Σελίδες

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ Η ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


Γράφει : η Ελένη Αθανασούλη
Στην εκπομπή ΝΕΤWEEK της NET έγινε μνεία περί χαρτιών από τον κ. Καμμένο προς τον κ. Πρόεδρο της Προεδρίας, ως εάν επρόκειτο περί  εγγράφων καταρτισμένων νομίμως.
Εμφανίστηκε δηλαδή κείμενο ως βάση αναφοράς επίσημων προτάσεων πολιτικού κόμματος, χωρίς αυτό να φέρει στοιχεία αναγκαία για την υπόστασή του ως εγγράφου,δηλαδή ημερο/χρονολογία και υπογραφή του συντάκτη του. 
Κάτι πολύ περισσότερο: κατά τρόπο αντιδεοντολογικό,  γίνεται με εμμονή δημοσιογραφική επίκληση πηγής, και πολιτική ζύμωση κατά τρόπο που βάλλει κατά ενός πολιτικού κόμματος με στιβαρές θέσεις, εν όψει μάλιστα επικείμενων νέων βουλευτικών εκλογών.
Η ήττα της πολιτικής επιβεβαιώνεται κάθε μέρα, καθώς, οι συζητούντες παραβλέποντας το μέγεθος της πολιτικής δύναμης που προσδόθηκε στα...
κόμματα με τις εκλογές της 6ης Μαΐου,  επιζητούν, στην κυβέρνηση που πρέπει να σχηματισθεί, να συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, σημειωθήτω, ετάχθη στη θέση της αξιωματικής  αντιπολίτευσης.
Η ΝΔ  ως πρώτη πολιτική δύναμη, με την σημερινή της επίγνωση και προγραμματική επιθυμία ότι πρέπει να αναζητηθεί βελτίωση των δανειακών συμβάσεων,  έχει την καλύτερη δυνατή ευκαιρία, χωρίς να επωμιστεί κανένα πολιτικό κόστος ως κόμμα, να επιδιώξει με την πίεση (ως προς την ΕΕ) και την κοινοβουλευτική συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων που θέλουν από βελτίωση έως και ανατροπή των επαχθών συμβάσεων να επιτύχει το καλύτερο, και αν αποτύχει τότε θα φταίνε όλοι οι άλλοι. Εκτός, εάν η ΝΔ θέλει κάτι άλλο.
Ο θρίαμβος της πολιτικής θα μπορούσε να συνίσταται στην επιτυχία του επιθυμητού αποτελέσματος για τη χώρα.Κι όχι για την επικράτηση  κάποιας πολιτικής δύναμης.
Είναι σωστό να σχεδιάζει ο καθένας την επαγγελματική του επιβίωση, όχι όμως σε βάρος της Χώρας, του Λαού και του Έθνους. Γιατί τότε δεν ασκείται πολιτική, αλλά φαίνεται  σαν μαφιόζοι να αντιτίθενται αλλήλοις.
Η αριστερά μπορεί να μείνει στην αντιπολίτευση (εξάλλου εκεί την τοποθέτησε η εκλογική αναμέτρηση) και να αναμένει την επίτευξη συνθηκών ή ποσοστού που θα της επιτρέψει την ανατροπή του αστικού καθεστώτος για να υλοποιήσει το πρόγραμμά της.
Η αριστερά δεν έχει νόημα να συμμετάσχει με σκοπό  να καταστεί εν μέρει υπεύθυνη για την Χώρα (τάδε έφη Ε.Βενιζέλος). 
Υπεύθυνοι για τη Χώρα είναι όσοι διαχειρίζονται τις τύχες του λαού και ασκούν την πολιτική εξουσία.Υπεύθυνοι για τη Χώρα είναι εκείνοι που πήραν την εντολή, γιατί -όπως συμβαίνει και στην καθημερινή ζωή- αυτοί πρέπει να μαγειρέψουν με τα υλικά που έχουν, ή να αναζητήσουν και να τα βρούν αλλού ή να επινοήσουν απλούστερες συνταγές, κι όχι αυτοί που δεν τους δίνουν υλικά.
Ας ρίξουν νερό στο κρασί τους οι πολιτικοί αρχηγοί, κι ας αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ας καταρτίσουν πολιτικές προγραμματικές θέσεις στα πλαίσια της όποιας πολιτικής τους ιδεολογίας, προς υλοποίηση που θα εγκριθούν από την πλειοψηφία των εκπροσώπων του Λαού (που αποτελούν κοινό αίτημα) ώστε να πάει η Χώρα μπροστά. Στη Δημοκρατία την εξουσία (πρέπει, ή μήπως όχι;)  να έχουν οι πλειοψηφίες. Όσοι δεν συμφωνούν με την πρόοδο της Χώρας, θα αμειφθούν καταλλήλως στις επόμενες εκλογές. Αυτό, πλέον,είναι βέβαιο.
Η συνεργασία είναι επιταγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: