Σελίδες

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ. Ζητούν παραίτηση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ

 
Την παραίτηση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων της Αρχής, λόγω του φιάσκου της απογραφής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου, η ηγεσία της ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, καθώς «όπως κατ’ επανάληψη έχουμε καταγγείλει, η Απογραφή Πληθυσμού έχει αποτύχει και στην οργάνωσή της και στη διεξαγωγή της. Φτάσαμε πλέον στο Συνταγματικό όριο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, έχοντας διεκπεραιώσει μόνο το 23% του έργου και αρχίζει η αναζήτηση ενόχων.  Για την κατάσταση αυτή, αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο κ. Γεωργίου, ο οποίος πρέπει να καταλάβει ότι δεν αρκεί το «μπράβο» από τους δανειστές, αλλά...

και από την Ελληνική κοινωνία».

Αναφέρεται επίσης ότι «σήμερα φαίνεται καθαρά, αυτό που ο Πανελλήνιος Σύλλογος είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή: Ο κ. Γεωργίου έφερε στην Ελλάδα  το τέλος των ψευδαισθήσεων, όχι μόνον για την ανεξαρτησία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, αλλά και για την αποτελεσματικότητά της».

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και μέσω της Γενικής Διευθύντριας εστάλη προς τους Διευθυντές απειλητικά πιεστικό mail, σχετικά με την πορεία της επεξεργασίας των δελτίων της Απογραφής Πληθυσμού 2011.


Δεν υπάρχουν σχόλια: