θεσμικών!
*-- Ο Πρωθυπουργός, δήλωσε μετά τη σύσκεψη «…υπάρχει σύγκλιση με το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων αυτών…» για να εισπράξει από Καρατζαφέρη, «….Είμαι κάθετα αντίθετος στις τελευταίες νέες απαιτήσεις των Τροϊκανών… Σας διαβεβαιώ ότι δεν … θα σταθώ με τις ενστάσεις μου εμπόδιο στην Κυβέρνηση…». Παρά την αποχώρηση του, επιζητεί και την μακροημέρευση της Κυβέρνησης. Δηλαδή έφυγε για να μείνει; Παραλήρημα ανοησίας;
*-- Ο Καρατζαφέρης βασάνιζε την πολιτική του τιμή από τότε που δήλωνε, ότι δεν θα συμμετάσχει σε συγκυβέρνηση, μετά εμφάνισε εαυτόν να τον παρακαλούν για τη συμμετοχή του, στη συνέχεια να εκστομίζει «κούφιες» απειλές αποχώρησης, ώσπου, μετά τις δημοσκοπικές υποδείξεις, αποχώρησε με αμφίσημες δηλώσεις.
*-- Ο Καρατζαφέρης και συν αυτώ, ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο για να σωθεί η Ελλάδα. Μπήκαν στη Κυβέρνηση για να σώσουν την Ελλάδα και δεν ψηφίζουν (όσοι πειθαρχήσουν) τη δανειακή σύμβαση πάλι για να σώσουν την Ελλάδα. Κατάντησαν περίγελως και γραφικοί.
Ποια πολιτική τιμή ή ποια μπέσα μπορεί να έχει ο Καρατζαφέρης, αφού έγινε μέρος των μνημονίων. Τώρα που αποχώρησαν απ΄ τη Κυβέρνηση (Υπουργοί των τίποτα), δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα, αλλά στηρίζουν την Κυβέρνηση Παπαδήμου, της οποίας τσαλάκωσαν το κύρος με τα καμώματά τους. Καρατζαφερέικη τιμή και λόγος, αέρας κοπανιστός

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: