Σελίδες

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ο Νταβούτογλου θέλει κράτος για 150 χιλιάδες Τουρκοκυπρίους, αρνείται όμως το δικαίωμα αυτό σε 20 εκατομμύρια Κούρδους και ασχημονεί εναντίον της Ε.Ε. και του Ελληνισμού!



Νταβούτογλου: Καμία επαφή με την κυπριακή προεδρία της ΕΕ
Επανέλαβε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ότι η Αγκυρα δεν θα έχει επαφές με την Προεδρία της ΕΕ από την 1η Ιουλίου, οπότε η Κύπρος αναλαμβάνει για ένα εξάμηνο τα ηνία της.
Επανέλαβε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ότι η Αγκυρα δεν θα έχει επαφές με την Προεδρία της ΕΕ από την 1η Ιουλίου, οπότε η Κύπρος αναλαμβάνει για ένα εξάμηνο τα... ηνία της.
«Η Αγκυρα δεν θα έχει καμία επαφή με την κυπριακή προεδρία, γιατί δεν επιθυμεί να ανταμείψει με κανένα τρόπο την αδιαλλαξία της ελληνοκυπριακής πλευράς η οποία επιθυμεί τη διατήρηση του στάτους κβο ελπίζοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι θα υποχωρήσουν από τις διεκδικήσεις τους», είπε ο Νταβούτογλου σε ομιλία του στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής στις Βρυξέλλες.
Υποστήριξε ακόμη ότι «το Κυπριακό μπορεί να λυθεί μέσα σε τρεις μέρες, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση η οποία όμως δεν υπάρχει από την ελληνοκυπριακή πλευρά».
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, ο εκπρόσωπος του αρμόδιου για τη Διεύρυνση επιτρόπου Στέφαν Φούλε δήλωσε ότι η Κύπρος είναι κράτος μέλος και η Κυπριακή Προεδρία προγραμματισμένη. Ανέφερε ακόμη ότι η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της ως υποψήφιο κράτος μέλος, μεταξύ των οποίων και η εφαρμογή του πρωτοκόλου της τελωνειακής ένωσης.
Επιπλέον, υπενθύμισε τη δήλωση που είχε κάνει ο Στ. Φούλε όταν η Αγκυρα έχει απειλήσει με πάγωμα της ενταξιακής διαδικασίας στη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας. «Με όλο το σεβασμό που έχουμε για την Τουρκία, η επιτυχία της Κυπριακής Προεδρίας δεν εξαρτάται από τη χώρα αυτή», είχε πει ο ευρωπαίος επίτροπος.
Τέλος κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αχμέτ Νταβούτογλου, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον υπογράμμισε ότι, με την ιδιότητά της εκπροσωπεί και τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: