Σελίδες

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

H ελληνική αεροπορία, ελέω της ψοφοδεούς πολιτικής των πολιτικάντηδων, κοντεύει να ξεχάσει που βρίσκεται η Κύπρος. Το θυμούνται όμως οι Ισραηλινοί, την ώρα που για εμάς το δόγμα του ''ενιαίου'' με την Κύπρο αποτελεί δυστυχώς θλιβερή ανάμνηση. Στις 14 Μαΐου λοιπόν, ένα ισραηλινό F-15 πέταξε όχι απλώς πάνω από την ελεύθερη Κύπρο αλλά και από τα κατεχόμενα, σε μία (ακόμη) επίδειξη ισχύος του Ισραήλ απέναντι στην Τουρκία.
Το Ισραήλ εφαρμόζει μια σκληρά επιθετική τακτική έναντι της Τουρκίας, με προβολή αεροπορικής ισχύος στην κατεχόμενη Κύπρο, εκεί που η Άγκυρα δεν έχει καμία διεθνή νομιμοποίηση αφού μιλάμε για εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία ελέγχει ολόκληρο το FIR της.
Η πολυδιαφημισμένη τουρκική Αεροπορία εμφανίστηκε μάλλον αιφνιδιασμένη και απροετοίμαστη. Δόθηκε σήμα συναγερμού σε δύο τουρκικά F-16 στην αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ, τα οποία...
απογειώθηκαν για να κάνουν για πρώτη φορά από το 1974 αναχαίτιση επάνω από τα κατεχόμενα. Η ανακοίνωση των Τούρκων αναφέρει ότι ''εμπόδισαν το ισραηλινό αεροσκάφος να συνεχίζει να παραβιάζει τον εναέριο χώρο της ΤΔΒΚ''. Η αλήθεια είναι όμως πως το ισραηλινό μαχητικό μπαινόβγαινε επί αρκετή ώρα από την ελεύθερη ζώνη προς τα κατεχόμενα, εισερχόμενο πέντε φορές πάνω από αυτά και αφού πέταξε επί οκτώ συνολικά λεπτά επάνω από την κατεχόμενη Κύπρο.

Για όσους γνωρίζουν την πυκνότητα στόχων στα κατεχόμενα (επιλαρχίες, στρατόπεδα πεζικού, πυροβολικό κτλ), κατανοούν τι πλήγματα θα μπορούσε να επιφέρει στον Αττίλα ένας μικρός αριθμός ελληνικών F-16 που θα εμφανιζόταν εκεί όχι για οκτώ, αλλά για τρία ή τέσσερα μόνο λεπτά.

Να σημειωθεί πως παρά το γεγονός ότι τα τουρκικά μαχητικά προσέγγισαν το ισραηλινό, αυτό δεν απομακρύνθηκε, προκαλώντας τα, με αποτέλεσμα να υπάρξει εμπλοκή σε αερομαχία με στοχοποίηση εκατέρωθεν. Ο Ισραηλινός πιλότος μάλιστα, απάντησε μάλιστα στους Τούρκους ότι "δεν έχουν κανένα δικαίωμα να απαιτούν να αποχωρήσει γιατί πετούσε μέσα στον εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και είχε λάβει άδεια από την Κύπρο, ενώ αντίθετα αυτοί ήταν παράνομοι και έπρεπε να αποχωρήσουν άμεσα".

Μπορούμε εμείς, έστω και τώρα, να διδαχθούμε από τον τρόπο που ασκούν πολιτική οι Ισραηλινοί; Οι συγκρίσεις είναι απλώς μελαγχολικές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: