Σελίδες

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

«Καθαρά τουρκογενείς και... Χανέικες!»

Της Φανούλας Αργυρού
http://www.sigmalive.com/

Αναφέρομαι στο άρθρο του αγαπητού Σάββα Ιακωβίδη -Σημερινή, 4 Μαρτίου 2012- στο οποίο αναφέρεται στο έγγραφο του ΑΚΕΛ για τις συγκλίσεις της ε/κ πλευράς και καταλήγει ευλόγως ότι «οι θέσεις του ΑΚΕΛ για τον εποικισμό είναι τουρκογενείς και Χανέικες». Αναφέρει επίσης και δηλώσεις του δικηγόρου Λουκή Λουκαΐδη, ότι «η αποδοχή από κυπριακές κυβερνήσεις μαζικής παραμονής των εποίκων στην Κύπρο δεν συνιστά απλώς ενθάρρυνση και υπόθαλψη της παραβίασης του διεθνούς δικαίου και του σχετικού εγκλήματος πολέμου αλλά, συγχρόνως, έμμεση συνενοχή για το έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος του κυπριακού πληθυσμού ως συνόλου». Η προμελετημένη πολιτική της Τουρκίας για εποικισμό ξεκίνησε από τότε...
που η Τουρκία με τις εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ είχαν προδιαγράψει το σχέδιό τους για «επανάκτηση της Κύπρου».
Κατά τη διάρκεια της Τριμερούς στο Λονδίνο, τέλη Αυγούστου 1955, ο τότε υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας Φ. Ζορλού ισχυρίστηκε στους Βρετανούς ότι στην Τουρκία υπήρχαν 300.000 Τούρκοι που είχαν τουρκοκυπριακή καταγωγή! Ήταν η πρώτη αναφορά των Τούρκων για τον επικείμενο εποικισμό και τη δημογραφική αλλοίωση της Κύπρου (Βλέπε αποκλειστικές δημοσιεύσεις στη Σημερινή και «Έτσι κατέστρεψαν την Κύπρο» Φ.Α. 1992). Το επί σκοπού και προ πολλού σχεδιασμένο διαρκές έγκλημα του εποικισμού εφαρμόστηκε στην πράξη το 1975.
Στόχος του εγκλήματος του εποικισμού, που ακολούθησε το πρώτο με τις δύο εισβολές Ιουλίου και Αυγούστου 1974, ήταν να αντικατασταθεί το κενό που άφησαν οι 200.000 των Ελληνοκυπρίων εκτοπισθέντων προσφύγων μας. Σήμερα ο αριθμός των εποίκων ξεπερνά τις 200.000, αριθμός που αντικατέστησε και με το παραπάνω τους Ελληνοκύπριους πρόσφυγες. Διεθνές και διαρκές έγκλημα ο εποικισμός και παραβίαση άρθρων Διεθνούς Δικαίου (βλέπε άρθρο Σ.Ι.) που επιφέρει ποινικές κυρώσεις.
Μοναδική εξαίρεση οι Βρετανοί (και οι συνοδοιπόροι τους δικοί μας και ξένοι). Οι οποίοι υποστηρίζουν και επιβάλλουν στη δική μας πλευρά ότι οι έποικοι δεν θα φύγουν. Δηλώσεις Λόρδου Νίκολας Μπέθελ, Σημερινή 28 Σεπτεμβρίου 1999, Λόρδου Ντέιβιντ Χάνεϊ με Σχέδιο Ανάν… αλλά και τούτο:
Την 1η Ιανουαρίου 2008, λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές του ιδίου χρόνου, παρουσιάστηκε ουρανοκατέβατη στην εφημερίδα της Κύπρου Φιλελεύθερος μια συνέντευξη του Ελλαδίτη εφοπλιστή Κώστα Καρρά και μέλους της διαβόητης διζωνικής ομάδας στο Λονδίνο «Φίλοι της Κύπρου» (που σοφίστηκαν και τη σταθμισμένη ψήφο από το 1978), που δόθηκε στον δημοσιογράφο της εφημερίδας Κώστα Βενιζέλο.
Στη συνέντευξη εκείνη ο κ. Καρράς μάς εισηγήθηκε όπως αποδεχτούμε όσο το δυνατόν περισσότερους έποικους για να... αυξηθεί ο αριθμός των Τουρκοκυπρίων! Ο νέος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, λίγες μόνο μέρες μετά την ανάληψη της προεδρίας το 2008, δέχθηκε στο προεδρικό αντιπροσωπία Τουρκοκυπρίων αριστερών στους οποίους ανακοίνωσε ότι αποδεχόταν παραμονή 50.000 εποίκων. Στο έγγραφο του ΑΚΕΛ σημειώνεται και πως «η ε/κ πλευρά συμφωνεί κατ΄ αρχήν για την απόλαυση των τεσσάρων ελευθεριών από Τούρκους υπηκόους».
Τον Ιούνιο του 1957 οι Τούρκοι ζήτησαν από τους Βρετανούς, αντί διχοτόμησης, ομοσπονδιακή λύση με δύο ζώνες... και πίστευαν ότι με λίγη συνεργασία από την ελληνοκυπριακή πλευρά θα μπορούσαν να υπάρχουν δύο ζώνες στην Κύπρο, μία υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση και μία υπό τουρκοκυπριακή... Ο Α. Κυπριανού, Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, στις 2.3.2012, κολλημένος στη τουρκική διζωνική, δήλωσε ότι θα είναι «τέλειο άλλοθι στην Τουρκία η εγκατάλειψη (από εμάς τα θύματα) της διζωνικής».
Τουρκογενείς και Χανέικες τόσο ο εποικισμός όσο και η ρατσιστική διζωνική. Για να εφαρμοστεί η τελευταία δεν επιτρέπεται η επιστροφή των Ελλήνων προσφύγων. Για όσους ακόμα υποστηρίζουν την τουρκική αυτή διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΦΑΝΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥ
Ερευνήτρια/συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: