Σελίδες

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Οι πέντε καλύτεροι ομογενείς της χρονιάς...



Toμ Κορολόγος, Μάικ Έλιοτ, Νίκη Τσόνγκα, Σωτήριος Βαχαβιόλος, Κάρυ Ανθόλης
Σε μια λαμπρή τελετή που έγινε το Σαββατοκύριακο στην Ουάσιγκτον απονεμήθηκαν τα φετινά βραβεία του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου. Οι πέντε τιμηθέντες είναι:
• Ο Κάρυ Ανθόλης (Kary Antholis) είναι Πρόεδρος του Home Box Office Miniseries, δηλαδή του τμήματος ανάπτυξης και παραγωγής ψυχαγωγικών σήριαλ στο φημισμένο τηλεοπτικό κανάλι HBO και έχει τιμηθεί για το έργο του με...
πολλά μεγάλα βραβεία.
• Ο Μάικ Έλιοτ, (E.J. “Mike” Elliott), μεγαλοβιομήχανος Κρητικής καταγωγής με επιχειρηματική δράση σχεδόν έξι δεκαετιών.
• Η Βουλευτής Νίκη Τσόνγκα (Niki Tsongas) που εκπροσωπεί στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών στην 5η Εκλογική Περιφέρεια της Μασαχουσέτης.
• Ο Σωτήριος Βαχαβιόλος (Sotirios J. Vahaviolos, Ph.D.). Πρόκειται για έναν διακεκριμένο επιστήμονα και ακαδημαϊκό που είναι ένθερμος υποστηρικτής της περιβαλλοντολογικής ασφάλειας για μεγάλα βιομηχανικά και δημόσια έργα ανά τον κόσμο.
• Ο Τομ Κορολόγος (Tom C. Korologos), σύμβουλος της μεγάλης δικηγορικής εταιρείας, DLA Piper.

Το πρόγραμμα της βραδιάς παρουσίασε η οικονομική συντάκτης του τηλεοπτικού δικτύου CBS, Alexis Christoforous, ενώ τα βραβεία επέδωσαν στους τιμηθέντες ο Πρόεδρος του Ιδρύματος του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου, Σπύρος Σπυρέας (Spiro Spireas, Ph.D.) και ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου, Νίκος Λαρυγγάκης (Nick Larigakis) παρουσία του ιδρυτού του Ινστιτούτου Ευγένιου Ρωσίδη (Eugene Rossides) και του διακεκριμένου δικηγόρου και ανώτερου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Νίκου Καράμπελα (Nicholas G. Karambelas, Esq).
Μεταξύ των πολλών προσωπικοτήτων που παρακάθισαν στο δείπνο ξεχωρίσαμε τον Πρέσβη της Ελλάδας Βασίλη Κασκαρέλη, τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας Παύλο Αναστασιάδη, τον Τομεάρχη Αμερικής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, Θεόδωρο Σπυρόπουλο, τον Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, Παύλο Κοτρώτσιο, την Διευθύντρια του Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Φωτεινή Τομαή και τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνο Βερέμη.
(source: voa)

Δεν υπάρχουν σχόλια: