Σελίδες

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Τα διλημματικά μηνύματα του ξένου «οικονομικού παράγοντα»


Όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης, ο ξένος «παράγων» ενεργοποιείται ολοένα και περισσότερο προς την κατεύθυνση της διλημματικής ψήφου

Picture 0 for Τα διλημματικά μηνύματα του ξένου «οικονομικού παράγοντα»
Αργά αλλά σταθερά, ο ξένος οικονομικός παράγοντας αρχίζει να ασχολείται ολοένα και περισσότερο με το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών της 6ης Μαΐου. Και η προειδοποίηση που απηύθυνε η Citigroup κάθε άλλο παρά «αθώα του αίματος» ήταν.
Τι είπαν οι αναλυτές της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας; Ότι το αποτέλεσμα που θα προκύψει από την κάλπη, θα είναι πολύ κρίσιμο τόσο για την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας όσο και γι' αυτή καθ'...
αυτή την παραμονή της στην Ευρωζώνη. Αφήνοντας να εννοηθεί ότι «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά». 
Το μήνυμα της έκθεσης είναι σαφώς διλημματικό, ουσιαστικά είναι "κόμματα που στηρίζουν το μνημόνιο" ή "χάος", αλλά τίθεται εμμέσως πλην όμως σαφώς. Ωστόσο, οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μολονότι το ενστερνίζονται, δεν το θέτουν επικακούμενοι τον ξένο παράγοντα, τον οποίο αποφεύγουν να βάζουν στην προεκλογική συζήτηση.
Κι αυτό γιατί θεωρούν ότι θα τους γυρίσει μπούμερανγκ και θα αδυνατίσει την ήδη πολύ ασθενή θέση τους αυτή τη στιγμή. Όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας, πριν τεθεί σε λειτουργία η γνωστή, εκ του νόμου, απαγόρευση.
Δεδομένο πάντως θα πρέπει να θεωρείται ότι δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές και όσο θα πλησιάζει η ώρα της κάλπης, ο ξένος «παράγων» θα ενεργοποιείται ολοένα και περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση (δηλαδή αυτή της διλημματικής ψήφου), καθώς διακυβεύονται και πολλά από ταλεφτά της βοήθειας του. Ή τουλάχιστον, έτσι πιστεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: