Σελίδες

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Αποκάλυψη: Με ρήτρα Δραχμής τα δάνεια από την ΕΤΕΠ και θα διέπονται από το αγγλικό δίκαιο



Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ζητάει στις νέες δανειακές συμβάσεις με τις ελληνικές επιχειρήσεις εξασφαλίσεις για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Αυτή την αποκάλυψη κάνει σήμερα η «Καθημερινή» και έρχεται να επιβεβαιώσει την αρθρογραφία των AegeanTimes.gr, σε άρθρα τόσο του Γιώργου Αδαλή, όσο και του Λάζαρου Ελευθεριάδη, για το σχέδιο που προωθεί η Ε.Ε., σε γνώση φυσικά των Κυβερνήσεων Παπαδήμου και Παπανδρέου!
Η αρχή έγινε με τη ΔΕΗ, όταν προ 15ημέρου η διοίκηση της επιχείρησης άρχισε διαπραγματεύσεις με την ΕΤΕΠ για την υπογραφή ενός δανείου ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση του νέου σταθμού φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη.
Η πλευρά της ΕΤΕΠ έθεσε για πρώτη φορά στη ΔΕΗ δύο νέους όρους για τη σύναψη του δανείου. Ο πρώτος αφορούσε την πρόβλεψη για επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης σε περίπτωση αλλαγής νομίσματος με το επιχείρημα είτε της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωζώνη είτε της διάλυσης της Ευρωζώνης και ο δεύτερος την υπαγωγή της στο αγγλικό δίκαιο για την περίπτωση αθέτησης της αποπληρωμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: